![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Sincer, daca vom gandi in felul acesta postul devine un scop in sine. Postul trebuie sa fie un mijloc de purificare de patimi, nu un scop in sine. Prin infranare trebuie sa ajung sa unesc voia mea cu voia lui Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ma refeream la acel link postat de Anca aici, este interesant de urmarit si de inteles si din pdvd medical, nu numai duhovnicesc. Ma ierti daca ceea ce am scris rezulta in altceva! |
|
|||
|
|||
![]()
E buna si asa o explicatie medicala, ca sa stim ce sa mancam; caci am intalnit oameni, care in zi de post mancau cate un borcan de dulceata pe paine si nimic altceva.
|
|
||||
|
||||
![]()
Pentru cit ar parea meschin, si poate rautacios, sa nu uitam ca trupurile noastre sint templul Domnului!
Dumnezeu nu doreste sa ne imbolnaim, ci sa fim sanatosi, sa ne rugam cu credinta si cu umilinta! A posti este foarte bine si din punct de vedere duhovnicesc, si medical. Trebuie insa sa fim atenti la ceea ce mancam. O spun preotii, medicii si nu cred ca ei nu se gindesc la felul in care se posteste. Daca o persoana lucreaza munca fizica, este greu, si atunci exista solutii pe care acel mirean le gaseste cu preotul sau duhovnic samd. Exista persoane in varsta bolnave, care au o anumita dieta de respectat - cred ca preotul duhovnic va da sfatul potrivit pentru fiecare, asa incit sa posteasca dupa puterea fiecaruia. |
|
|||
|
|||
![]()
Bine-nteles Patinina,Dumnezeu doreste credinta intru intelepciune si dreapta judecata,nu doar credinta,caci ea este ca si iubirea,fara principalele trasaturi care sa o sustina(incredere,respect si comunicare),ea este infima si nu poate supravietui.
Uite,ma gandeam intr-o zi,oare cum postesc locuitorii din Kenya,un loc ce traieste la limita subzistentei?Nu cred ca ei au nevoie de post,fiindca prin statutul atat de subred acestia postesc si se nevoiesc oricum,printr-o viata atat de vitrega si de nemiloasa.Sunt convinsa ca altfel le cere Dumnezeu sa-si edifice si sa-si exprime credinta.Multe sunt caile Domnului.
|
||||
|
||||
![]()
Da Ury, asa e, in alte tari insa nu sint ortodocsi., cum ar fii Kenia, nu cred ca exista urma de ortodocsi acolo.
Insa stiu ca sint catolici misionari care merg acolo, in felul asta dupa ce sint ajutati, li se introduce Biblia, apoi unii devin catolici. Catolicii postesc diferit de noi, ei au dezlegare la peste vinerea etc. |
|
|||
|
|||
![]()
Patinia,te anunt ca exista biserica ortodoxa in Kenya,ba chiar si cativa preoti si o mana de maicute ce convietuiesc intr-un modest lacas.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Postul Pastilor | PODANA | Intrebari utilizatori | 0 | 01.02.2011 13:02:46 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
Postul | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 27.05.2010 17:24:33 |
O traducere interesanta a Canonului Pastilor | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 05.05.2009 10:31:22 |
|