![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
Vezi rezultatele sondajului: Cum vi se pare acest topic? | |||
BUN |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 72,73% |
ASA SI ASA |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 27,27% |
Sondaj cu opţiuni multiple. Votători: 22. Nu poti vota in acest sondaj |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Rugăciunea părinților pentru copiii lor Ție îți închin copiii mei, Doamne! Bine voiește a le fi lor Părinte; eu sunt un neputincios muritor și fără de ajutorul Tău nu pot face nimic. Tu, Cel ce dai hrană păsărilor cerului, Cel ce pă zești floarea ce răsare în mijlocul stâncilor, Pă rin te a toată lumea, binevoiește a îngriji și de co piii mei, ca să poată fi fericiți și în viața aceasta, și în cea viitoare. Ajută-mi să cultiv în ei bunătatea și printr-o bună creștere să îi fac folositori semenilor. Dă-le lor, Doamne, înțelepciune, ca să cu noas că și să voiască binele. Dă-le lor comorile cele ce rești ale virtuții, că acestea sunt bo gății nepieri toa re. Nu cer pentru ei, Dumnezeul meu, bogății pă mântești care sunt supuse stricăciunii, ci Te rog să le dai trupuri sănă toase și iubitoare de osteneală, ca să poată câș tiga lupta împotriva relelor vieții. Păzește inimile lor de orice alune care păcătoasă și apără nevinovăția lor. Rânduiește, Preabunule Stăpâne, ca ei să ajun gă prin harul Tău fii credincioși ai Sfintei noastre Biserici și să binecuvânteze Numele Tău în veci. Doamne, Dumnezeule, iartă-mă că nu știu să cresc cum se cuvine acești copii pe care mi i-ai dă ruit. Iartă-mă, Dumnezeule, iartă-mă! În loc să învețe de la mine numai cele bune, copiii învață și cele rele și fără să vreau devin prilej de smin tea lă pentru ei. Degeaba îi sfătuiesc să facă binele și să țină poruncile dacă ei văd că eu nu le păzesc. De geaba îi îndemn cu vorbele dacă faptele mele nu sunt pe măsură. O, cât sunt de vinovat în fața Ta și a lor! În loc să Te mărturisesc prin faptele mele, am făcut îm po trivă. Greu cu adevărat este pentru mine, pă că tosul, să cresc copiii cum trebuie. Cum va creș te un copil care nu a văzut în părinții săi pil dă de fapte bune? Iartă-mă, Doamne, iartă-mă! Iartă-i și pe pă rin ții, pe moșii și strămoșii mei, pentru toate pă ca tele pe care le-au săvârșit, fiind prin ele pietre de poticnire pentru urmașii lor. Îndreptează-mă pe mine, păcătosul, Doam ne, să duc o viață curată ca să-mi pot îndrepta co piii pe calea poruncilor Tale. Să vină pacea Ta peste casa noastră, să vină pes te noi mila Ta, ca să sporim în fapte bune și în tot ce e bineplăcut Ție. Ca să petrecem cea laltă vreme a vieții noastre în pocăință și să dobândim în această viață darul Tău, iar în cealaltă, bucuria veșnică. Pentru rugăciunile Preabinecuvântatei Născătoarei de Dumnezeu și ale tuturor Sfinților Tăi. Amin. Rugăciune pentru copilul căzut în păcat Nu-l lăsa pe el, Preabunule Doamne, să fie bat jo corit de diavol, nici să își întineze sufletul prin păcate și fărădelegi. Cel ce Te-ai îndurat de Maria Egipteanca și din iubitoare de desfătări ai făcut-o iubitoa re de nevoință, iar pe vrăjitorul Ciprian, lepă dându-se de slujirea dracilor, l-ai arătat Arhi ereu încununat cu cununa muceniciei, vino în ajutorul fiului meu și ajută-l să se lepede de tot răul. Știu că nici un păcat nu covârșește mila Ta. Dă-i lui putere să rupă lanțurile vrăjma șului prin lacrimi de pocăință. Dă-i lui gândul cel bun, să alerge la preot și să-și spovedească păcatele. Doamne, nu-l lăsa să se piardă. Deznădejdea mă apasă și amărăciunea pentru căderea lui îmi tulbură inima. Suspină sufletul meu. Oare când vei veni în ajutor? Oare când ne vom bucura de milele Tale? Miluiește-l, Iubitorule de oameni, miluieș te-l, Preadulce Iisuse. Nu lăsa făptura Ta să fie înghi țită de moarte, ci dăruiește-i să se umple de harul Tău. Ca văzând marea Ta dragoste de oameni, să Te iubească din toată inima sa și să Te slăvească în vecii vecilor. Amin. (Dacă rugăciunea se citește pentru fiică, se va citi cu schimbările cuvenite.) Rugăciune către Sfântul ocrotitor al copilului Sfinte, care în chip nevăzut îi ești pavăză îm po tri va relelor vrăjmașului, ascultă și umila mea ce re re. Învață-l să iubească rugă ciunea, Biserica, să-și iubească aproapele. În vață-l să ducă o viață cu rată și sfântă. Să-i fii alături în toate clipele vie ții sale, în toate bucuriile și necazurile. Să-i fii povățuitor tainic până la ultima suflare, iar la Înfricoșătoarea Judecată să mijlo cești la Dumnezeu pentru mântuirea lui ca în vecii ve ci lor să Îl slăvească pe Atotputernicul Dumnezeu, pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh. Amin. Rugăciune pentru copilul bolnav Vindecă-l pe el, Preasfântă Născătoare de Dum nezeu, cu rugăciunile pe care le înalți înaintea Fiului tău și Dumnezeului nostru. Vindecați-l pe el, Sfinților care ați primit de la Dumnezeu darul tămăduirii și ați vindecat mul țime de bolnavi. O, Doamne Iisuse Hristoase, primește puți na noastră rugăciune pentru copilul acesta (numele), stinge-i focul ce l-a cuprins, încetea ză-i boala, ri di că-l din patul durerii, întru slava Numelui Tău. Că Tu ești Cel care vindeci neputințele, Hristoase Dumnezeule, și Ție slavă Îți înălțăm în vecii veci lor. Amin. Rugăciune pentru luminarea minții Tu i-ai luminat pe aleșii Tăi în toată vremea. Tu i-ai insuflat pe cei trei mari dascăli ai lumii și Ie rarhi, Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cu vântătorul și Ioan Gură de Aur, de s-au arătat vase alese ale sfințeniei, răspân dind în lume dreap ta credință. Tu ai luminat-o pe Sfânta Mare Muce ni ță Ecaterina, și ea a ru șinat mulțimea ritorilor păgâni. Tu, Doamne, luminează-i și pe copiii noștri (numele), ca să învețe cele bine plăcute Ție și să se umple de cunoștința adevărului. Dă-le lor știință, pricepere, răbdare și chibzuință. Să nu primească ei cunoștințe pierzătoare de suflet, nici să învețe ce e urât lui Dumnezeu. Fă-i ascultători față de das călii care îi învață cele bune și sârguincioși în îndeplinirea celor ce li s-au rânduit. Iar la vremea po trivită, Doamne, ajută-i să găsească locul în care să folosească cele pe care le-au învățat și să muncească spre binele lor și spre folosul aproape lui. Tu îi osân dești pe cei care își îngroapă talanții și îi binecuvântezi pe cei care îi înmulțesc cu pricepere. Rânduiește-le Tu, Doamne, Cel ce rându iești toate spre mântuire, unde să muncească, ce să muncească și cum să muncească. Dă-le lor, Doamne, spor în toată lucrarea cea bună și-i întărește în credință ca să Te mărturisească printr-o viețuire curată până în ultima clipă a vieții lor. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Rugăciune pentru copilul nou-născut Doamne, să nu vină peste noi mânia Ta și să nu îngădui ca acest copil să moară nebotezat. Să nu sufere acest copil din cauza păca telor noastre, ci să vadă mila Ta și dragostea Ta de oameni. Ocrotește-l, Doamne, și dăruiește-i naște rea cea de Sus prin Sfântul Botez, ca să devină fiu al Bisericii Tale. Ție ne rugăm, Stăpâne, trimite peste el lumina binecuvântării cerești, că Tu ești Cel ce asculți rugăciunile noastre și Ție Îți mul țu mim și Te slăvim în vecii vecilor. Amin. Rugăciunea nașilor pentru finul de Botez Doamne, noi nu avem pricepere să-l călău zim cum se cuvine pe drumul credinței. Călău zește-l pe el ca un bun și iubitor de oameni, iar pe noi luminează-ne să-i putem da sfătuirea potrivită. Dă-ne, Doamne, să-l iubim cu dragoste curată și sfântă. Să nu căutăm pentru el numai bucurii trupești, care sunt degrab trecătoare, ci să-l aju tăm să agonisească darurile duhovni cești, care nu se vor lua de la el. Doamne, dacă din lucrarea vrăjmașului va fi biruit de păcat, atunci să ne luminezi pe noi ca să-l ajutăm să se ridice. Tu l-ai dat în grija noastră, Tu să ne călăuzești cum să-l ajutăm să își re vi nă degrabă. Ajută-ne, Dumnezeule, ajută-ne. Că Tu ești Cel ce rânduiești mântuirea noastră și Ție slavă Îți înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. Rugăciunea nașilor pentru finii de cununie Dăruiește-le, Doamne, pace, înțelegere și dra gos te. Binecuvântează casa lor cu toate cele de tre buință. Alungă de la ei toată tulburarea tru peas că și sufletească, toată cearta și toată tristețea. Să vină peste ei darul Tău, Doamne. Dăruiește-le să iubească și să păstreze dreapta credință, să respecte Biserica și să țină rânduielile ei. Să-și crească urmașii în frica Ta și în ascultare de poruncile Tale. Să cunoască finii noștri (nu me le) dragostea Ta, Doamne, dar și mustrarea Ta atunci când calcă pe drumuri greșite. Călăuzește-ne pe noi, Doamne, să știm cum să-i sfătuim să trăiască în înțelegere și cum să se ferească de duhul necurat al răutății, al mâniei și al desfrânării. Păstrează patul lor curat de orice întinăciune. Păstrează inimile lor departe de is pi tele potrivnicului. Ca bine vie țuind, să-Ți mul țu meas că și să Te laude până la sfârșitul vieții lor. Amin. Rugăciune pentru copilul înfiat Am socotit că este bineplăcut Ție să înfiem acest copil pe care viața l-a lipsit de dragostea pă rin ților lui. Dă-ne, Doamne, să-l iubim cu dra gos tea pe care Tu o sădești în inimile noastre. Să gă sească la noi dragostea care îi lipsește și sufletul lui tulburat să se umple de liniște și de bucurie. Dă-i lui să Te iubească din toată inima, iar pe noi să ne respecte după cuviință, fiind un copil ascul tă tor și cuminte. Dă-i lui, Doamne, să iubească Biserica, rugăciunea și toată fapta cea bună. Dă-i lui, Doamne, să simtă dragostea Ta cea sfântă, care covârșește orice dorire. Dă-i lui să fie mădular ales al Bisericii Tale, iar nouă, nevrednicilor, dăruiește-ne să ducem cu bucurie greutățile creșterii acestui copil, luminați fiind de Tine. Binecuvântează și sfințește casa noastră, rân du ind toate cele de trebuință, că de la Tine vine tot binele și a Ta este slava, cinstea și închină ciu nea, în vecii vecilor. Amin. (Atunci când un copil este înfiat, el trebuie să meargă la biserică împreună cu părinții care îl înfiază, pentru ca preotul să le citească din Molitfelnic o slujbă specială.) Rugăciune pentru copiii orfani Tu, Care ești Fiul Preaiubit al Părintelui Ce resc, ajută-i pe copiii orfani să simtă dragostea Sa sfântă. Tu, Cel ce ai zis: Fericiți cei ce plâng, că aceia se vor mângâia, ajută-i pe copiii orfani să dobândească mângâierea pe care ai făgăduit-o. Dimpreună cu ei, ajută-i și pe cei care au fost părăsiți de părinții lor și care cresc în foame, frig, mizerie și durere. Și dacă vreunii din ei nu au fost luminați de Sfântul Botez, mai înainte de orice Te rugăm să rânduiești nașterea lor în Sfânta Ta Biserică. Doamne, să nu-i lași fără ajutorul Tău! După cuvântul Sfântului Apostol Pavel, care a zis: Bucurați-vă cu cei ce se bucură, plângeți cu cei ce plâng, ar trebui ca inimile noastre să se în tristeze pentru suferințele copiilor greu încercați de viață. Cum ne-am putea numi creștini, dacă ne-am îmbuiba de toate bunătățile, în timp ce alții rabdă foame și frig? Sau cum am putea să cerem ajutorul Tău, de nu-i vom ajuta la rândul nostru pe cei ce au nevoie de ajutor? Luminea ză-ne pe noi, Doam ne, să-i ajutăm cu ce ne stă în putință, ca să îndulcim măcar puțin amara lor viață. Binecuvântează-i, Doamne, pe acești copii ne că jiți, și pe cei care îi ajută pe ei întărește-i și le răsplătește lor după mare mila Ta, ca un bun și iubitor de oameni. Amin. Rugăciunea soților care nu au copii Doamne, pustii sunt casele fără copii, și triste inimile soților care nu au urmași. Chiar dacă nu avem credința drepților care pentru rugăciunile lor s-au învrednicit să aibă copii, pentru mila Ta cea nemăsurată nu ne lăsa, Atotputernice Doam ne, ci vezi suspinul inimilor noastre. Umple-ne casa de bucuria pe care o aduc co piii, iar pe noi întărește-ne ca să îi creștem pe ei cu dragoste și înțelepciune în dreapta credință, spre slava Numelui Tău și a Sfintei Tale Biserici. Amin. Rugăciune pentru copiii care se află în călătorie Tu, Cel ce niciodată nu Te desparți de robii Tăi, nu Te despărți nici de copilul acesta (nu me le). Tu, Care ai zis: Eu sunt cu voi până la sfâr și tul veacurilor, fii cu acest copil până la ultima lui suflare. Ajută-l să nu cadă în ispita vrăjmașului și să se întoarcă din drumul său simțind ajutorul Tău și cunoscând harul Tău, ca să laude și să slăvească Numele Tău cel Sfânt. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Cuvinte din înțelepciunea sfinților Sfântul Filaret al Moscovei Tu te numești tatăl copiilor tăi după trup; fii tatăl lor și după duh. Sfântul Tihon de Zadonsk Nu există nici o artă mai înaltă decât arta de a fi pe dagog. Pictorul sau sculptorul fac numai o figură fără viață, iar un înțelept pedagog modelează un chip viu, de care se bucură și Dumnezeu, și oamenii. Sfântul Ioan Gură de Aur Un copil poate fi asemănat cu o scândură pre gă tită pentru zugrăvirea unui tablou; ce va zugrăvi pe ea pictorul, ceva bun sau rău, ceva sfânt sau păcătos, aceea va și rămâne. Tot așa și copilul: ce fel de educație îi vor da părinții la început, cu ce fel de obice iuri îl vor deprinde, plăcute sau urâte lui Dumnezeu, îngerești sau drăcești, cu acelea va și trăi. Sfântul Dimitrie al Rostovului Vasul nu pierde mirosul, rău sau bun, de care s-a îm bibat mai înainte; așa e și cu educația copiilor! De aceea e necesar să îi deprindem cu binele din copilărie. Sfântul Dimitrie al Rostovului Grădinarul leagă copăcelul tânăr, sădit de curând, de un par puternic înfipt în pământ pentru ca vântul să nu smulgă copăcelul și taie vlăstarii de prisos pentru ca ei să nu vateme și să nu usuce tânărul arbore. Procedați și voi la fel cu copiii voștri. Întăriți inimile lor în frica de Dumnezeu pentru ca ele să nu se clatine din pricina smintelilor. Tăiați patimile ce răsar pen tru ca ele să nu se întărească și să nu omoare pe omul nou, lăuntric, născut prin Sfântul Botez. Sfântul Ioan Gură de Aur Cum îi veți crește pe copiii voștri în rânduială, când voi înșivă duceți o viață fără rânduială? Sfântul Vasile cel Mare O pildă bună e mai de folos decât orice învățătu ră. Un tată nu trebuie să uite acest lucru. Sfântul Tihon de Zadonsk Faptele vorbesc mai tare decât cuvintele. Sfântul Filaret al Moscovei Copii! Prețuiți binecuvântarea părinților de o mie de ori mai mult decât oricare altă moștenire. Sfântul Filaret al Moscovei Cum o picătură de apă ce se află pe o suprafață netedă merge într-acolo unde o conducem cu degetul, tot așa și un copil tânăr, gingaș, poate fi îndreptat într-o parte sau în alta, în cea bună sau în cea rea, și să îl duci unde vrei. Fericitul Ieronim |
|
||||
|
||||
![]() Lăsați copiii să vină la mine! Cuvânt către părinți Copilul, dar al lui Dumnezeu Femeia, când e să nască, se întristează, fiind că a so sit ceasul ei; dar, după ce a născut copilul, nu-și mai aduce aminte de durere, pentru bucuria că s-a născut om în lume (Ioan 16-20, 21). Mari sunt durerile femeii care naște, dar mari sunt și durerile de ani și ani ale părinților care vor să își creas că fiii și fiicele în dreapta credință, în această lume plină de pă cat. Ne-am dori poate să trăim într-o lume fără durere, fără griji, fără necazuri. Dumnezeu Însuși a dat omului această posibilitate. Dar părintele neamului omenesc, Adam, a refuzat aceasta, ale gând calea neascultării. Și a fost alungat din rai. Dumnezeu a rânduit ridicarea noastră din pă cat prin jertfa Fiului Său, Domnul nostru Iisus Hristos. Și ni s-a arătat calea cea îngustă a mântuirii, pe care trebuie să înfruntăm atâtea și atâtea greutăți. Poate că cea mai mare durere a unui părinte este cea legată de copiii săi. El suferă ori de câte ori ei se îmbolnăvesc, ori de câte ori cad în păcat sau ori de câte ori el nu reușește să le fie alături. Dar dacă se ocu pă cu grijă de creșterea lor, dacă cere ajutorul lui Dumnezeu pentru aceasta, bucuria lui va fi mare atun ci când va vedea că eforturile sale au avut rost, că așteptările i-au fost împlinite. Cuvântul că femeia se va mântui prin naștere de fii, dacă va stărui, cu înțelepciune, în credință, în iu bi re și în sfințenie (I Tim.2,15) este înțeles astăzi ca un îndemn adresat femeii de a face cât mai mulți co pii. Dar nașterea de prunci este mântuitoare numai în măsura în care implică și jertfa pentru creșterea trupească și sufletească a copiilor, numai în măsura în care aceștia primesc o educație creștinească. Nu doar femeile sunt cele care se mântuiesc prin jertfa creșterii copiilor. Înainte ele stăteau a casă și se în grijeau numai de copii și de treburile gospodăriei. În zilele noastre, când majoritatea femeilor au serviciu, o mare parte din responsabilitatea educării copi i lor revine bărbaților. De aceea putem spune că amân doi soții se mântuiesc prin creșterea copiilor, aceste minunate daruri cu care Dumnezeu a binecuvântat familia. Este foarte important pentru părinții binecre din cioși să aibă întipărit în inimile lor adevărul că un co pil este o binecuvântare de la Dumnezeu. Atunci când înțelegem aceasta, ochii noștri parcă se deschid și vedem o altă lume, parcă primim aripi, primim noi puteri. Nu este vorba doar de o simplă atitudine optimistă. E vorba de asumarea unui alt mod de percepere a existenței. Este foarte greu pentru părinții care nu caută pre zen ța lui Dumnezeu în viețile lor să vadă în copil un semn al acestei prezențe. De aceea, venirea pe lume a unui copil, și mai ales a primului copil, este mo men tul potrivit ca părinții să cugete cu luare-aminte la Dumnezeu, punând cărămizi pentru propria lor zidire duhovnicească. Pentru că nu poți fi părinte în adevăratul sens al cuvântului decât dacă îți crești co pilul ca pe un fiu al Părintelui Ceresc. Copiii învață adevărul despre trăirea în harul lui Dumnezeu în familiile lor. Părinții care nu trăiesc în acest har nu vor putea să-i învețe pe copiii lor cum să dobândească o credință vie. Poate un sculptor să trateze bolnavii? Poate un doctor să sculpteze? Numai dacă au fost învă țați. Un doctor poate să învețe sculptura, așa cum un sculptor poate să învețe medicina. Dar fiecare părinte nu nu mai că poate, ci și trebuie să învețe să fie părinte. A fi un bun părinte este o artă, cum o artă este a fi un bun doctor. Este greșit a considera că dacă părin ții au făcut un copil primesc automat și iscusința de a fi buni părinți, buni educatori. Cuvântul că mulți dintre cei dintâi vor fi pe urmă și mulți dintre cei de pe urmă vor fi întâi se poate apli ca și în acest caz. Mulți dintre cei care erau mai pri cepuți decât alții în creșterea copiilor, dar nu au fo losit această înzestrare, au fost lăsați în urmă de cei care, știindu-și nepriceperea, au alergat la Dumnezeu pentru ajutor, nevoindu-se să devină buni educatori. A fi părinte nu este o meserie pe care o înveți vrei nu vrei. A fi părinte este într-un fel asemă nător cu a fi preot: e ascultarea unei vocații, e răs punsul la che ma rea Celui de Sus. Pentru că majoritatea oamenilor maturi sunt părinți, ei privesc acest fapt ca pe ceva nor mal, firesc, neieșit din comun, și trec cu vede rea măreția și gravitatea acestui eveniment. Cât sunt micuți, copiii au pe chipurile lor o cu ră ție îngerească. Chiar și părinții mai puțin cre dincioși observă: parcă ar fi niște îngerași. Mare dar am pri mit de la Dumnezeu. Greu este să nu te lași biruit de nevinovăția, de gingășia și de frumusețea lor. Co piii sunt niște flori; nu este de ajuns doar să ne desfă tăm de mireasma lor, ci e bine să ne umplem suflete le de această mireasmă. Copiii sunt raze de soare care răsar peste viețile uneori foarte fră mântate ale părinților. Când copilul nu mai este privit ca un dar de la Dum nezeu, ci ca o povară, familia ajunge într-un mo ment de mare încercare duhovnicească. Aceas ta se întâmplă și când acest dar este primit doar cu bu cu rie infantilă, ca o jucărie, fără responsabi litate, fără asumarea greutăților. Copilul nu este o jucărie, el este o cruce care tre bu ie purtată cu bucuria jertfei asumate, și de felul în care părinții duc această cruce depinde calitatea de creștin adevărat a viitorului adult. Este o mare diferență între un copil zămislit din pă rinți care duc o viață curată, care s-au îm părtășit de Taina Sfintei Cununii, ale căror trupuri sunt temple ale Duhului Sfânt, și un copil zămislit din părinți care duc o viață dezordonată, plină de patimi. În cel de-al doilea caz nu numai că pruncul zămislit va pu tea moșteni biologic anumite înclinări spre păcat, ci chiar sufletul lui va fi afectat. Cum este afectat și un copil ai cărui frățiori mai mari nu au apucat să se nască, fiind avortați. Pân te ce le unei mame care și-a ucis copilul (vina fiind nu nu mai a ei, ci și a tatălui care a vrut aceasta) nu poa te fi ca acela al unei mame care a adus pe lume co piii pe care i-a zămislit (și oare cum vor sta la Înfri co șătoarea Judecată în fața Celui ce a zis: Lăsați co piii să vină la Mine , părinții care au curmat vie țile pruncilor lor?). Copilul este copil din momentul concepției. Edu cația lui începe din acel moment. Câtă vreme stă în pântecele mamei i se transmit toate emoțiile și fră mân tările mai intense ale acesteia. Și pecetea lor va fi foarte greu de șters în timp. Părinții sunt responsabili pentru ceea ce i se transmite copilului în perioada intrauterină: pace sau tulburare, dragoste sau ură. Și ura e ca un cuțit înfipt în inima pruncului. Totuși, nu există afecțiune a copilului, tru pească sau sufletească, care prin rugăciuni că tre Dumnezeul Îndurărilor să nu poată fi vindecată. Mântuitorul, Care a zis: În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea!, să ne ajute, pe noi și pe copiii noștri, să ducem o viață curată, pentru a ne desfăta în ceruri de bunătățile pe care Le-a pre gătit celor ce ascultă și împlinesc po run cile Sale. |
|
||||
|
||||
![]()
Acatistul Maicii Domnului, povatuitoarea copiilor
http://www.crestinortodox.ro/forumac...d=1#post116352 Am postat acest acatist, fiind mai rar, insa foarte folositor, pentru cei interesati. |
|
|||
|
|||
![]()
Doi prieteni se reîntâlnira dupa o îndelungata despartire. Unul dintre ei se îmbogatise, celalalt era sarac.
Luara masa împreuna si dezgropara amintiri. Apoi cel sarac atipi. Prietenul sau, coplesit de mila, înainte de a pleca, îi strecura în buzunar un diamant de mare pret. Trezindu-se însa, cel sarac nu gasi aceasta piatra pretioasa si continua sa-si duca viata ca înainte. Dupa un an, se întâmpla ca prietenii nostri se întâlneasca iar. - Spune-mi cum de nu ai gasit piatra pretioasa pe care ti-am pus-o în buzunar? îl treba cel bogat pe prietenul sau, vazând ca înca traia în mizerie. Fiecare întâlnire cu un om constituie o astfel de experienta. Fiecare persoana de lânga noi ne daruieste o comoara de mare pret. Cel mai adesea însa nu ne dam seama de acest lucru. (Bruno Ferrero)
"De te vei amărî după ce ai căzut în ispită, și-ți mai faci și făgăduințe hotărând că ,,de-acum înainte n-o să se mai întâmple niciodată”, este semn limpede că te afli pe un drum greșit: ți s-a rănit încrederea în tine. Acela ce nu se bizuie pe sine însuși e uimit cum de n-a căzut mai rău și dă slavă lui Dumnezeu că i-a trimis ajutorul la vreme, fără de care ar fi zăcut mai departe acolo în adânc." |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ganduri de Sf.Pasti | maria55 | Generalitati | 6 | 18.04.2012 00:51:03 |
ganduri | cred_cu_adevarat | Generalitati | 2 | 29.03.2012 19:04:41 |
Ganduri ...iarasi | 14carol06 | Generalitati | 1 | 06.02.2009 17:14:58 |
ganduri | enkidu | Generalitati | 9 | 29.02.2008 09:19:00 |
ganduri | sik | Generalitati | 11 | 31.10.2007 17:05:09 |