![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Jenica, iti multumec ca ne aduci aminte de lasarea pacatelor prin post. Daca ma intrebi pe mine; as vrea sa le las pe toate, nu doar unul. Dar sa ne ajute Dumnezeu sa scapam macar de unul!
|
|
|
|||
|
|||
|
Amin, Anca, amin!
Iar voi fratilor, rugati-va si pentru mine pacatoasa sa pun inceput bun si sa pun ( eu insumi) in practica ceea ce am indemnat/rugat pe voi sa faceti. Iertati-ma Post cu [SIZE=3]Bucurie [/SIZE]tuturor! |
|
|
|||
|
|||
|
Iarta-ma, Jenica draga, ca din cauza mea ai redeschis mesageria privata. Iti multumesc ca m-ai ajutat; acum poti s-o inchizi la loc. Ma voi ruga pentru linistea ta si sanatatea ta, asa cum stiu ca si tu te rogi pentru noi. Lasa nelinistile; ele sunt normale in vremurile acestea tulburi. Sa il rugam pe Dumnezeul nostru Iisus Hristos sa ne intareasca; iar Maica Domnului sa ne ia sub acoperamnatul ei de cate ori simtim ca ne slabesc puterile. O lupta e totul; mai e mult pana la odihna.
Un Post binecuvantat tuturor! |
|
|
|||
|
|||
|
Iarta-ma tu Anca, pentru cuvintele si iesirea mea. Eu nu am ce ierta!
|
|
|
|||
|
|||
|
Daca unii dintre noi simtim de pe acum ispite, inseamna ca va fi lupta grea in acest post.
Sa ne rugam si sa facem exercitiul tacerii si al ascultarii, pentru a iesi cu bine din toate cate ne asteapta. Sa fim tot timpul cu gandul la Dumnezeu. Sa nu uitam ca si rasplata va fi mare. Un post binecuvantat. |
|
|
|||
|
|||
|
[SIZE=2]Parintii Bisericii ne atrag atentia, cu privire la post, asupra unui aspect la fel de evident in zilele lor ca si in zilele noastre. Anume, tendinta de a reduce postul doar la infranarea de la mancare, nepunand accent pe schimbarea vietii prin retinerea de la celelalte pacate. Iata ce ne spune Sfantul Ioan Gura de Aur: "Retinerea de la pacate o numesc eu post cu adevarat [...] Daca nu ti-ai schimbat viata, ce-ti foloseste sa postesti? Schimbarea bucatelor nu ajuta la nimic".[/SIZE]
|
|
|
||||
|
||||
|
Il poti intalni pe Dumnezeu in diverse moduri si pe diverse cai. Pentru mine postul e calea cea mai sigura. De ce spun asta? Pentru ca simt ca ma angajez, ca depun un minim de efort ca sa ma impartasesc cu El. Nu-mi spun in post: cum mi-o fi norocul. Il intalnesc, bine, nu-L intalnesc tot bine.
Atunci cand doresti sa ai langa tine pe cineva drag, faci multe eforturi. Insa, ce-mi cere mie Hristos? Sa fiu flamand zile in sir? Nu. Imi cere sa iubesc tot omul. Daca dupa acest post voi reusi sa am mai multa putere de a iubi, inseamna ca Hristos e la masa cu mine. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 29.02.2012 00:29:05 |
| Postul Pastilor | PODANA | Intrebari utilizatori | 0 | 01.02.2011 14:02:46 |
| Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 11:24:12 |
| Postul | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 27.05.2010 18:24:33 |
| O traducere interesanta a Canonului Pastilor | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 05.05.2009 11:31:22 |
|
|