![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mantuirea=Viata in acest context, este dobindita fie ca esti mirean, fie ca esti calugar, daca si numai daca faci totul pentru mantuirea sufletului tau. Adica exact cum sint mesajele postate mai sus: calugarii dechid calea, iar mirenii o urmeaza, fieare avind particica sa importanta in acest proces. Apoi mai este mantuirea individuala si cea globala, pentru ca acuma vorbim si de pacatul global. Acela care ne tintuieste pe noi toti mireni si calugari la un loc, la zid. In lume acuma exista multa forta a raului care este deja perceputa de noi, ins ava fii tot mai puternica, fiind acum poate inceputul sfarsitului........ |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Oameni buni,reveniti-va in fire si traiti-va viata asa cum a lasat-o Dumnezeu pe pamant,nu este nici pe departe atat de usoara cat este de complicata si plina,plina de responsabilitati,fuga...fuga nu reprezinta cea mai inteleapta solutie.Traiti-va iubirea,traiti-va dezamagirea si tot farmecul ce stapaneste numai sufletul rational al unui om.Traiti-va efortul si munca aceasta atat de coplesitoare pentru supravietuire,traiti-va omenia fiindca toate cate vi s-au dat nu sunt intamplatoare si nici indiferente.
...am intalnit odata un preot(arhim.)care,efectiv se ruga de mine sa-i permit a ma saruta,nu mai putea sa se infraneze,nu mai putea sa se resemneze cu aceasta obositoare calcare peste fire...i-am vazut in ochi neputinta si omenia,si nu ispita si dezamagirea de sine,i-am vazut doar trasaturile atat de fine ale unui om,ale unui barbat normal...si nu inger,caci nimeni nu s-a nascut si nu va fi inger pe pamant,nimeni decat copii ,care,in mod paradoxal traiesc instinctiv,nevinovat de instinctiv...oare asta sa-i faca ingeri?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care este esenta, care este motivul si scopul istorisirei tale cu preotul si sarutul? Ce mesaj aduci tu si ce convingere? Privesti ironat monahismul sau ...? Explica te rog! Iertare! |
|
|||
|
|||
![]()
No comment!Daca privesti lucrurile superficial nu ai cum sa intelegi,iar eu scriu pentru cei care nu privesc doar de suprafata.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata ce zice Sf. Apostol Iuda: "Acestia insa defaima cele ce nu cunosc, iar cele ce - CA DOBITOACELE NECUVANTATOARE - STIU DIN FIRE, intr-acestea isi gasesc pieirea." Sper din tot sufletul ca nu ai contribuit la pieirea sarmanului om, greu incercat de ispite. Ispitele fac parte din viata de calugar; sa-i ajute Dumnezeu pe calugarii nostri sa treaca peste aceste ispite mari. Este gresit a ne uita la un calugar ca la un barbat! Dar ii putem intelege chinul prin care trece si sa-i dam ajutor, fugind de el rupand pamantul. Si calugarul e tot om si poate uita o clipa, ca ajutorul de la Dumnezeu vine, nu de la oameni. |
|
|||
|
|||
![]()
Hm!,eu am dat un exemplu fugitiv,fara sa intentionez a-i conferi atata importanta,iar voi v-ati axat parerea doar pe acesta si nu pe cele scrise inainte,pe-acelea am vrut mai cu precadere sa le exprim.
Nu am fost o ispita,ci doar o persoana care ma cunostea de f.mult timp si in fata caruia a indraznit,mizand pe o oarecare siguranta. Voi judecati cum doriti,eu de asemenea,iar dupa cum stiti,chestia cu ispitirea pentru ca se afla acolo unde se afla,chiar ma lasa rece,si aceasta pentru ca nu este vorba de ispitire,ci este vorba de mersul firesc al lucrurilor intre oameni,intre fiinte suflete si trupuri.Voi habar nu aveti,o ispita reprezinta ziua in care tragi o bauta zdravana si a doua zi constati ca ti-ai inselat nevasta,insa a lupta cu instinctul cu care de fapt te-ai nascut,atata amar si amar de ani,nu mai reprezinta o ispita ci o stare fireasca a fiintei omenesti care-si cere drepturile.Nu este vorba de o lupta de o zi,inaintea unei singure persoane,este o lupta permanenta,si o cadere sistematica,fiindca mai exista si cadere...care,in realitate nu este decat o implinire. Voi,continuati sa cititi caci,cu siguranta va stimuleaza mintea imbalsamata de "atata credinta",voi sunteti oamenii care v-ati implinit instinctele,fiindca Dumnezeu v-a ingaduit aceasta,"dar ei nu,nu au voie si nu au decat sa suporte ispitele pana nu mai pot...caci,ei nu sunt si nu trebuie sa fie oameni."
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ADEVARAT, ADEVARAT, ADEVARAT!!!! ![]() Uite cum este acuma: noi din afara sintem supusi unei reguli bine stiute si experimentate pe deplin=> cind pierzi ceva ( talmacire = esti departe, ai plecat) atunci ii simti lipsa(talmacire=adica ai lasat tara unde eru biserici si calugari si te-ai dus in loc pustiu - pentru ca sint putini sau inexistenti). Deci ,eu am mai spus undeva, ma mira baietii asti si cei din secte, aveti acolo pomul cel ce da roade bune ( credinta ortodoxa la tot pasul), nu fiti orbi, nu fiti lenesi, intindeti mana si culegeti fructul( mergeti la Biserica, spovediti-va , postiti, cuminecati-va)... Noi din afara, cred ca aprope toti din North America vad raul in plin, si putine biserici, unde sa te rogi, dar ceea ce vedem pe strada, in societate, nu se vede inca in Romania, nu s-a ajuns inca acolo, tineti strans fratilor de ceea ce aveti, ca nu stiti ce pierdeti. D, Cristi, din nou iti dau dreptate, cind ai pierdut=lasat ceva, abia dupa un timp relizezi ce anume ai pierdut. Se petrece in acel moment efectul opus: adica sa stii ca creste mult credint, multi care nu erau practicanti devin practicanti, l fel cum multi dau de multi bani, si uita de biserica. Am cunoscut si de unii si de altii. Lumea este pestrita. Oricum, eu, de peste ocean, va MULTUMESC din tot sufletul, pentru acest minunat forum, care mi-a dat multa speranta. ![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De la lume adunate, si-napoi la lume date... | ucenic | Generalitati | 27 | 28.06.2012 22:50:26 |
Ce manastire recomandati ? | Petre. | Calugarul | 40 | 07.02.2012 16:14:13 |
O manastire uitata de lume: Bezdin | Ilie | Pelerinaje la locuri Sfinte | 17 | 26.09.2010 22:32:10 |
Despre lume si lepadarea de lume | buiacu gabriel | Intrebari utilizatori | 12 | 10.08.2010 11:27:11 |
|