Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2009, 20:32:57
eea eea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.11.2007
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit

Pana la urma oricat am discuta noi subiectul acesta ..omul tot cum vrea face sau cum ii dicteaza constiinta sau cum il sfatuieste duhovnicul....geo legat de polutii exista un scurt canon sau rugaciune care se citeste inainte de a sluji ptr preot deci tot este ceva ....e randuiala preotului ce se ispiteste in vis...
Reply With Quote
Vechi 24.02.2009, 20:49:11
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eea Vezi mesajul
Pana la urma oricat am discuta noi subiectul acesta ..omul tot cum vrea face sau cum ii dicteaza constiinta sau cum il sfatuieste duhovnicul....geo legat de polutii exista un scurt canon sau rugaciune care se citeste inainte de a sluji ptr preot deci tot este ceva ....e randuiala preotului ce se ispiteste in vis...
...deci pt preot!!!

dar pt ceilalti??? "de se ispiteste in vis, sa se cerceteze de a fost din curvie sau daca a fost din legea firii" atat se spune
Reply With Quote
Vechi 24.02.2009, 20:55:26
eea eea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.11.2007
Locație: Botosani
Implicit

dar tu ca om stiind ca maine e sarbatoare si mergi la biserica te culci cu sotul (sotia) atunci? intr-adevar ptr preot regulile sunt mai stricte..dar ca si crestin de rand..sunt niste reguli...citeam in revista credintei un articol dintr-un nr mai vechi legat de anafora si spunea acolo ca nu au voie sa ia cei care au avut relatii cu o seara inainte...parca staretul Manastirii turnu ...
Reply With Quote
Vechi 24.02.2009, 21:02:56
geo.nektarios's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eea Vezi mesajul
dar tu ca om stiind ca maine e sarbatoare si mergi la biserica te culci cu sotul (sotia) atunci? intr-adevar ptr preot regulile sunt mai stricte..dar ca si crestin de rand..sunt niste reguli...citeam in revista credintei un articol dintr-un nr mai vechi legat de anafora si spunea acolo ca nu au voie sa ia cei care au avut relatii cu o seara inainte...parca staretul Manastirii turnu ...
...eu consider pe CRESTIN constient si responasbil de cele ce face! legat de unirea conjugala NU cred ca UN CRESTIN ADEVARAT CARE ESTE IN AJUN DE SARBATOARE face acest lucru!!! SINCER!!! EU cred ca are destula constiinta sa nu faca aceasta!!! NUmai de este SLAB in credinta cade in aceasta pofta...AMIN!!!!
Reply With Quote
Vechi 24.02.2009, 21:05:15
eduardd
Guest

Implicit

Fratilor! Indiferent ce imi va spune geo sau un alt teolog niciodata nu va schimba ceea ce eu insumi stiu de la; Parintele Cleopa, parintele Antim, parintele Arsenie Papacioc, parintele Iacov, parintele Teofan, parintele Iustin, parintele Mina, parintele meu duhovnic si lista POATE continua. DA, sunt [COLOR=Red]EXCEPTII [/COLOR]cand ai voie sa INTRI in biserica sa saruti chiar icoanele ( la nunta si inmormatare) dar in rest [SIZE=4][COLOR=Red]NU!!![/COLOR][/SIZE][SIZE=4] [/SIZE]Clar! Scurt pe doi, [SIZE=4][COLOR=Red]NU!!![/COLOR][/SIZE] Toata citita NICIODATA[COLOR=Red] [SIZE=5]NU se va compara ci teologia TRAITA a acestor mari duhovnici. [/SIZE][/COLOR]DECI! Dragele mele surori faceti cum ca dicteaza constiinta dar SA NU spueni ca NU ati stiut!!!
jenica
marturie imi sta Maica Domnului si Hristos ca cele ce v-am scris aici sunt Adevarate! NU am teolgie dar am avut bucuria de a trai langa batrani SFINTI
Reply With Quote
Vechi 24.02.2009, 21:08:20
eduardd
Guest

Implicit

Scuze pentru greselile strecurate dar chiar m-am suparat......[SIZE=3][COLOR=Red]vorbim MULT pe forum si PROST. Desconsideram sau "aplicam" dupa capul nostru cuvintele si indemnurile date de marii nostri duhovnici.
[/COLOR][/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 24.02.2009, 21:40:10
geo.nektarios's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Scuze pentru greselile strecurate dar chiar m-am suparat......[SIZE=3][COLOR=red]vorbim MULT pe forum si PROST. Desconsideram sau "aplicam" dupa capul nostru cuvintele si indemnurile date de marii nostri duhovnici.[/COLOR][/SIZE]
...duhovnicii sunt si ei OAMENI, deci sunt supusi GRESELII!!! Nimeni nu este PERFECT in lumea aceasta!!! Deci PAREREA fiecaruia NU concorda cu Sf.Canoane lasate de Sf.PARINTI!!!! Poate sa fie de acord sau nu, poate sa le aplice cu ACRIVIE sau poate sa le aplice cu POGORAMANT!!!

EU NU SUNT PT APLICAREA CANOANELOR CU NEJUDECATA, CU NEIUBIRE, CU PROSTIE SI NEBUNIE!!! La timpurile in care traim, chiar NU se mai pot aplica Sf.Canoane asa cum se aplicau acum 500 de ani (de ex)! Dau exemplu un om care nu merge decat o data pe an la Biserica, nu se spovedeste si nu se impartaseste, CUM POTI ALPICA PE EL SF.CANOANE???? ALA nici nu stie de asa ceva, apoi daca ii spui sa nu se Impartaseasca 7 ani, ce stie el ce inseamna asta, ca oricum nu iti vine la Biserica??? Ce faci in acest caz??? TREBUIE SA CAUTI SA IL ATRAGI SPRE BISERICA, SA IL CATEHIZEZI si cand CREZI CA STIE DEJA desprre Randuielile Bisericii si vezi si PROGRESUL lui duhovnicesc ABIA AATUNCI POTI APLICA pe el Sf.CAnoane, cand el vine regulat la Biserica, cand tine posturile, cand se spovedeste regulat!!!
Azi nu prea se mai vine la Biserica, cui ii spui de REGULI sau CANOANE fuge cat il tin picioarele de Biserica!!! Ce e de facut??? APLICAREA CANOANELOR ASA FARA DISCERNAMANT????????
Fereasca Bunul DUmnezeu, ca faci CRIMA sufleteasca!!!

Dumnezeu sa ne lumineze pe toti si sa facem CU DISCARNAMANT pe toate!!!

Legat de MISOGINISMUL din Biserica, ar TREBUI SA FIM MAI ATENTI, si sa FIM ASA CUM INVATA BISERICA nu dupa APLICAREA FARA DISCERNAMANT a Sf.Canoane care pot duce la pierderea Sufletului! In acest caz, o femeie care NU a avut de-aface cu Biiserica si ii spui ca e "spurcata" in aceasta perioada, CUM PRICESTE EA lucrul??? NU CREDETI CA SE SMINTESTE??? nu credeti ca acest suflet este predispus PIERDERII???? si cine RASPUNDE???? Sf.PArinti pt CANOANE sau CEL CARE A APLICAT CANOANELE FARA DISCERNAMANT????

SA FIM SERIOSI SI CU DISCERNAMANT!!!!
Reply With Quote
Vechi 24.02.2009, 22:09:41
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
...duhovnicii sunt si ei OAMENI, deci sunt supusi GRESELII!!! Nimeni nu este PERFECT in lumea aceasta!!!
[COLOR=Red]Pana vei ajunge tu Geo la trairea parintilor mai sus amintiti da-mi voi sa ma indoiesc de cuvantul/interpretarea tau, [SIZE=3]NU al lor[/SIZE]. [/COLOR]Problema e ca si tu si eu vom da seama daca ducem fratii in sminteala din pricina propriei mandrii....
post cu bucurie IN HRISTOS!
Reply With Quote
Vechi 24.02.2009, 21:28:12
geo.nektarios's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Fratilor! Indiferent ce imi va spune geo sau un alt teolog niciodata nu va schimba ceea ce eu insumi stiu de la; Parintele Cleopa, parintele Antim, parintele Arsenie Papacioc, parintele Iacov, parintele Teofan, parintele Iustin, parintele Mina, parintele meu duhovnic si lista POATE continua. DA, sunt [COLOR=red]EXCEPTII [/COLOR]cand ai voie sa INTRI in biserica sa saruti chiar icoanele ( la nunta si inmormatare) dar in rest [SIZE=4][COLOR=red]NU!!![/COLOR][/SIZE]Clar! Scurt pe doi, [SIZE=4][COLOR=red]NU!!![/COLOR][/SIZE] Toata citita NICIODATA[COLOR=red] [SIZE=5]NU se va compara ci teologia TRAITA a acestor mari duhovnici. [/SIZE][/COLOR]DECI! Dragele mele surori faceti cum ca dicteaza constiinta dar SA NU spueni ca NU ati stiut!!!
jenica
marturie imi sta Maica Domnului si Hristos ca cele ce v-am scris aici sunt Adevarate! NU am teolgie dar am avut bucuria de a trai langa batrani SFINTI
...te cred soro, dar sa NU uitam de HABOTNICIA care persista in BISERICA si de MISOGINISMUL de atatea SECOLE!!! AM POSTAT UN NOI THREAD CU "PRINCIPIUL ICONOMIEI" DE LA CURSUL DE DREPT CANONIC DIN CADRUL TEOLOGIEI SI ACOLO SE EXPLICA FRUMOS DESPRE APLICAREA SFINTELOR CANOANE!!!! NU TREBUIE SA ABUZAM DE ELE SI MAI ALES SA LA INTELEGEM [SIZE=5]CORECT!!![/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 18:11:17
roxy18 roxy18 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.06.2011
Implicit

Eu vreau sa merg duminca la biserica ca sunt Rusalile si botezeaza, dar sunt bolnava are ceva daca merg pentru ca nu vreau sa pacatuiesc.Unii spun ca nu este bine sa merg, proful nostru de religie care este preot spune ca nu are nimic doar sa nu pupi SF.iCOANE.Voi ce parere aveti sa ma duc?Am mai fost la biserica in acea perioada dar nu ma miruiam dar eu cred ca nu are nimic daca ma protejez, dar si mama spune ca nu este bine
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
femeia in biserica-intrebare copilu Reguli in Biserica 8 25.09.2010 17:37:49
De ce dragostea este un acziune "murdara" pentru religie? KittyNou Generalitati 27 14.06.2010 18:14:36
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului 11111111 Generalitati 98 10.01.2010 08:41:15
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? maria-luisa Generalitati 41 05.01.2010 21:35:11
Femeia in biserica iosif Reguli in Biserica 73 02.11.2009 05:44:25