Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.04.2009, 19:32:51
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinateodora11 Vezi mesajul
Doresc sa stiu daca, din punctul de vedere al Bisericii si al Canoanelor, este sau nu valabila o casatorie religioasa efectuata "cu dezlegare de la preot" in Sfantul Post al Pastelui si in Sfantul Post al Nasterii Domnului ???
Am doua prietene : Cristina si Maria care s-au casatorit religios, acum citiva ani, cu dezlegare de la preot (cica), Maria facand nunta chiar in Sfanta Bisrrica.
Cristina (nu eu) s-a casatorit in Postul Pastelui (cu preot - dar acasa), iar Maria s-a casatorit in Postul Craciunului. Sunt ele in fatza lui Dumnezeu unite cu barbatii lor ? Ca ele asa sustin - ca nu are importanta faptul ca s-au casatorit in Post.
Astept parerile voastre, desi eu le-am spus ca in fazta lui Dumnezeu nu sunt unite cu barbatii lor. De ce ? - simplu : pentru ca in Post nu se fac Nunti. Scrie clar in orice calendar Bisericesc.
Le-am intrebat de ce asa graba de nu mai pot astepta sa treaca Postul respectiv (fiecare caz in parte) dar nu m-au ascultat.
Voi ce credeti ?????? Sunt Binecuvantate sau nu in fatza Domnului in unirea cu barbatii lor ???
Subiectul în sine este interesant de discutat în măsura în care este o temă de topic ca oricare alta. Atâta timp cât preotul care are puterea de a lega și dezlega pe pământ și în cer păcatele oamnilor cum pot eu sărman păcătos să judec și să consider nulă taina săvârștă de ei?
Puterea lui Dumnezeu de a ierta păcatele prin preoți este atât de mare încât nu putem noi face atâtea păcate câte Dumnezeu ne poate ierta.
Oare ce este mai grav:să trăiești ani de zile necununat sau să te cununi cu dezlegare în post?
Fac o mică abatere de la subiect povestindu-vă o scută convorbire a unui mirean cu părintele duhovnic.
" -Părinte eu nu pot să vin duminica la biserică până nu gust ceva -credeți că e păcat?
- Este păcat să mănânci și să nu vii la bieserică."
Cam așa este și în situația mai sus amintită.
Reply With Quote

Tags
casatorie, intrebare, parere, post

Thread Tools
Moduri de afișare