![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
...SE PARE CA NU MI-A RASPUNS NIMENI IN LEGATURA CU ASOCIEREA CELOR ZECE PORUNCI SI CALUGARIE,O ASOCIERE INEXISTENTA,BINE-NTELES.
SI TOTUSI,DACA TII CONT DE CELE ZECE PORUNCI POTI SA TE MANTUIESTI!...SI-ATUNCI,UNDE ESTE PARADOXUL,SAU UNDE ESTE CONTROVERSA?,si ma intreb uneori,cine este mai presus de cele zece porunci?Dumnezeu le-a daruit doar ca sa se afle-n treaba,oamenilor?Dyupa conceptul vostru de manastire,raspunsul este afirmativ,dupa al meu,raspunsul este negativ,Nu,Dumnezeu a lasat cele zece porunci ca sa se tina cont de ele si sa le urmam,restul sunt doar legi presupuse,inventate,contorsionate in asa fel incat sa se simta omul mai purificat,dar in nici un caz sa ajunga a renega cele zece porunci care garanteaza mantuirea. Asa ca "bietele suflete pierdute",nu sunt cei care indraznesc a pleca din manastire,nu le condamna cu nimic cele zece porunci ale Domnului,ci sunt cei care ajung in mod inconstient sa se creada mai presus de Dumnezeu si sa emita legi pe banda,in virtutea mandriei si neascultarii,si nu a pocaintei drepte.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stii care este FORMULA unui Sf.Sinod cand se stabilesc CANOANE? stii fratia Ta cum se dau ele??? Ai citit in Istoria Bisericii Universale sa vezi cum s-au luat CANOANELE si DOGMELE BISERICII? Ai vazut CREDINTA Sfintilor PArinti??? Citeste cele 4volume de "Istoria crestinismului" ale Pr.Nicolae Chifar de la Edit.Trinitas, profesor de Istoria Bisericii Universale la Facultatea de Teologie din Sibiu, si ai sa vezi acolo ce inseamna CREDINTA SI TRADITIA APOSTOLICA in primele 4 veacuri ale Bisericii Primare!!! A merge dupa PARERE nu e in DOGMA Bisercii!!! NU se merge pe pareri, ci totul se fondeaza pe/in INSUFLAREA DUHULUI SFANT!!! PS: documenteaza-te in TEOLOGIE, dar nu Teologie Scolastica, ci TEOLOGIE APOSTOLICA!!! |
|
|||
|
|||
![]()
...deciu,tot s-a ocolit subiectul celor zece porunci.Stiu foarte bine de soboarele ecumenice si de ceea ce s-a stabilit in acestea,insa observ ca atunci cand vine vorba de teama si seriozitate,se invoca mai innaltator si mai cu precizie scrierile acestora,decat cele ale Insusi Mantuitorul,dar mai ales cele zece porunci.
Nimic,absolut nimic pe lumea asta nu ma poate convinge ca asa zisa "dreptate" poate fi intr-atat de nemiloasa si de partinitoare cum este judecata celor care pleaca din manastire.Nimic nu ma poate convinde ca aceasta "lege"este mai presus de iubirea de oameni,de semeni si de cinste. Eu stiu ca ai dreptate,insa,din pacate mare majoritate a scrierilor expuse de tine raman doar la acest nivel,realitatea noastra inconjuratoare se manifesta exact asa cum se vede si se traieste.(asta cine doreste sa o vada si sa o simta,nu doar la nivel teoretic). Eu nu doresc sa adopt o credinta neinduratoare si plina de frustrari si temeri,ci vreau sa fiu linistita ca sa-mi plamadesc aceasta credinta din seninatate si cinstire,sa-l Slujesc si sa-i multumesc Lui Dumnezeu,din bucuria si multumirea lucrurilor inconjuratoare,a acelor naturale si firesti,a moralitatii si pasului fata de ceea ce vad,simt ,aud si gandesc.Daca Dumnezeu este atat de neindurator si de controversat precum, este El exprimat de cei "carora"le este mila de presupusi necredinciosi,atunci eu nu doresc sa ma inchin acestui Dumnezeu,si deci,nu ma poate obliga nimeni sa fac acest lucru.Dar stiu,in necredinta mea,ca Dumnezeu este cu siguranta mai presus de toate aceste legi si restrictii controversate si care nu denota nici pe departe legea mai presus de orice,IUBIREA. Sa nu uiti,nectarios,nu suntem toti oamenii la fel...nu este obligatoriu sa am acelasi traseu al mantuirii,si ca atare sa cred in acelasi mod,ori sa traiesc asemenea.Suntem diferiti,aceasta este marea incercare a vietii pamantene,din aceste diferente s-au nascut atatea lucruri negative,dar si pozitive in Univers.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Calugaria cred ca inseamna tocmai aceasta urmare.Asadar odata ce ai luat aceasta hotarare fara a fi silit de nimeni esti obligat sa mergi pana la capat pe acest drum caci dupa spusele Sfintilor Parinti acel care merge la calugarie dintr-un neam va curata pacatele pana la al saptelea neam.Spunea parintele Cleopa ca acel sat din care nu a mers nimeni la calugarie nu exista! In manastire este multa munca si mai multa ascultare care uneori trebuie sa fie mai mare dect credinta caci prin ascultare se intareste si credinta.Viata din manastire nu este ceea ce vedem duminica cand participam la liturghie sau pe la hramuri.Aceasta este rezultatul efortului facut pentru ca noi sa gustam din roadele bogate ale muncii lor. |
|
|||
|
|||
![]()
In vara anului trecut eram la privehgerea organizata la o manastire in noaptea dinaintea Adormirii Maicii Domnului.Asa cum se obisnuieste,in locul de parcare pe masute sau pe capota masinilor diversi calugari de la manastiri vindeau obiecte de cult,icoane,carti si cate altele.Desi slujba tinea pana dimineata am plecat pe la ora 11,3o deoarece o persoana din grupul nostru avea probleme de sanatate.Cand am iesit ne-am oprit sa cumparam cate ceva stand de vorba cu doi calugari pe care ii cunosteam.
Acestia ne-au intrebat de ce nu mai stam caci de acum este mai frumos. Era o noapte senina si foarte luminoasa cu luna plina iar in pictura de pe poarta manastirii unde este si clopotnita luna lumina o pictura in care era Iisus Hristos iar acesta parea ca un mic soare. Uitandu-ma intr-acolo am spus (fiind dintodeauna o nascocitoare de metafore)"-Aveti dreptate, mai ales ca uite tocmai a rasarit Soarele -aratand cu mana spre clopotnita" Calugarul de care va spuneam si-a facut cruce spunand"-Ce-ai cocoana ,esti nebuna unde vezi la ora asta soare!!!!" Am plecat fara a mai putea spune un cuvant. Mergand in toamna aceasta la Bucuresti la Sfantul Dimitrie la moaste,coborand din dealul Patriarhiei in strada ma intalnesc cu cei doi calugari despre care va povesteam,cereau bani de la pelerinii care nu stiau ca erau cateva luni bune de cand fusesera dati afara din manastire.Cand ne-au vazut s-au intors grabiti cu spatele sperand ca nu vor fi recunoscuti Din aceasta poveste(adevarata)eu as trage urmatoarea concluzie:daca pentru un calugar Iisus Hristos nu este Soare ce cauta el in manastire? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu am asociat nimic. Ceea ce am scris mai sus este asocierea pe care o fac sfintii parinți intre lepădarea călugărului de lume și Vechiul Testament. Și cred ca ei au facut-o destul de clar pentru cine vrea să vadă. Citat:
Cum nu spune "absolut nimic"? Matei 19.12 "Că sunt fameni care s-au născut așa din pântecele mamei lor; sunt fameni pe care oamenii i-au făcut fameni, și sunt fameni care s-au făcut fameni pe ei înșiși, pentru împărăția cerurilor. Cine poate înțelege să înțeleagă." 1 Cor 7.1-2 "Cât despre cele ce mi-ați scris, bine este pentru om să nu se atingă de femeie. Dar din cauza desfrânării, fiecare să-și aibă femeia sa și fiecare femeie să-și aibă bărbatul său. " … 6.7 Și aceasta o spun ca un sfat, nu ca o poruncă. Eu voiesc ca toți oamenii să fie cum sunt eu însumi. Dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul așa, altul într-alt fel." dar aici: 2 Petru 19. Ei le făgăduiesc libertate, fiind ei înșiși robii stricăciunii, fiindcă ceea ce te biruiește, aceea te și stăpânește. 20. Căci dacă, după ce au scăpat de întinăciunile lumii, prin cunoașterea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, iarăși se încurcă în acestea, ei sunt învinși; li s-au făcut cele de pe urmă mai rele decât cele dintâi. 21. [COLOR=#ff0000]Căci mai bine era pentru ei să nu fi cunoscut calea dreptății, decât, după ce au cunoscut-o, să se întoarcă de la porunca sfântă, dată lor.[/COLOR] 22. Cu ei s-a întâmplat adevărul din zicală: Câinele se întoarce la vărsătura lui și porcul scăldat la noroiul mocirlei lui. dar aici: Luca 14.26 „Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, chiar și sufletul său însuși, nu poate să fie ucenicul Meu". Luca 9.23 " Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să-Mi urmeze Mie;" Matei 10.35 "Cel ce iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine." Citat:
Păi tocmai din iubire față de om, față de chipul și asemănarea lui Dumnezeu, monahul se retrage din lume. Monahul lucrează la mântuirea celorlați lucrând în același timp la a sa proprie. Nu mai are rost să îmi pierd timpul d-ta d-nă Ory. Ți s-a explicat f. bine ceea ce era de explicat. Rămâi la convingerile tale și la iubirile tale "divine" : Proverbe 28.9 "Cel ce își oprește urechea de la ascultarea legii, chiar rugăciunea lui e urâciune." Și ai grijă că iubirile "divine" pe care le găsești la prohabul bărbatului tău o să îmbătrânească, o să se ofilească cu timpul, iar în cele din urmă o să le mănânce viermii la fel ca și trupul tău. Așa se va întâmpla și cu obrăjorii azi atât de gingași ai copiilor pe care îi crești. Doar Dumnezeu este veșnic! Ioan 6.63 "Duhul este cel ce dă viață; trupul nu folosește la nimic." Iacov 4.24 "Abur sunteți, care se arată o clipă, apoi piere." 1 Ioan 2.15-17 "Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, iubirea Tatălui nu este întru el; 16. Pentru că tot ce este în lume, adică pofta trupului și pofta ochilor și trufia vieții, nu sunt de la Tatăl, ci sunt din lume. 17. Și lumea trece și pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac."
|
|||
|
|||
![]()
Nu are rost sa mai comentez,ramaneti voi cu bogatia de "teorii",cu imaginile fermecatoare ale unei realitati abstracte,ignorand in mod voit realitatea din jur,din noi insine si cea de dincolo de noi.Astfel devenind niste parveniti ale uneio credinte care nu reuseste aproape niciodata sa se intrupeze intru duh si fapta.
N-am sa contest niciodata calugaria,ci minciuna si ipocrizia din sanul acesteia.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum e randul tau sa te gandesti, de ce tu ai fost pusa in situatiile respective, care au lasat asemenea sechele in sufletul tau. Si deasemeni sa te intrebi, daca nu e momentul sa ierti si sa uiti, ca sa poti face un nou inceput. Oare crezi ca noi nu am avut deceptii si am suferit rele din partea multora? Dar am ajuns la concluzia ca e mai bine sa iert si sa-i las in urma mea pe acestia, facand loc in viata mea celor cu care am ceva de impartit. Incearca sa fii buna cu tine si cu sufletul tau si iarta-i! Uitarea vine apoi de la sine. Nu te mai chinui, draga mea, cu amintirea lor! |
|
|||
|
|||
![]()
Am mai spus,NU DORESC SA MI SE DEA SFATURI SAU,SA SE MAI SPECULEZE ASPECTELE LEGATE DE EXPERIENTELE MELE.
SE PARE CA SE INTELEGE GREU ACEASTA DORINTA!!!...... Mi-am exprimat opiniile,si-atata tot,acestea nu au nici o legatura cu experientele proprii.
|
|||
|
|||
![]()
Dorina, toata lumea a remarcat ca esti o persoana f sensibila. Dar oare putem astepta de la fiecare asemenea sensibilitati? Cred ca nu. Caci toti suntem parte din trupul lui Hristos, dar unul este cap si altul picioare; nu suntem toti la fel.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Exista reguli pentru un preot/calugar in vizita in alta biserica? | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 10 | 24.07.2012 13:04:20 |
Preotul calugar | Bogdan N | Preotul | 8 | 20.02.2012 11:13:43 |
Tragedie : Un preot unitarian si-a ucis copiii in biserica , apoi s-a sinucis | cristiboss56 | Generalitati | 17 | 28.06.2010 13:17:20 |
Preot calugar - care este sensul? | sophia | Preotul | 33 | 23.11.2009 12:09:40 |
|