![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
Vezi rezultatele sondajului: Credeti ca e important? | |||
da |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 77,78% |
nu |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 22,22% |
Sondaj cu opţiuni multiple. Votători: 9. Nu poti vota in acest sondaj |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=3]Cantarea a saptea[/SIZE]
I[SIZE=3]mpartasirea nemuritoarelor tale Taine, Hristoase, sa-mi fie mie acum izvor de bunatati, lumina, viata, nepatimire si solire spre adaugirea si inmultirea dumnezeiestilor Tale bunatati, ca sa Te slavesc pe Tine, Cel ce singur esti bun. [/SIZE]I[SIZE=3]zbaveste-ma de patimi, de vrajmasi, de nevoi si de tot necazul, pe mine cel ce ma apropii acum cu cutremur, cu dragoste si cu sfiala, Iubitorule de oameni, de Tainele Tale cele nemuritoare si dumnezeiesti si-Ti cant Tie: Bine esti cuvantat, Doamne, Dumnezeul parintilor nostri. [/SIZE]S[SIZE=3]lava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. [/SIZE]S[SIZE=3]uflete al meu ticalos, suflete patimas, spaimanteaza-te vazand preaslavitele Taine; lacrimeaza suspinand si batandu-te in piept, striga si zi: Doamne, curateste-ma pe mine, desfranatul. [/SIZE]S[SIZE=3]i acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. [/SIZE]C[SIZE=3]eea ce ai nascut pe Mantuitorul Hristos mai presus de minte, de Dumnezeu daruita, tie celei curate, ma rog acum eu, robul tau cel necurat; pe mine cel ce voiesc sa ma apropii acum de Tainele cele preacurate, curteste-ma intrutotul de intinaciunea trupului si a sufletului. Cantarea a opta [/SIZE] C[SIZE=3]erestilor, infricosatoarelor si Sfintelor Tale Taine, Hristoase, si Cinei Tale celei dumnezeiesti si de taina si pe mine, cel desnadajduit, acum partas a fi ma invredniceste, Dumnezeule, Mantuitorul meu. [/SIZE]C[SIZE=3]atre a Ta milostivire alergand, Bunule, cu frica strig catre Tine : Petrece intru mine, Mantuitorule, si eu intru Tine, precum ai zis; ca, iata, indraznind spre mila Ta, manac Trupul Tau si beau Sangele Tau. [/SIZE]B[SIZE=3]inecuvantam pe Tatal si pe Fiul si pe Sfantul Duh, Dumnezeu. [/SIZE]M[SIZE=3]a cutremur, primind focul, sa nu ma aprind ca ceara si ca iarba. O, infricosatoare Taina. O, milostivire a lui Dumnezeu. Cum eu, tina fiind, ma impartasesc cu dumnezeiescul Trup si Sange si ma fac fara stricaciune. [/SIZE]S[SIZE=3]i acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. [/SIZE]C[SIZE=3]u adevarat, Maica lui Dumnezeu, in pantecele tau S-a copt Painea cea dumnezeiasca a Vietii, pazind nevatamat pantecele tau cel nevinovat. Pentru aceasta te laudam pe tine ca pe hranitoarea noastra, intru toti vecii. Cantarea a noua[/SIZE] B[SIZE=3]un este Domnul, gustati si vedeti; ca de demult pentru noi, precum suntem noi facandu-Se, si odata pe Sine Parintelui Sau ca jertfa aducandu-Se, pururea Se junghie, sfintind pe cei ce se impartasesc cu Dansul. [/SIZE]C[SIZE=3]u sufletul si ci trupul sa ma sfintesc, Stapane, sa ma luminez, sa ma mantuiesc, sa-Ti fiu Tie locas prin impartasirea Sfintelor Taine, avandu-Te pe Tine locuitor intru mine, impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, facatorule de bine, mult milostive. [/SIZE]S[SIZE=3]lava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. [/SIZE]C[SIZE=3]a focul si ca lumina sa-mi fie mie Trupul si Sangele Tau cel scump, Mantuitor meu, arzand materia pacatului si mistuind spinii patimilor si luminandu-ma tot pe mine cel ce ma inchin dumnezeirii Tale. [/SIZE]S[SIZE=3]i acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. [/SIZE]D[SIZE=3]umnezeu S-a intrupat din sangiurile tale cele curate. Pentru aceasta te laudam pe tine, Stapana, toto neamul si te mareste multimea ingerilor, ca prin tine au vazut pe Cel ce stapaneste toate, luand fiinta omeneasca. Si indata: [/SIZE]M[SIZE=3]iluieste-ne pe noi, Doamne, miluieste-ne pe noi, ca, nepricepandu-ne de nici un raspuns, aceasta rugaciune aducem Tie, ca unui Stapan, noi pacatosii robii Tai, miluieste-ne pe noi. [/SIZE]S[SIZE=3]lava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh [/SIZE]D[SIZE=3]oamne, miluieste-ne pe noi, ca intru Tine am nadajduit, nu Te mania pe noi foarte, nici pomeni faradelegile noastre, ci cauta si acum ca un milostiv si ne izbaveste pe noi de vrajmasii nostri, ca Tu esti Dumnezeul nostru si noi suntem poporul Tau, toti lucrul mainilor Tale si numele Tau chemam. [/SIZE]S[SIZE=3]i acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. [/SIZE]U[SIZE=3]sa milostivirii deschide-o noua binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, ca sa nu pierim cei ce nadajduim in tine, ci sa ne mantuim prin tine din nevoi, ca tu esti mantuirea neamului crestinesc. PSALMUL 22[/SIZE] Domnul ma va paste si nimic nu-mi va lipsi. La loc cu pasune, acolo m-a salasluit; la apa odihnei m-a hranit. Sufletul meu l-a intors, povatuitu-m-a pe cararile dreptatii, pentru numele Lui. Ca de voi si umbla in mijlocul umbrei mortii, nu ma voi teme de rele; ca Tu cu mine esti. Toiagul Tau si varga Ta, acestea m-au mangaiat. Gatit-ai masa inaintea mea, impotriva celor ce ma necajesc; uns-ai cu untdelemn capul meu si paharul Tau este adapandu-ma ca un puternic. Si mila Ta ma va urma in toate zilele vietii mele, ca sa locuiesc in casa Domnului, intru lungime de zile. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciunea de acasa si rugaciunea din Biserica | georgeval | Rugaciuni | 3 | 30.07.2012 23:01:10 |
Semnificatia celor 40 de zile | Luminelle | Botezul | 31 | 24.08.2011 21:17:30 |
Sfintii cazuti in uitare | Mihnea Dragomir | Diverse Sarbatori | 4 | 12.02.2011 22:01:47 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Rugaciunea celor saraci | DanielaTM | Rugaciuni | 0 | 21.08.2009 10:09:01 |
|