![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Geo.nektarios, eu am o gandire mai simpla si o credinta mult mai putin educata. Eu nu vad lucrurile prin prisma unei revolte impotriva femeii si nici pe departe nu consider ca din vina nu ar trebui sa intre in Biserica, in situatia analizata. Este o chestiune care tine de sintagma "nu se cuvine". Vezi, draga Geo, se cuvine sa ne spalam pe maini inainte de a ne aseza la masa. Asadar, nu se cuvine sa ne asezam la masa murdari pe maini. Desigur, ne putem aminti exemplul femeii cu scurgere care s-a atins de vesmantul Domnului si s-a vindecat, iar Dumnezeu a incurajat-o, nu a respins-o pentru ca nu era curata, dar femeia aceea suferea de mult timp, deci chiar avea o problema, nu era o situatie obijnuita. La fel, te poti aseza la masa murdar pe maini daca efectiv nu ai posibilitatea sa te speli. Iata, deci, cam cum stau lucrurile in opinia mea. Adica nu se cuvine ca, in mod constient, femeia sa intre "murdara" in Biserica pentru ca deh ... sunt alte vremuri, nu mai e cum era odata. In ultima instanta este o chestiune de bun simt elementar, iar femeile il au din plin, slava Domnului. Eu am avut posibilitatea sa cunosc foarte multe femei si nici una nu indraznea sa intre in Biserica atunci cand era "murdara", nu pentru ca s-ar fi simtit vinovata ci pur si simplu din respect pentru lacasul Sfant, stiind ca nu se cuvine. In ce priveste exemplul cu manastirile de maici, nu sint sigur ca este chiar relevant pentru ca este extrem de putin probabil ca toate maicile sa fie in aceasta situatie exact in acelasi timp. Cu tot respectul.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sincere FEILICITARI frate Adrian pt PUNCTUL FRATIEI TALE DE VEDERE!!! Sa fii binecuvantat!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Exista, in zilele noastre, asa numitele absorbante intravaginale, care nu lasa femeii senzatia de menstruatie absolut deloc. Asadar, nu se pune problema de murdarie.
Maica Siluana :" femeia e mai repede murdara trupește, dacă nu se spală. Si în afara acestei perioade, dacă se murdărește efectiv cu farduri sau parfumuri agresive. Duhovnicește, este murdara numai dacă este nespovedită sau muncită de gânduri și duhuri rele." Cum spuneam, femeile preocupate de acest aspect, sunt convinsa ca ar trebui sa tina legatura stransa cu preotul duhovnic si sa urmeze intocmai indicatiile acestuia. Atata timp cat femeia are binecuvantarea duhovnicului, nu vad, sincer, care ar fi problema. Slava lui Dumnezeu! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nu mi se pare ca am denaturat discutia chiar deloc, daca la mine te refereai. Sunt lucruri absolut normale, care tin de fiziologia corpului uman si n-are rost sa facem pe pudibonzii, cand vine vorba de a discuta concret. "Bunul simț este însușirea, puterea de a judeca bine și de a distinge ce e adevărat de ce este fals" -Descartes. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu era vorba de tine. Eu am spus ce am avut de spus, faceti ce doriti. Da! Aici se pune DOAR problema [COLOR=Red]Ascultarii![/COLOR] Faci parte din BOR te supui! E adevarat ce spunea fratele Adrian, ba mai mult NIMIC nu poate "murdari" Biserica sau "necinsti" icoana sau Harul. Insa TREBUIE facuta Ascultare. Pentru ca taierea voii si ascultarea te duce spre Rai. Domnul e mai mult BUN decat Drept cat suntem aici pe pamant dar...va veni si vremea cand va fi DOAR Drept! Parerea mea, NU va apropiati sub NICIO FORMA de anafura in acesta perioada!
Post binecuvantat, tuturor! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
femeia in biserica-intrebare | copilu | Reguli in Biserica | 8 | 25.09.2010 17:37:49 |
De ce dragostea este un acziune "murdara" pentru religie? | KittyNou | Generalitati | 27 | 14.06.2010 18:14:36 |
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului | 11111111 | Generalitati | 98 | 10.01.2010 08:41:15 |
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 21:35:11 |
Femeia in biserica | iosif | Reguli in Biserica | 73 | 02.11.2009 05:44:25 |
|