Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.04.2009, 21:19:41
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Dorina, cand ai o boala sau o suferinta de orice fel, spuneti: "am meritat cu prisosinta acest lucru, si chiar mai mult de atat", in loc sa te revolti. Repeta de multe ori si pana la urma devine modul tau de a privi lucrurile. Dar cred ca stii acest lucru...
Vreau dragă Anca să-ți amintesc că atunci când deschid un topic nu o fac pentru că aș avea eu personal nelămuriri legate de acel subiect(asta nu înseamnă că le știu pe toate) ci pur și simplu doresc să știu ce gândesc frați creștini mai sporiți sau mai puțin sporiți decât mine referitor la subiectul respectiv.
Săptămâna care urmează culminând cu ziua de joi ne pune înainte cele trei ipostaze ale suferinței.Iisus Hristos care este răstignit pentru păcatele noastre(sacrificiul suprem),tâlharul care în ultima clipă își câștigă mântuirea și tâlharul care rămâne același tâlhar și pe cruce.
Nu vreau să supăr pe cineva dar am văzut oameni care fiind bolnavi în faza terminală aveau o ură cumplită pe tot ce era viu în jurul lor.
Eu nu cunosc cât de tare sunt în credință dar mă rog bunului și milostivului Dumnezeu să mă întărească în momente de grea încercare căci încă sunt om și trăiesc printre oameni.
Reply With Quote
Vechi 08.04.2009, 21:37:10
Anca-Miha
Guest

Implicit

Te rog sa ma ierti, Dorina draga, dar am presupus ca tu stii aceste lucruri; deci cele scrise de mine erau mai mult pentru cei, care inca deplang situatiile in care ajung sa sufere .
Reply With Quote
Vechi 08.04.2009, 21:40:42
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Suferinta lui ION o face pe MARIA sa'l iubeasca si mai mult.
Si suferinta MARIEI o face si mai iubita si ascultata de catre copiii ei.

Deci, suferinta poate fi si o crestere in iubire, nu numai in rabdare.
Reply With Quote
Vechi 08.04.2009, 21:42:45
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
... căci încă sunt om și trăiesc printre oameni.
[COLOR=green]Să-ți păstrezi latura umană, să nu uiți niciodată că ești OM.[/COLOR]
Vechi 08.04.2009, 22:07:43
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Te rog sa ma ierti, Dorina draga, dar am presupus ca tu stii aceste lucruri; deci cele scrise de mine erau mai mult pentru cei, care inca deplang situatiile in care ajung sa sufere .
Te rog să mă ierți dacă te-am supărat cu ceva ai un suflet mare și vrei să zidești prin cele ce spui dar eu, încă mă lupt cu neputințele mele.Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 08.04.2009, 23:12:32
Anca-Miha
Guest

Implicit

Va multumesc ca m-ati luminat in privinta saptamanii luminate. Era si logic, dar eu cu logica vad ca stau cam rau.
Reply With Quote
Vechi 09.04.2009, 07:06:05
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Suferinta cand ne este data este cu un scop precis si anume de a invata din lectiile care ne sunt servite prin intermediul ei.
Daca nu invatam,ba,mai mult,ne inraim,inseamna ca am suferit degeaba si cu siguranta lectiile se vor repeta pana vom reusi sa trecem la un alt nivel de intelegere al lucrurilor.
Reply With Quote
Vechi 09.04.2009, 07:57:17
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Suferinta cand ne este data este cu un scop precis si anume de a invata din lectiile care ne sunt servite prin intermediul ei.
Daca nu invatam,ba,mai mult,ne inraim,inseamna ca am suferit degeaba si cu siguranta lectiile se vor repeta pana vom reusi sa trecem la un alt nivel de intelegere al lucrurilor.
In cazul asta este vorba de pacatul repetat, spovedit si repetat, adica, va fii pina la urma...iertat sau neiertat?
Vechi 09.04.2009, 12:00:12
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Problema e, ca aceste lectii devin tot mai grele, mai dureroase pe masura ce se repeta; facem pasi pe loc si nu stim de ce. De aceea e bine sa ne intrebam in fiecare zi de ce ni se intampla anumite lucruri.
Cunosc oameni, care ani dearandul s-au lovit de acelasi tip de probleme, au intalnit aceeasi oameni, care i-au dezamagit si nu au invatat nimic din aceste experiente, pentru ca au considerat ca doar celalalt e de vina, partea lor de vina ignorand-o total. Unii oameni nu sunt in stare sa-si vada partea lor de vina, fie ea cat de mica, pentru a putea invata ceva din evenimentele vietii personale.
Reply With Quote
Vechi 09.04.2009, 12:05:55
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
In cazul asta este vorba de pacatul repetat, spovedit si repetat, adica, va fii pina la urma...iertat sau neiertat?
Cand se repeta pacatul, cel spovedit se adauga, incarcandu-ne cu si mai mult pacat.
Poate nu intamplator omul sfarseste viata prin boala, caci atunci doar sufera, ispaseste din pacate si nu mai are posibilitatea sa adauge altele. Este putina noastra contributie la mantuire.
Ce-i drept, sunt unele exceptii, care si in ceasul mortii tot mai pacatuiesc. Dumnezeu sa-i ierte pe acestia.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum putem sa devenim buni Rodica50 Intrebari utilizatori 23 12.12.2010 21:53:31
despre visrionisti.Sunt buni sau rai? mithrandir Secte si culte 52 26.07.2010 16:17:58
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
oameni buni sfatuitime va rog mihailo1983 Intamplari adevarate 23 08.09.2008 19:19:10