Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2009, 18:37:39
emanuel2007
Guest

Implicit

frate , nu numai noi mirenii am decis asta ... de cate ori trebuie sa repetam ca sfintii parinti , si nu putini , au spus toate aceste lucruri care le spunem noi acuma ...
iar parerea mea este ca , precum am spus , astea care le-au spus sfintii si noi le repetam nu este nicidecum judecare , ci rugaciune ... a spune ca sfintii judeca este blasfemie ... si nu cred ca mai trebuie acuma sa dau aici citate cu zecile de sfinti parinti care au spus toate acestea ; este de prisos , caci de acuma nu mai suntem incepatori si le stim toti ...
deci sa facem totusi deosebirea intre a judeca si a te ruga pentru altii ... si noi trebuie sa ne rugam mai ales pentru preoti caci ei propovaduiesc cuvantul lui Dumnezeu si daca ei spun minciuni , atunci se duc sufletele la iad ; iar vina tot pe noi cade ca nu ne-am rugat pentru preoti ... de aceea este primordial ca mai intai sa ne rugam pentru preoti si mai apoi pentru alte persoane ; iata , in slujbele bisericii , mai intai vin rugaciunile pentru preoti de fiecare data , ai apoi vin alte rugaciuni ; chiar si la sfanta liturghie , cum zice preotul ? mai intai se roaga pentru el si mai apoi pentru popor si pentru a se sfinti darurile ...

acuma a ajuns sinodul ca sa ia hotarari fara sa mai semneze nimic ierarhii ... pai ce sedinta de sinod mai e si asta , si ce hotarare mai e si asta ? sa spuna de acuma biroul de presa al patriarhiei " hotararile " sinodului , iar sinodul sa nu semneze nimic ??? apoi , se ascunde sinodul sub o fusta , aceea a biroului de presa ? si daca se ascunde , atunci de ce ? nu cumva experimenteaza pe popor efectul unor hotarari masonice , sa vada cum reactionam ? caci asa pare ... pare mai mult ca sinodul face experimente si nu ca ia realmente niste hotarari ! apoi asta e de stiut : biroul de presa nu e totuna cu sinodul roman , si deci cum de isi ia atunci biroul de presa puteri care nu apartin decat sinodului ? cum de a ajuns biroul de presa sa hotarasca in locul sinodului ; asta este necanonic , deci singura hotarare canonica de pana acuma a unor ierarhi romani este aceea de la cluj, unde MACAR AU SEMNAT PENTRU HOTARAREA AIA NISTE IERARHI ... pe cand la bucuresti nu a semnat nimeni , deci nu s-a luat nici o hotarare , ci doar biroul de presa ne ia de prosti si face afirmatii de subminare a sinodului si a credintei ortodoxe ...
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Pasapoartele biometrice nu vor fi obligatorii mihailt Stiri, actualitati, anunturi 2 27.06.2009 02:43:09
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Sunt pasapoartele biometrice o lucrare diabolica? moro.d Stiri, actualitati, anunturi 6 05.02.2009 23:45:44