Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.03.2009, 11:39:48
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Care trei zile si trei nopti?! :) Crezul ne spune ca Hristos "a inviat a treia zi, dupa Scripturi", nu ca a stat in iad trei zile. De vineri la ceasul al noualea pana in noaptea de sambata spre duminica nu sunt trei zile si trei nopti. Sau?...
Cât a stat cu trupul in mormânt atât a stat si in iad cu duhul Său. Intreabă orice preot . A stat până la invierea Sa .
Vechi 16.03.2009, 11:44:17
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cât a stat cu trupul in mormânt atât a stat si in iad cu duhul Său. Intreabă orice preot . A stat până la invierea Sa .
Am pus paranteza ( de la răsâgnire pănă la inviere ) . Aceasta e perioada corctă . Eu nu postez invenții de la mine, ci inainte vorbesc pun intrebări , pentru a-mi completa neștiința mea și nevrednicia mea.
Vechi 16.03.2009, 11:58:42
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Am pus paranteza ( de la răsâgnire pănă la inviere ) . Aceasta e perioada corctă . Eu nu postez invenții de la mine, ci inainte vorbesc pun intrebări , pentru a-mi completa neștiința mea și nevrednicia mea.
Ca să fiu și mai clar : pe temeiul textului din Epistola I a Sf. Ap. Petru, Sf. Biserică a invățat dintotdeauna că această activitate a Domnului a avut loc imediat după moartea Sa, iar coborârea in iad nu poate fi contestată de nimeni. Despre această perioadă de timp , Domnul Hristos a zis ( te rog să reții Florin ) : " Precum a fost Ioana in pântecele chitului trei zile și trei nopți, așa va fi și Fiul Omului in inima pământului trei zile și trei nopți " . Mai clar de atât nu poate fi !
Vechi 16.03.2009, 14:25:37
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Ca să fiu și mai clar : pe temeiul textului din Epistola I a Sf. Ap. Petru, Sf. Biserică a invățat dintotdeauna că această activitate a Domnului a avut loc imediat după moartea Sa, iar coborârea in iad nu poate fi contestată de nimeni. Despre această perioadă de timp , Domnul Hristos a zis ( te rog să reții Florin ) : " Precum a fost Ioana in pântecele chitului trei zile și trei nopți, așa va fi și Fiul Omului in inima pământului trei zile și trei nopți " . Mai clar de atât nu poate fi !
Nu mi-e clar. Am citit Matei 12, 40.

Mantuitorul Si-a dat Duhul in mainile Tatalui vineri la ora 15:00 PM (al noualea ceas din zi). Pana sambata la 15:00 e o zi completa si o noapte completa; apoi pana la Inviere, care a fost in noaptea de sambata spre duminica ramane mai putin de o zi. Unde gresesc? Unde sunt cele trei zile si trei nopti?...

Am intrebat si un preot care mi-a dat un raspuns tare evaziv, asa incat am schimbat subiectul din motiv de politete.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2009, 15:05:51
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nu mi-e clar. Am citit Matei 12, 40.

Mantuitorul Si-a dat Duhul in mainile Tatalui vineri la ora 15:00 PM (al noualea ceas din zi). Pana sambata la 15:00 e o zi completa si o noapte completa; apoi pana la Inviere, care a fost in noaptea de sambata spre duminica ramane mai putin de o zi. Unde gresesc? Unde sunt cele trei zile si trei nopti?...

Am intrebat si un preot care mi-a dat un raspuns tare evaziv, asa incat am schimbat subiectul din motiv de politete.
Citește incă odată ce a spus Iisus , citatul de mai sus, apoi dragă Ionuț, nu o spun eu, un oarecare, ci Biserica așa ne invață. Te rog să mă ierți, dar mai intreabă.
Vechi 16.03.2009, 15:19:49
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Negroponte !

Văd că e conectat Negroponte. Este cel mai in măsură in a ne lumina. Poate ne ajută !
Vechi 16.03.2009, 21:01:54
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Dar ce este asa greu de inteles, Mantuitorul a stat in mormant pe durata a 3 zile, nu inseamna ca aceste zile au si fost complete

Vinerea dupa ce si-a dat Duhul , sambata toata ziua, si prima parte din ziua intai (duminica) pana in zori , deci sederea in mormant s-a petrecut pe durata a trei zile distincte

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pelicanul, chip al Mantuitorului MoldoveanCo Intrebari utilizatori 2 15.07.2013 20:47:44
Coborarea la iad a Mantuitorului Gotcu Ioan Intrebari utilizatori 1 24.04.2011 21:18:46
Coborarea la iad a Mantuitorului zoridezi Din Noul Testament 37 08.04.2010 11:26:59
PILDELE Mantuitorului catalinabalhui Din Noul Testament 4 18.02.2009 16:44:30