Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2009, 09:07:25
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Biblia și Patericul ne îndeamnă însă să nu insistăm înaintea îndărătnicilor:
Tit 3.10 "De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit"
Fapte 5.38-39 "Și acum zic vouă: Feriți-vă de oamenii aceștia și lăsați-i, căci dacă această hotărâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici; iar dacă este de la Dumnezeu, nu veți putea să-i nimiciți, ca nu cumva să vă aflați și luptători împotriva lui Dumnezeu."
Numai daca ma gindesc la aceste cuvinte din Sfinta Scriptura si cite neascultari am mai savirsit.Am stat aproape 4 ani ( sau mai multi ? ) pe un club evanghelic-ortodox iar rezultatul a fost ceva mai putin de zero.Cum sa-l aduc pe cineva la Hristos si dreapta lui credinta daca pe mine nu reusesc sa ma aduc ( formal sint,nu zic nu ) ? Uneori mai vine neprietenul si-mi spune cam asa:"Eu am sădit, Apollo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească."...adica vezi Doamne, ca poate-poate o vorba buna spusa pe acolo,ramasa in mintea sau inima lui (neortodoxului), si Dumnezeu o va face sa creasca mai tirziu...
Poate ca tu stai mai bine aici...ca altfel nu mi-ai fi scris.

Foarte bine spune Sfintul Ioan de Kronstadt de credinta catolica...numai intrebarea aceasta daca i-o pune Iisus Hristos Dumnezeu catolicului dupa moartea sa,cind se va infatisa inaintea Lui pentru judecata particulara:Mai Bonifaciu,cine spui tu ca este Capul Bisericii Mele ? Si se uita Bonifaciu la Hristos cum lumineaza mai puternic decit soarele,si-L vede pe acelasi Hristos in toti Sfintii prezenti la judecata,si daca se mai uita si pe pamint,si-L vede pe acelasi Hristos,luminind mai puternic ca soarele si-n mintea oamenilor induhovniciti,in cei care tin poruncile,in cei care se roaga...si poate ca nu in toti cei "alesi "...atunci poate ca o sa inteleaga si cum este cu piatra ( temelia ),cu Capul...dar sa nu fie prea tirziu.

Numai ca noi vorbeam aici de atitudinea noastra fata de oameni in primul rind,fata de cel cazut in sant ( care nu se mintuie probabil din cauza credintei lui ) si trebuie sa avem o vorba buna pentru el,ca in pilda din Pateric( sau sa ne indepartam )...adica trebuie sa ne sfintim,cu alte cuvinte.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Erezia catolica cu privire la nasterea din Dumnezeu tikkun_olam Biserica Romano-Catolica 37 20.07.2013 13:29:23
eretic predicand erezia in biserica ortodoxa emanuel2007 Stiri, actualitati, anunturi 144 02.01.2012 18:33:56
Unde se termina Dragostea de aproapele si incepe Lupta cu erezia??? Remus Generalitati 25 04.03.2010 10:45:27
Adunarea ecumenica de la Sibiu si erezia ariana mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 10 03.09.2008 08:45:41