![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Gânduri în versuri stinse și moi
Măsurate de ceasul timpului dat înapoi Roiesc în mintea-mi ca un roi de albine. Mi-e bine Doamne, mi-e bine! Mi-e bine cu Tine din zori până în seară Ești cântecul cald, prelins pe vioară. Ușor,ca un fulg de nea mă topesc de căldură. Sunt numai iubire.Nu mai am ură. Spre forme celeste mă înalț fără trup mai ușoară, Ce ieri m-a durut nu mai poate să doară. Sunt muzică,viers sunt culoare,sunt floare. Sunt ploaie,sunt vânt,sunt viers sunt cuvânt Iar brațele întinse le umplu cu stele, Le umplu cu gânduri stinse și moi Măsurate de ceasul timpului dat înapoi.(D.S) |
|
|||
|
|||
![]()
A. Paunescu
[COLOR="Purple"] Ce simplu mi-ai fi, dacă nu te-[/COLOR]aș iubi Altceva nu-i nimic Și mereu mă complic Și ce simplu mi-ar fi, Dacă nu te-aș iubi. Dacă m-aș lua după pretexte, dacă-aș trage unde e ușor, nici nu trebuia s-aud de tine și-mi era mai de folos să mor. M-am băgat de bună voie slugă, dragostei morale ce ți-o port, dar pricep că mi-ar fi fost rentabil să privesc destinul ca pe-un sport. Nu-i o simplă încăpățânare, pentru un ambițios pariu, dar aleg o cale complicată, tocmai din motivul că sunt viu. Eu detest relația burgheză, decorată circumstanțial, mă închin la legile naturii și salut iubirea, ca scandal. Mama ei de viață prefacută, tatăl ei de soartă la mezat, te iubesc în felul unui trăznet, te prefer așa cum s-a-ntâmplat. Greu îmi e și greu îți e și ție cu acest fel de a trăi al meu, totuși, vreau să știi că, din pacate, dragostea e o dificultate, fără care-ar fi cu mult mai greu. |
|
|||
|
|||
![]()
A. Paunescu
[COLOR="Purple"][COLOR="Purple"] Ce simplu mi-ai fi, dacă nu te-[/COLOR]aș iubi [/COLOR] Altceva nu-i nimic Și mereu mă complic Și ce simplu mi-ar fi, Dacă nu te-aș iubi. Dacă m-aș lua după pretexte, dacă-aș trage unde e ușor, nici nu trebuia s-aud de tine și-mi era mai de folos să mor. M-am băgat de bună voie slugă, dragostei morale ce ți-o port, dar pricep că mi-ar fi fost rentabil să privesc destinul ca pe-un sport. Nu-i o simplă încăpățânare, pentru un ambițios pariu, dar aleg o cale complicată, tocmai din motivul că sunt viu. Eu detest relația burgheză, decorată circumstanțial, mă închin la legile naturii și salut iubirea, ca scandal. Mama ei de viață prefacută, tatăl ei de soartă la mezat, te iubesc în felul unui trăznet, te prefer așa cum s-a-ntâmplat. Greu îmi e și greu îți e și ție cu acest fel de a trăi al meu, totuși, vreau să știi că, din pacate, dragostea e o dificultate, fără care-ar fi cu mult mai greu. |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() [COLOR=seagreen]continuare:[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Sentimentalismul si erotismul sunt patimi ca unele ce cultiva vanarea de emotii si placeri. Cei ce seamana in trup din trup vor culege putreziciune. Din acest motiv, putine poezii sunt curate.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poezia mai este și asemenea vinului.Capătă "mirosul" vasului din care se bea! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt si poezii frumoase, cele muncite mult, ca ale lui Eminescu, nu cele scrise la betie ca ale lui Nichita Stanescu, care nu au nici un sens sau ca nesfârsitele miorlaieli dupa iubiti, care sunt scrise de oameni îmbatati de euforie în fata propriilor sentimente de amor, adica de oameni carora li se pare ca amorul e ceva nobil fiindca asa au fost îndoctrinati de filmele si cartile de dragoste. Citat:
Cât despre evolutie, eu zic ca vorbesti prea mult despre ea, daca exista la cineva se vede si fara atâta reclama. |
|
|||
|
|||
![]()
Adevarat graiesti. Doar "cantarea cantarilor" merita luata in seama, restul poeziilor, in cea mai mare parte sunt cuvintele unor refulati, neadaptati social, si in Hristos, departe de drumul catre Tatal Ceresc.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=green]Ai dreptate... Mare dreptate... [/COLOR]
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|