
12.02.2009, 21:08:42
|
|
Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Mie imi plac TOATE supele de post, cu zarzavat, fasole, orice. De fapt nici nu prea mananc supa cu carne, nu imi place pur si simplu. Apoi cum spunea si marina, imi plac salatele cu maioneza de post, in special salata boef, desi noi cumparam maioneza, nu o facem in casa. Apoi imi plac ciupercile, mancarica, adica fierte cu putina apa, ceapa prajita, usturoi, etc. Apoi imi plac foarte, foarte mult fierturile de legume: conopida, morcovi, patrunjel, telina, brocolli, usturoi taiat marunt, fierte la un loc cu putin ulei de masline si sare (mirosul de legume, ulei de masline si usturoi mi se pare ametitor de bun, si gustul e mmmmmmmmmm  ).
Sincer, nu imi e greu deloc sa renunt la carne, muuuult mai greu imi e sa renunt la lapte, branza si oua.
|
In supele de legume (rapide) pun fulgi de cartofi si vegeta. Un-doi e gata.
dealtfel fulgii de cartofi ii folosesc si in aluatul de paine, precum si in aluatul pentru galuste de de prune. Dintr-un plic de fulgi fac o portie buna de galuste. Atentie: nu sunt de post, caci se pune ou.
|