Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.12.2008, 19:17:55
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Foarte frumos articol. Parintele meu din parohie imi povestea ca, acum ani in urma se lua masa in trapeza dupa slujba (duminica). Fiecare aducea ce putea de acasa si mancau impreuna. Si cei ce aduceau si cei ce nu aduceau. Oare de ce s-a pierdut acest obicei?
La noi dupa slujba se maninca ,rar cind nu e nimic pe masa. E atmosfera placuta si copii se simt si ei fericiti.
Sa dea Domnul sa fie asa la toti romanii de pretutindeni.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2008, 19:52:19
dorinastoica14
Guest

Implicit

De cativa ani merg la o manastire din aprpierea orasului meu.Aici vin oameni nevoiasi din satele din jur impreuna cu copiii care merg multi Km. pe jos dis de dimineata pentru a ajunge la liturghie,dar si multi din orasul meu,din Iasi, Bacau sau din alte parti in masini luxoase si incarcati cu de toate.Atmosfera este atat de frateasca incat,la sfarsitl slujbei cand bate clopotul si toti merg la trapeza la masa incarcata cu toate bunatatile aduse de pelerini toti suntem la fel si sarac si bogat si copil si batran si calugar si mirean.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2008, 22:13:45
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit Ce faceau crestinii Biserii Primare? Ce spune Sf.Scriptura?

Fapte 2,42: "stăruiau în învățătura apostolilor și în împărtășire, în frângerea pâinii și în rugăciuni!!!"
Fapte 2,45: "își vindeau bunurile și averile și le împărțeau tuturor, după cum avea nevoie fiecare"
Fapte 2,46: "si în fiecare zi, stăruiau într-un cuget în templu și, frângând pâinea în casă, luau împreună hrana întru bucurie și întru curăția inimii"

Asta faceau crestinii Bisrcii Primare!!! TRAIAU IN COMUNIUNE, erau toti uniti, fara sa faca diferente intre ei!!! Astazi nu mai e asa intre oamnenii laici... numai Dumnezeu ii stie!! Dar va dau exemplu din Manastirea Vatopedi din Sf.Munte unde am fost: daca se intampla ca un parinte sa cada la pat fara sa anunte pe cineva, TOATA obstea se INGRIJOREAZA pt acela!!! De lipseste de la Slujba fara Binecuvantare, adica daca nu are ascultare de facut undeva, Staretul, Pr.Efrem, imediat trimte pe doi parinti ca sa se intereseze de acela!!! Adevarata IUBIRE!!! Cand IMI PASA de aproapele meu... azi la noi in tara daca cineva e in lipsa, nu numai ca nu ii dam, ba il si batjocorim, ocarandu-l si zicand sa mearga la munca, nu la intins mana!!!
NU trebuie sa ma intereseze ce face el cu banii ce ii dau, PORUNCA este sa DAU!!! el RASPUNDE DE CE A FACUT CU EI, mai ales daca a mintit ca isi ia de mancare si el isi ia de baut si se imbata, NU MAI RASPUND EU de el, ci EU raspund ca NU am dat!!! si o mana calda de ii dau si un zambet sincer si plin de dragoste, MA VA RASPLATI HRISTOS!!!
Reply With Quote
Vechi 16.12.2008, 09:39:40
Anca-Miha
Guest

Implicit

Crestinii Bisericii Primare aveau foarte mult har. Ei traiau pentru Dumnezeu, ceea ce oamenii de zi, cu putine exceptii nu o mai fac,cum bine remarci, Geo. Lipsa de har este urmare fireasca a impatimirii. Mai exista si oameni cu har, care stiu ce e adevarata comuniune si astazi; la ei insa nu este vorba de o iubire naturala, ci de iubirea ca si culme, ca incununare a desavarsirii duhovnicesti. Unde e patima, nu poate fi har, nici dragoste. Deci la cei putini, ajunsi prin procesul indelung de dezpatimire la dragoste desavarsita de aproapele, gasim si Harul lui Dumnezeu coborat in inima dezpatimita.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2008, 18:45:36
eduardd
Guest

Implicit

Din pacate Geo si la pomana adevaratii sarmani stau pe langa usi si adulmeca mirosurile fine ale mancarurilor, iar cei "crestinii" stau la masa si in alunga cu vorbe usturatoare. Dar oare noi nu suntem cersetori? Nu cerem noi zilinc de la Domnul ceva? El ne alunga? Ne inghionteste? Ne spune mergeti la altul Eu nu am? Spunea cineva pe un alt topic, nu dau de pomana, nici chiar la cel care cere pentru o manstire ..poate ma minte. Dar daca acela era chiar Hristos si ne-am ratat mantuirea pentru un banut? Merita? Vine craciunul, ma gandesc daca am lua fiecare din noi la masa cate un vecin (macar) mai sarac?
Reply With Quote
Vechi 16.12.2008, 19:38:51
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
oare noi nu suntem cersetori? Nu cerem noi zilinc de la Domnul ceva? El ne alunga? Ne inghionteste? Ne spune mergeti la altul Eu nu am?
...mai rau!!! suntem STAPANI peste Dumnezeu, NU ne convin "poruncile", ba ne si incurca Dumnezeu... ce sa mai caute El in viata omului??? sa ii "strice" LIBERTATEA IN PACAT??? NOI suntem cei care Il consideram pe Dumnezeu SCLAVUL nostru: Doamne da-mi! in stanga si dreapta!!! Cerem de toate... vreau aia, sau cealalata, toate la comanda!!! atunci imediat, ca daca Dumnezeu nu asculta rugaciunea, este tocmai din aceasta OBRAZNICIE fata de El!!! NERUSINARE!!! IRESPONSABILITATE!!! asa e crestinul de azi!! Toate relele nu i se intampla azi omului din cauza pacatului, ci din cauza lui DUMNEZEU!!! si pacatuim cu OBRAZNICIE si apoi ne razvratim pe preot ca nu ne da Sf.Euharistie!!! Halal de crestini am ajuns... Increderea prea mare in El, in IUBIREA lui care a devenit pt noi, cheia NESIMTIRII in pacate! "Lasa ca Dumnezeu IARTA si nu ma lasa ca ma iubeste!" FEREASCA-I DUMNEZEU DE MANIA SA DREAPTA!!!
Reply With Quote
Vechi 16.12.2008, 22:20:52
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
...mai rau!!! suntem STAPANI peste Dumnezeu, NU ne convin "poruncile", ba ne si incurca Dumnezeu... ce sa mai caute El in viata omului??? sa ii "strice" LIBERTATEA IN PACAT??? NOI suntem cei care Il consideram pe Dumnezeu SCLAVUL nostru: Doamne da-mi! in stanga si dreapta!!! Cerem de toate... vreau aia, sau cealalata, toate la comanda!!! atunci imediat, ca daca Dumnezeu nu asculta rugaciunea, este tocmai din aceasta OBRAZNICIE fata de El!!! NERUSINARE!!! IRESPONSABILITATE!!! asa e crestinul de azi!! Toate relele nu i se intampla azi omului din cauza pacatului, ci din cauza lui DUMNEZEU!!! si pacatuim cu OBRAZNICIE si apoi ne razvratim pe preot ca nu ne da Sf.Euharistie!!! Halal de crestini am ajuns... Increderea prea mare in El, in IUBIREA lui care a devenit pt noi, cheia NESIMTIRII in pacate! "Lasa ca Dumnezeu IARTA si nu ma lasa ca ma iubeste!" FEREASCA-I DUMNEZEU DE MANIA SA DREAPTA!!!
Ai punctat foarte bine Geo, dur, dar foarte adevarat cele spuse. Sunt momente cand te rog sa ma crezi, ma ingretosez de atata fatarnicie si de atata rautate si inconstienta. Nu trebui sa cauti mult in a exemplifica cele spuse de tine. Exemplele sunt atat de aproape de noi , in cei ce hulesc, batjocoresc biserica si pe cei ce ne pastoresc. Unii o fac mai voalat, altii au "bunul simt"si o spun pe fata. Invataturile Sfintilor Parinti sunt depasite, Dumnezeu trebuie modernizat. Asa doresc o parte dintre "crestini si binevoitori". Da, ai spus foarte bine cand ai constatat ca Dumnezeu este considerat in nebunia unora sclavul lor. El ,Dumnezeu trebuie adaptat nevoilor celor in cadere libera si insasi Legile Divine sa fie modernizate, actualizate. Milostenia si cele intru pomana sunt traduse toate in cersetorie, milogeala. Asta este iubirea cea adevarata, moda ochelarilor de cal, ce nu-ti dau voie sa vezi nici in stang si nici in dreapta, traduse toate prin nepasare si lipsa de simtire. Dar vorba ta Geo, Dumnezeu este milostiv la infinit , putem dormi linistiti in mocirleala noastra.
Vechi 18.12.2008, 01:45:14
icamilin's Avatar
icamilin icamilin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2007
Locație: Timisoara Romania
Implicit Cauzele venirii lui Hristos in lume

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
...mai rau!!! suntem STAPANI peste Dumnezeu, NU ne convin "poruncile", ba ne si incurca Dumnezeu... "Lasa ca Dumnezeu IARTA si nu ma lasa ca ma iubeste!" FEREASCA-I DUMNEZEU DE MANIA SA DREAPTA!!!
Din invataturile Sfantului Serafim de Sarov:

1.) Dragoste lui Dumnezeu, pentru neamul omenesc : " Caci Dumnezeu asa a iubit lumea, incat pe Fiul Sau Cel unul-nascut L-a dat, ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica " ( Ioan 3, 16)
2.) Innoirea chipului dumnezeiesc in omul cazut, dupa cum canta Biserica: " Pre cel cazut pentru neascultare, care era chipul lui Dumnezeu si care s-a facut cu totul in stricaciune, cazand din cea mai buna viata dumnezeiasca, iarasi il innoieste inteleptul ZIditor " ( Primul canon de Nasterea Domnului cantarea 1)
3.) Mantuirea sufletelor : " Caci Dumnezeu n-a trimis pe Fiul Sau in lume ca s-o osandeasca, ci pentru ca lumea sa se mantuiasca prin El" ( Ioan 3,17)

Despre credinta, Sfantul Serafim de Sarov, spune:

Inainte de toate trebuie sa credem in Dumnezeu: "Fara credinta, dar, nu este cu putinta sa fim placuti lui Dumnezeu, caci cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este si ca Se face rasplatitor celor care il cauta".
Faptele credintei sunt: dragostea, pacea, indelunga rabdare, milostenia, smerenia, purtarea crucii si viata dupa duh. Nu poti avea credinta adevarata fara fapte.

Despre datoria si dragostea fata de aproapele nostru, Sfantul Serafim de Sarov, spune:

Cu aproaptele se cuvine sa ne purtam prieteneste, fara sa-l suparam macar cu privirea. Cand il parasim, sau il intristam, atunci parca i s-ar pune o piatra pe inima. Duhul omului tulburat ori mahnit sa ne straduim sa-l mangaiem cu vorbe bune; izvorate din iubire.
Pe fratele care a gresit, acopera-l, cum ne invata Sfantul Isaac Sirul:" Intinde rasa ta peste cel ce a gresit si acopera-l ".
Pe aproapele trebuie sa-l iubim nu mai putin decat pe noi insine, dupa porunca Domnului: " Sa iubesti pe aproapele tau, ca pe tine insuti". (Lc.10,27)

Cu rugaciunea lui Iisus: " Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pre mine, pacatosul ", vom afla linistea launtrica, vom dobandi curatia sufleteasca si trupeasca si se va salaslui, in noi, Duhul Sfant, vistierul tututror bunatatilor, Carele va calauzii pasii vietii noastre spre sfintenie si spre toata evlavia si curatia....AMIN !
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce fel de paine a folosit Mantuitorul la Cina cea de Taina.. Danut7 Din Noul Testament 56 18.09.2010 00:15:31