Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2009, 21:48:04
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Geo.nektarios, eu am o gandire mai simpla si o credinta mult mai putin educata. Eu nu vad lucrurile prin prisma unei revolte impotriva femeii si nici pe departe nu consider ca din vina nu ar trebui sa intre in Biserica, in situatia analizata. Este o chestiune care tine de sintagma "nu se cuvine". Vezi, draga Geo, se cuvine sa ne spalam pe maini inainte de a ne aseza la masa. Asadar, nu se cuvine sa ne asezam la masa murdari pe maini. Desigur, ne putem aminti exemplul femeii cu scurgere care s-a atins de vesmantul Domnului si s-a vindecat, iar Dumnezeu a incurajat-o, nu a respins-o pentru ca nu era curata, dar femeia aceea suferea de mult timp, deci chiar avea o problema, nu era o situatie obijnuita. La fel, te poti aseza la masa murdar pe maini daca efectiv nu ai posibilitatea sa te speli. Iata, deci, cam cum stau lucrurile in opinia mea. Adica nu se cuvine ca, in mod constient, femeia sa intre "murdara" in Biserica pentru ca deh ... sunt alte vremuri, nu mai e cum era odata. In ultima instanta este o chestiune de bun simt elementar, iar femeile il au din plin, slava Domnului. Eu am avut posibilitatea sa cunosc foarte multe femei si nici una nu indraznea sa intre in Biserica atunci cand era "murdara", nu pentru ca s-ar fi simtit vinovata ci pur si simplu din respect pentru lacasul Sfant, stiind ca nu se cuvine. In ce priveste exemplul cu manastirile de maici, nu sint sigur ca este chiar relevant pentru ca este extrem de putin probabil ca toate maicile sa fie in aceasta situatie exact in acelasi timp. Cu tot respectul.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
femeia in biserica-intrebare copilu Reguli in Biserica 8 25.09.2010 17:37:49
De ce dragostea este un acziune "murdara" pentru religie? KittyNou Generalitati 27 14.06.2010 18:14:36
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului 11111111 Generalitati 98 10.01.2010 08:41:15
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? maria-luisa Generalitati 41 05.01.2010 21:35:11
Femeia in biserica iosif Reguli in Biserica 73 02.11.2009 05:44:25