Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2008, 00:17:41
alicia's Avatar
alicia alicia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: RM VALCEA
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru alicia
Implicit

Si eu as fi vrut ca toti prietenii si rudele sa imi zica dupa numele de botez adica al SFcare aduce cadouri iarna dar din pacate mai am un alt nume necrestin care nu imi place dar nu am ce ma face ma gandesc pe viitor sa il schimb mai ales ca acesta este pus de o persoana care nu ma iubit!
Reply With Quote
Vechi 12.12.2008, 00:56:46
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alicia Vezi mesajul
Si eu as fi vrut ca toti prietenii si rudele sa imi zica dupa numele de botez adica al SFcare aduce cadouri iarna dar din pacate mai am un alt nume necrestin care nu imi place dar nu am ce ma face ma gandesc pe viitor sa il schimb mai ales ca acesta este pus de o persoana care nu ma iubit!
Sa-ti placa numele ce l-ai primit la Sfantul Botez. Este mult mai intelept asa si firesc pana la urma. Crezi ca schimbarea numelui in care a fost savarsita Taina Sf.Botez este oare bine ? Daca in numele Tatalui a Fiului si a Sfantului Duh , ai primit Botezul in numele ce-l porti, acela trebuie sa ramana !
Vechi 12.12.2008, 01:10:06
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Laurentiu m-au botezat. N-as zice ca ma deranjeaza. Si pentru ca l-am primit in dar cand am ajuns pe aici, il pastrez ca pe un cadou.

Ca monah: Lavrentie, daca se poate.

Nume care imi plac? Avand in vedere ca nu stiu nume de botez care sa imi displaca rezulta ca imi plac toate. Bine, exclud pe cele de genul Mercedesa, Euro, Vijelie etc. Desi au si acestea o nota care ma binedispune.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2008, 01:32:30
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Laurentiu m-au botezat. N-as zice ca ma deranjeaza. Si pentru ca l-am primit in dar cand am ajuns pe aici, il pastrez ca pe un cadou.

Ca monah: Lavrentie, daca se poate.

Nume care imi plac? Avand in vedere ca nu stiu nume de botez care sa imi displaca rezulta ca imi plac toate. Bine, exclud pe cele de genul Mercedesa, Euro, Vijelie etc. Desi au si acestea o nota care ma binedispune.
Foarte frumos cum gandesti ! Dar, apropo de numele amintite mai sus, oare cine sunt partasi in greseala ? Parintii , nasii, statul sau Biserica ?
Vechi 12.12.2008, 02:31:18
alicia's Avatar
alicia alicia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sa-ti placa numele ce l-ai primit la Sfantul Botez. Este mult mai intelept asa si firesc pana la urma. Crezi ca schimbarea numelui in care a fost savarsita Taina Sf.Botez este oare bine ? Daca in numele Tatalui a Fiului si a Sfantului Duh , ai primit Botezul in numele ce-l porti, acela trebuie sa ramana !
As vrea doar numele celalalt sa il schimb sa ramana doar cel crestin e pacat?Oricum vreau sa imi schimb numele de familie si ma gandeam sa la fac pe amandoua?
Reply With Quote
Vechi 12.12.2008, 02:36:57
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Noi. Statul suntem noi. Noi votam. Noi tacem. Noi suntem indiferenti la cele ce se intampla langa noi. Noi facem zilnic pacate.

E o discutie mai ampla. De nivelul de educatie al semenilor nostri suntem intr-o masura mai mica sau mai mare vinovati (ca merituosi nu prea avem de ce) si noi. In cazul unora dintre tigani, ei nu au probleme de ieri, sau de anul trecut. Sunt peste 150 de ani in care se putea face ceva. Eu, ca sa incep cu mine nu am facut aproape nimic. In mod sigur as fi putut face mai mult. Nu vreau sa caut vina altora dar, nici nu pot spune ca doar eu sunt vinovat. Zic noi si pentru ca ma conving in fiecare zi cat de actual si dureros este avertismentul ca primim de la Dumnezeu conducatorii pe care ii meritam.
Daca barza m-ar fi scapat intr-o familie in care tata era mai tot timpul beat si absent iar mama drogata ar fi fost de mirare ca am primit nume Mercedesa desi sunt baiat?

Biserica nu-i de vina.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2008, 02:37:15
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alicia Vezi mesajul
As vrea doar numele celalalt sa il schimb sa ramana doar cel crestin e pacat?Oricum vreau sa imi schimb numele de familie si ma gandeam sa la fac pe amandoua?
Ai libertatea sa faci ce doresti cu viata ce ti s-a dat, cu numele tau de la Botez, cu credinta ta. Nu trebuie sa dai socoteala cuiva de aici. Repet de aici ! Parerea mea ti-am spuso , libertatea e a ta, judecata este la Dumnezeu.
Vechi 12.12.2008, 02:46:24
alicia's Avatar
alicia alicia is offline
Senior Member

Implicit

Dar nu dau la nimeni socoteala de aici am vrut si eu doar un sfat
Reply With Quote
Vechi 12.12.2008, 03:23:30
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de viviana Vezi mesajul
Buna tuturor. Hai sa fim sinceri , numele conteaza foarte mult...pe mine de exemplu ma cheama Vasilica...nume cu care nu ma impac nici pana acum la cei 36 de ani ai mei...dar de bebe mi-au spus Viviana,...asa ca de ce simt eu ca nu ma reprezinta ? pt ca unii dintre oameni stramba din nas...mai ,,elevat ,,suna un ,, Roxana, Andreea...nu? desi Vasile inseamna ,,basileus, rege...am intalnit multa ironie si dispret la unii din semenii mei vis a vis de numele meu...il simt ca pe o lupta grea...si cred sincer ca asta ma face o luptatoare si o tipa bataioasa...desi sufletul meu e frumos ,desi chipul meu (ambalajul) e dragut...desi Dumnezeu mi-a dat o minte ascutita...mai mult conteaza numele,in lumea asta...nu mi-e usor dar merg inainte, cu Dumnezeu in suflet.
Pe mine ma cheama Vasilica si imi place foarte mult, aici oamenilor le este mai greu sa-l pronunte asa ca mi-au schimbat numele Vassy dar nu ma deranjeaza.Cineva drag mie din Romania mi-a zis ca numele meu suna a rugaciune
Reply With Quote
Vechi 13.12.2008, 14:38:24
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Ce parere aveti despre numele straine puse de romani la copii lor? Ca de exemplu Marcus,Marko,Justin,Denis,Steve,Juliano etc.Eu cred ca numele nu sunt importante ,chiar daca nu este un nume de Sfant este un nume pe care il identifica pe acel copil.Sa nu uitam ca italienii au alte nume,romanii altele etc. deci nu este o problema daca se pun nume straine.Ce parere aveti?
Nici eu nu am nume de Sfant sau legat de ortodoxie,Alin.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce carte v-a marcat/placut? sergiu Generalitati 289 05.06.2014 09:36:16
Amintiri din copilarie. Ce fel de roade ati vazut la alti crestini care v-au placut spre_rasarit Generalitati 12 24.09.2011 10:07:25
Documentare care ne-au placut NeInocentiu Generalitati 3 10.09.2011 11:01:06
Nume Botez (in functie de nume ceftificat si sex copil) Tatic Botezul 3 14.12.2008 21:25:10
nume livadarufelix Botezul 16 27.01.2008 18:52:58