![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() [SIZE=3][COLOR=green]M-am născut într-un bordei
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=green]Lucian Blaga[/COLOR]
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=green]Muncă binefăcătoare, neamul meu îți știe harul,
|
||||
|
||||
![]()
SCANTEI DIN INIMA
1.) Versul cel cu patru strune, Imi aduce mangaiere, Totdeauna cand ma aflu, La necaz si la durere. 2.) Ca din cremene scanteia Versul la necaz s-aprinde, - Intru-n chip, cu totul tainic - De la inima fierbinte. 3.) Cand necazuri sunt mai multe Si zagazuri mai inalte, Versurile - prin minune - Izvorasc atunci mai calde! 4.) Fierbinteala din launtru, De la inima plecand, Ma trezesc intotdeauna Versuri prea duios cantand. 5.) Cand durerea ma rapune Si puterile se frang, In siraguri nesfarsite Versurile mele plang. 6.) Iar cand am vreo bucurie Si cu duhul ma aprind, Inima atunci salteaza, Savoslovii versuind. 7.) Daca vrei sa stii vreo data Ce simtea inima mea, Cititorule iubite, De la versuri vei afla!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
facultatea pe zapada cartea mea a fost din lut iar profesorul o strada am crescut fara sa shtiu nici de mama nici de tata shi am fost fara sa fiu shi la stanga shi la dreapta prieten am avut purcelul ce-l manam ca shi pe gashte shi dushman aveam catzelul ca latra din lantz la mushte in picioare eram gol, iar pe spate o cameshe cu un trening din obor am trait far sa-mi peshe. Asha ca nici nu ma plang, ca-m avut shi-un greiere care ma facea sa-mi frang ale somnurilor creiere... Eram mic, urat, murdar Cine oare sa ma spele? N-aveam bani de buzunar Shi nici zile vesele... Dar a fost ceva ashea Intr-o noapte instelata C-am aflat de sus ceva Ca iubire-a fost tradata... Shi am plans shi-am necajit Inima dulce de codru Pan'un glas parad vrajit M-a chemat sa intru. Shi-am intrat. (scuze pentru continuare) |
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=3]Spune-mi, dacă te-aș prinde-ntr-o zi și ți-aș săruta talpa piciorului,nu-i așa că ai șchiopăta puțin, după aceea,de teamă să nu-mi strivești sărutul?...[/SIZE][SIZE=3]Nichita Stanescu, [/SIZE][SIZE=2]din volumul O viziune a sentimentelor, 1964[/SIZE]
|
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=4]Viața mea se iluminează[/SIZE]
[SIZE=3]Părul tău e mai decolorat de soare,regina mea de negru și de sare.Țărmul s-a rupt de mare și te-a urmatca o umbră, ca un șarpe dezarmat.Trec fantome ale verii în declin,corăbiile sufletului meu marin.Și viața mea se iluminează,sub ochiul tău verde la amiază,cenușiu ca pământul la amurg.Oho, alerg și salt și curg.Mai lasă-mă un minut,Mai lasă-mă o secundă,Mai lasă-mă o frunză, un fir de nisip.Mai lasă-mă o briză, o undă.Mai lasă-mă un anotimp, un an, un timpDin volumul O viziune a sentimentelor, 1964[/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() E vre-un secret? Imi explica si mie cineva? ![]() ![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|