|  |  | 
|  | 
| 
 | |||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite | 
|  | 
|  | Thread Tools | Moduri de afișare | 
|  | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

Metanierul este Rugaciunea Inimii. Acuma ce este Rozariul, pe care-l faceam de copila: o impletire de rugciuni formte din Tatal Nostru, Nascatoarea apoi Crezul etc.?! Nimeni azi nu mai pomeneste despre Rozar, oare de ce? Nu se mai foloseste? | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 Geo, stii cev despre Rozar? Imi pare rau daca te cicalesc, insa se pare ca tu esti mai informat.   | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|  Rozariul - metanierul catolicilor??? 

Geo, stii cev despre Rozar? Imi pare rau daca te cicalesc, insa se pare ca tu esti mai informat.  [/quote] Draga Nina, eu cred ca ROZARIUL...este un fel de "METANIER " al catolicilor . La ei am vazut mai mult . Si crucea e 3D nu e ce cea ortodoxa. Il mai numesc si "lacrimile Maicii Domnului" - poate de aceea si spun mereu " NASCATOAREA" pe cele 10 bilute (apoi o data Tatal Nostru si in final CREZUL - stiu asta de la o amica ce e catolica) . Daca gresesc, astept si eu lamuriri.   
				__________________ "Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate , ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata..." | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Eu stiu asa: la cruce, se spun rugaciunile incepatoare, la boabele mari-Tatal Nostru, la boabele mici- Bucura-te Fecioara, iar la medalie-Crezul. cand se face crezul se mediteaza la anumite "mistere" cum spun catolicii-Bunavestire, Patimile Mantuitorului etc, dar nu stiu la ce se refera aceasta meditatie...rozariul are 59 de boabe in total; unele rozarii sunt micute, de 33-45 cm, dar sunt si din lemn mari de 120 -180 cm; sunt facute din lemn, argint, aur sau alte metale, diferite pietre, sidef, sau plastic. si mie imi placeau foarte mult, am unul din acela mare de 1, 5 m din lemn, si e trecut pe el anul 1894, de la Lourdes; dar acum prefer metaniile noastre  ... | 
|  | 
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
| 
 | 
|  Subiecte asemănătoare | ||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari | 
| Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 18:23:24 | 
| Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 14:28:55 | 
| Metanierul | costel | Generalitati | 12 | 28.09.2009 17:17:11 | 
| Se foloseste frecvent cuvantul; popa! | urzica | Preotul | 51 | 26.08.2007 23:54:44 | 
|  |