![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Am gasit in cartea "Sfantul inchisorilor – Grigore Gafencu" acest pasaj care m-a impresionat prin simplitate si profunzime:
“In adancul cel mai tainic al inimii am gasit izvorul nesecat al vietii, dragostea. Mi-am dat seama ca am nesocotit acest dar. Am spus atunci : Am gresit. In pamantul pacatelor mele ingropasem tot ce sadise Dumnezeu mai pretios in mine. Pentru nesocotirea iubirii, acest dar sfant, ma simt raspunzator de toate pacatele semenilor mei, din toate timpurile si locurile. Dar sunt un om fericit, cel mai fericit om! Simt dragostea lui Dumnezeu la tot pasul, ocrotirea si grija Lui pentru mine. Vreau sa nu mai traiesc pentru mine, ci sa traiesc pentru iubire, sa contribui la fericirea tuturor, cu darul lui Dumnezeu. Prin mantuirea semenilor mei sa-mi mantuiesc propriul suflet. Ah cat sunt de fericit! Cum poate trai omul, aceasta fiinta micuta, atata fericire?” |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
apostolii despre iubirea duhovnicească (αγάπη- agapē))
dacă pentru înțeleptul Solomon "frica de [COLOR=black]Dumnezeu este începutul înțelepciunii"(Prov 1.7), desăvârșirea înțelepciunii este explicată în prima [/COLOR][COLOR=black]epistolă a lui Ioan 4.18-20: [/COLOR] [COLOR=black]"În iubire nu este frică, ci iubirea desăvârșită alungă frica, pentru că frica are cu sine pedeapsa, iar cel ce se teme nu este desăvârșit în iubire. Noi iubim pe Dumnezeu, fiindcă El ne-a iubit cel dintâi.Dacă zice cineva: iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele său îl urăște, mincinos este! Pentru că cel ce nu iubește pe fratele său, pe care l-a văzut, pe Dumnezeu, pe Care nu L-a văzut, nu poate să-L iubească." [/COLOR] iar sfântul Pavel spune in prima epistolă către Corinteni: 13.2 "de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt." 13.4-8 "Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși;" Romani 13.8-9 "Nimănui cu nimic nu fiți datori, decât cu iubirea unuia față de altul; că cel care iubește pe aproapele a împlinit legea. Pentru că (poruncile): Să nu săvârșești adulter; să nu ucizi; să nu furi; să nu mărturisești strâmb; să nu poftești... și orice altă poruncă ar mai fi se cuprind în acest cuvânt: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți."
|
||||
|
||||
|
Eu am luat in serios prezenta lui Dumnezeu, si de aceea iau in serios si juramantul facut in fata Sa: "iata fiilor duhovnicesti, prin punerea mainilor pe sfanta evanghelie si pe sfanta cruce, ati savarsit juramant inaintea sfantului altar, ca veti pazi legatura dragostei si a unirii intre voi pana la mormant curata, neintrerupta, dreapta, cinstita si ca nu va veti abate de la datoriile voastre nici unul, urmand ceea ce este placut lui Dumnezeu si oamenilor" (Aghiasmatar, pag 74)
Neintelegerile, rupturile, cred ca vin din faptul ca oamenii nu constientizeaza ca ceea ce fagaduiesc in cadrul cununiei - fagaduiesc in fata lui Dumnezeu. Cum sa vorbesti de negot in iubire. Aici te daruiesti dezinteresat. Altfel, nu vei avea niciodata sansa sa-l faci pe cel cu care te-ai casatorit sa locuiasca in tine. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Asa este, imi cer scuze pentru viteza, citeam simultan si alte carti printre care niste insemnari politice, un jurnal politic de fapt al lui Grigore Gafencu. Neuronii mei au incurcat sinapsele.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi | OvidiuO | Pocainta | 76 | 19.04.2013 21:51:24 |
| Iubirea | iosif | Generalitati | 127 | 30.03.2013 11:30:24 |
| Iubirea | caiusltd | Rugaciuni | 1 | 27.08.2010 17:01:07 |
| Taina | yulyus | Rugaciuni | 0 | 28.01.2010 23:45:07 |
| Iubirea | silverstar | Generalitati | 10 | 17.01.2007 13:37:35 |
|
|