![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Sincer, s-a intrecut masura bunului simt de cantare crestina in aceste cantari! O spun asa cum simt!!! Este chiar ritm de dans... Instrumentatia acopra mesajul acestor cantari! Apoi sa fie cantari ortodoxe...?????
ma INDOIESC!!! Ascult si eu pricesne, dar "instrumentatia" este numai din chitara, sau orga (ca si ison) - sunt ODIHNITOARE, dar astea nu ma linistesc deloc! Cel mai mult ascult MUZICA BIZANTINA, aceea ma duce in stare de rugaciune!!! |
|
||||
|
||||
![]()
parerea mea, manele bisericesti
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am zis ca nu sunt ortodoxe sunt crestine,adica au mesaj crestin ,despre Dumnezeu.Sincer nu prea conteaza daca melodia e bizantina sau usoara conteaza mesajul .Bine nu am spus ca merge si o manea dar melodiile lui merg si sunt foarte frumoase mai ales mesajul.In schimb melodiile bizantine sunt numai rugaciuni etc.Ascult si din acelea.Rugaciuni fac.Tu asculti numai muzica bizantina mereu?Sincer melodiile astea ma fac sa Il iubesc si mai mult pe Dumnezeu.Stii,crezi ca il suparam pe Dumnezeu daca ascultam melodii din acestea?Eu nu cred,conteaza sufletul si ceea ce simti. |
|
|||
|
|||
![]()
Mesajul e bun, dar modul e atat de lumesc, cred ca neo-protestantii au intrecut masura cu modul in care canta melodiile bisericesti..e atractiv intradevar dar..cum am spus, e atat de lumesc..exista "rock crestin" si chiar "manele crestine" problema e ca neo-protestantii nevand ierarhie, conducere , fiecare vine cu "darul" sau si asa se cam ia pe aratura..asa frumos si cu zambetul pe buze
Muzica bisericeasca nu trebuie sa te indemne la dans sau sa-ti creeze emotii de moment..muzica psaltica si pricesnele ortodoxe sunt linistitoare , te indeamna la pocainta fara a folosi supterfugii emotionale
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
Dar melodiile de la Oastea Domnului cum ar fi aceasta ce parere aveti?Muzica bizantina de biserica te face sa plangi,e in stil de rugaciune,de tristete.Trebuie cateodata sa te mai umpli si de bucurie si Dumnezeu inseamna dragoste nu uitati si dragostea inseamna frumos nu numai lacrimi si rugaciune.
Mai cheama-mi Iisuse http://www.youtube.com/watch?v=Vtdow1bk4K0 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Tatal nostru gaseste toate caile de a ne apropia de EL ,fie si prin muzica aceasta ,chiar daca este prea lumeasca..Macar de s-ar difuza pe MtV doar ,,manele ,, din acestea .
|
|||
|
|||
![]()
Exact.Ce n-as da eu sa vad toate melodiile lui Vicu Lazau sau lui Nicu Wagner,cele de la Oastea Domnului ,adica toate ,,lumesti'' pe canalele de muzica,ce asculta oamenii din ziua de azi e grav .Eu nu vad raul intr-o melodie din aceasta.Scrie undeva in Biblie ca inseamna ceva rau ?Exact ca si cu fraza,,numai ortodocsii se vor mantui''.De aceea se indeparteaza multi de Biserica fiindca exista cateva obiceiuri prea ciudate.Nu uitati ca Dumnezeu nu apartine de nici o religie,de nici un gen muzical,de nici o tara,de nici o grupare sau Biserica.Dumnezeu e pentru toti si pentru toate.
|
|
|||
|
|||
![]()
POSTAT DE GEO
Asta numai in legatura nu te pune cu Dumnezeu!!! Nu se poate sa ne batem joc de lucrurile lui Dumnezeu, de LAUDA Lui in asa HAL... nu putem sluji la 2 domni... e lucru dracesc o astfel de muzica! Cum poti amesteca muzica lumeasca cu cea de lauda lui Dumnezeu intr-o sg cantare???? Dne miluieste! NE INSELAM AMARNIC cu astfel de "muzica crestina"!!! e DRACEASCA, iertare de expresie!!! dar asta e ADEVARUL!!! Nici macar muzica "duhovniceasca" de la Oaste nu mai este ce a fost! a iesit din simplitatea ei si a intrat intr-un duh lumesc, s-a laicizat cam 90%! mai e oleaca si avem si la TV un PricesneTV house, hard rock, si manele!!! scoate dracu si de astea ca ne faca sa ne batem joc de Dumnezeu!! EU NU ITI DAU DREPTATE.CE SCRIE IN BIBLIE Psalmii 33:2 Lăudați pe Domnul cu harfa, lăudați-L cu alăuta cu zece coarde AICI SE FOLOSEAU INSTRUMENTE APOI Psalmii 149:1 Lăudați pe Domnul! Cântați Domnului o cântare nouă, cântați laudele Lui în adunarea credincioșilor Lui! LUI DUMNEZEU II PLAC CINTARI NOI CINTATE DE NOI DECI ZICE SA CINTAM O CINTARE NOUA APOI IEREMIA 33 Ieremia 33:11 strigătele de bucurie și strigătele de veselie, cântecele mirelui și cântecele miresei, glasul celor ce zic: ,Lăudați pe Domnul oștirilor, căci Domnul este bun, căci în veac ține îndurarea Lui!' Glasul celor ce aduc jertfe de mulțumire în Casa Domnului. Căci voi aduce înapoi pe prinșii de război ai țării, și îi voi așeza iarăși ca odinioară, zice Domnul." PSAMUL 150 Psalmii 150:3 Lăudați-L cu sunet de trâmbiță, lăudați-L cu alăuta și harfa! Psalmii 150:4 Lăudați-L cu timpane și cu jocuri, lăudați-L, cântând cu instrumente cu coarde și cu cavalul. Psalmii 150:5 Lăudați-L cu chimvale sunătoare, lăudați-L cu chimvale zângănitoare! Psalmii 150:6 Tot ce are suflare, să laude pe Domnul! Lăudați pe Domnul! LAUDATIL CU SUNET DE TRIMBITA,CU ALAUTA,CU HARFA,CU TIMPANE,CU CHIMVALE SUNATOARE,CU CHIMVALE ZANGANITOARE. EU CRED CA ORICE CINTARE CARE ARE UN MESAJ DUMNEZEIESC NU O PUTEM CATALOGA ASA CUM AI FACUT-O TU. ORICE CINTARE CARE ARE UN MESAJ DUMNEZEIESC SI ITI UMPLE SUFLETUL DE BUCURIE EU CRED CA MERITA ASCULTATA AM SI EU UNA CARE MERITA ASCULTATA MAI ALES CA VINE PASTELE.GOLGOTA http://www.youtube.com/watch?v=2nEOL...om=PL&index=23 http://www.youtube.com/watch?v=ga5Ru739BDU |
![]() |
Tags |
apel! |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parastas - Parintele Gabriel Nicu | antoniap | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 01.07.2014 13:39:56 |
Parintele Gabriel Nicu | ionela7 | Generalitati | 73 | 21.06.2013 22:48:33 |
download cantari | MariaMagdalena | Generalitati | 1 | 14.12.2012 09:48:01 |
Cantari la slujba parastasului | glykys | Slujba inmormantarii | 0 | 28.07.2012 18:33:46 |
Cantari ale Postului Mare | andrei_im | Muzica Bisericeasca | 7 | 02.03.2012 15:37:20 |
|