Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
Daca ai crezut in Dumnezeu si El nu exista nu ai pierdut nimic,dar daca nu ai crezut in Dumnezeu si El exista,ai pierdut totul.
|
Teoretic, da. Dar ce te faci daca acel Dumnezeu nu e cel razbunator, gelos, cu insusiri umane descris in destule scrieri vechi, cum a fost imaginat candva, dupa puterea de gandire de atunci?
Ideea personala de Creator/Hiperconstinta Universala e diferita de cea prezentata in general de religii. Viata sanatoasa si fericita e Lege a Universului. Cat despre scanteia divina din noi, nu imi permit sa cobor un Creator la statutul limitat de om. Oricum, faptul ca putem in mare parte sa folosim stiloul pentru a scrie propriul destin, in limite destul de largi, ne poate sugera ca acest Creator ne-a inzestrat cu "puteri mari". Inteligenta materiei tinde sa excluda un hazard, iar in paralel, un posibil Creator rau voitor. Rautatea, gelozia, invidia, si multe alte insusiri sunt bestiale. Eu nu imi pot imagina un Creator, care poate reprezinta chiar Legile Cosmosului, sa se comporte asa.
De exemplu, cand aveam cativa anisori, nu imi puteam imagina de ce cei care ar ajunge in locul numit "iad" sunt chinuiti pentru vesnicie; ok, au gresit, sunt pedepsiti, dar pentru vesnicie? parca nu e corect; plus, cine ar avea de castigat din asta? daca e vorba de o lectie, rasplata, foarte bine, dar nu asa ceva.