Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2009, 16:26:06
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
la noi parintele tine niste predici f. clare, chiar nu imi amintesc de vreuna in care sa nu fi inteles unde "bate". este adevarat ca da si multe exemple concrete din viata de zi cu zi, si asta ajuta mult.

dar, in studiul de caz pe care l-ai propus, daca ceva chiar nu ti-e clar si nu poti sa-i dai de cap, eu cred ca poti sa-l intrebi. dupa slujba ramai ceva mai la urma, nu cred ca se supara... doar daca nu ai de gand sa-ti faci din asta un obicei si sa stresezi omul in fiecare duminica!
La capitolul Predica si eu ma pot lauda cu parintele nostru ,foarte explicit si la subiect il poate intelege tot omul. De intrebari nu ne ingramadim ca urmeaza cafeau si o gustare sau coliva.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2009, 19:02:51
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

E bine ca se predica cum trebuie. Dar sa nu uitam ca omul primeste putere sa comunice cum trebuie din Sfintele Taine. Nu exclud predica, dar adevarata putere o primeste din Taine. Exista din nefericire si la noi o tendinta de a aborda cultul doar din perspectiva rationala. Iar ceea ce in cult nu poate fi redus la un adevar intelectual este etichetat drept "poezie", adica ceva ce nu trebuie luat foarte in serios. E bine sa nu reducem cultul lal idei. Sa nu uitam: nu putem praznui idei.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2009, 17:30:27
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca cea mai mare piedica in calea comunicarii o constituie racirea iubirii. Este nevoie sa dam dovada in orice imprejurare iubire jertfelnica. Aceasta este desavarsita iubire caci asa ne invata Hristos sa iubim. Numai iubirea care depaseste simplul aspect declarativ, care se manifesta, care se concretizeaza, ne arata in chip lamurit ca numai renuntand la noi, ne putem impartasi in mod deplin de celalalt. Din pacate, uitam, de multe ori, ca firescul nostru este tocmai a bucura si mangaia iar nu a rani, a intrista.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
comunicare

Thread Tools
Moduri de afișare