Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.04.2009, 01:31:59
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Parintele Arsenie Papacioc a zis despre cartea "Urmarea lui Hristos" ca e foarte buna.
Sfantul Ignatie Briancianinov a fost contrazis de Sfantul Teofan Zavoratul pentru ce zicea.
El zicea (Sfantul Ignatie) ca ingerii au maini, picioare etc.
Sfantul Ioan Damaschinul nu zice nicidecum asa in a sa dogmatica.

Sfantul Ignatie a fost canonizat in 1989.
Deodata cu Sfantul Teofan Zavoratul.
Sfantul Teofan Zavoratul nu a contrazis existenta vamilor dar le vedea intr-un mod diferit de Sfantul Ignatie.
Eu nu stiu ce sa zic dar am incredere in ce zice parintele Arsenie Papacioc.
Si parintele Cleopa zicea de acea carte ca este foarte buna.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 01:32:55
Senior Member

Implicit

Oricum vine sfarsitul lumii in curand si vom vedea atunci mai clar ca si Sfintii Catolici sunt sfinti.
Asa ca ce rost atata cearta.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 01:38:44
monica.miholca
Guest

Implicit

Dar nu e vorba sa ne certam.
Acum sunt si eu curioasa ce e cu cartea aceea Urmarea lui Hristos, o s-o caut.
Nu stiu multe nici din ce a scris Sf Teofan Zavoratul, nici Sf Ignatie Briancianov, nici altii; totusi, ce am gasit in Despre inselare, si inca ce am citit in cartile catolice, ma face sa il cred Sf Ignatie Briancianov, si anume ca sfintii catolici de dupa schisma au fost inselati...si o spun cu parere de rau, pentru ca am fost cu toata inima la Lourdes, si am cinstit sfintii catolici.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 09:52:19
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Dupa anul Schizmei, nu cred ca mai putem vorbi de sfintenie in Biserica de Apus. Asta doar daca acei crestini de rand, inca au mai trait potrivit vechilor randuieli. Insa, in timp, acestea au pierit, cele noi luandu-le locul in mod deplin.

Nu stiu ce sa zic. Domnul stie sfintenia din inima si faptele omului.

Problema ramane deschisa. Stigmatele sunt de la diavol ?
Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 09:56:12
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Banuiesc ca nimeni in afara de Dumnezeu nu stie, daca si catolicii sint sfinti sau nu, insa cert este ca sfintii ortodocsi au devenit sfinti in urma unor mari sacrificii, a renuntarilor, a foametei, a pustietatii, fuga din cele lumesti si mai ales viata saracacioasa pe care au dus-o.

La sfintii catolici se obesrva altceva, insa eu nu ma pricep, nu sint in masura sa afirm ce si cum.

Cind eram la Roma, am vazut calugari, si calugarite multe. Ele servesc in scoli, insa sint rele. Preotul-calugar roman ortodox de pe vremea aceea, statea la o manastire in centru de calugarite, nu-i lasau nici de mancare...bineinteles ca dansul nu s-a plans niciodata.

Diferentele sint multe, insa, cine sint eu sa judec?
Vechi 07.04.2009, 11:09:40
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Parintele Arsenie Papacioc a zis despre cartea "Urmarea lui Hristos" ca e foarte buna.
Sfantul Ignatie Briancianinov a fost contrazis de Sfantul Teofan Zavoratul pentru ce zicea.
El zicea (Sfantul Ignatie) ca ingerii au maini, picioare etc.
Sfantul Ioan Damaschinul nu zice nicidecum asa in a sa dogmatica.

Sfantul Ignatie a fost canonizat in 1989.
Deodata cu Sfantul Teofan Zavoratul.
Sfantul Teofan Zavoratul nu a contrazis existenta vamilor dar le vedea intr-un mod diferit de Sfantul Ignatie.
Eu nu stiu ce sa zic dar am incredere in ce zice parintele Arsenie Papacioc.
Si parintele Cleopa zicea de acea carte ca este foarte buna.
S-a mai discutat pe forum despre aceasta carte. Dar se pare ca sunt doua carti cu acest titlu: Urmarea lui Hristos. Una dintre ele, care are autor vestic, dar nu-mi amintesc cum il cheama, aceea e cea care nu e buna.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 11:14:22
monica.miholca
Guest

Implicit

Urmarea lui Hristos, de Toma de Kempis, despre asta vorbeste Sf Ignatie Briacianov. deci mai este una?
Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 14:18:32
Senior Member

Implicit

Da este urmarea lui Hristos a Sfantul Nicolae Cabasila.
A aparut acum de curand la editura patriarhiei EIBMBOR.
http://www.editurapatriarhiei.ro/pro...b68c1a9666ea30
(ii zice "Despre viata in Hristos")
Reply With Quote
Vechi 10.04.2009, 03:08:26
vasidank vasidank is offline
Banned

Data înregistrării: 09.04.2009
Implicit

Probabil ca si boala lui de stomac era tot un fel de stigmata. A avut Isus oare ulcer?
Reply With Quote
Vechi 22.04.2009, 11:15:44
unortodox unortodox is offline
Member

Data înregistrării: 26.11.2008
Implicit intrebari

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
PADRE PIO DI PIETRELCINA

Este numit asa deoarece s-a nascut in acest orasel de la tara Pitrelcina, in May 25/1887.
A murit in 1968, Sept 23 cind de altfel este si sarbatorit.
Corpul sau nu a intrat in putrefactie, se gaseste nealterat:

El a avut stigmatele la ...
A fost canonizat in 2002, de abia, dupa ani de zile de la moartea sa.
Stigmatele:a fost acuzat de catre stiinta ca fiind "un psihopat ce se automutileaza" iar Vaticanul a cercetat acest caz al stigmateleor timp de 30 ani din 1930 pina in 1960, si nici atunci nu a fost recunoscut. Abia in 1999 a fost beatificat, si devenit sfant in 2002.
Stiu ca citea inima omului, inainte de a deschide gura la spovedanie, ca avea harul iertarii, insa dupa spovedanii, ranile lui sangerau tot mai mult.

Poza de aici este dupa exhimarea facut in 2008, corpul era intact, deci dupa 40 de ani dupa moartea acestuia.
Spitalul Padre Pio

Aici este statuia din fata spitaluilui pe care constriut.
Era foarte evlavois si iubitor.
A avut si multe vedenii, iar Vaticanul l-a supus la o adevarata tortura pentru a dovedi daca este bolnav psihic sau are intr-adevar vedenii dumnezeiesti. S-a dovedit ca nu era bolnav psihic, iar Padre Pio devea mai celbru decit Papa insusi, prin miracolul vindecarilor care le facea.
Aceasta era teama nemaipomenita a Vaticanului, si ca urmare a fost facut nebun, psihopat si toate celelelalte.
Oricum, multa lume merge la moastele sale pentru a obtine vindecarea de boli.
Am auzit multe lucruri frumoase despre Padre Pio identice cu ce afirmi tu despre domnia sa.
Sa trec insa la intrebarile mele:
1. Spui ca Padre Pio avea corpul intact la 40 de ani de la moartea sa.
Intrebare: stii cumva daca a fost imbalsamat inainte de a fi inmormantat?
2. Ce intelegi prin "ca avea harul iertarii"? Faptul ca era capabil sa ierte greselile altor oameni fata de domnia sa (asa cum Papa Ioan Paul al-II-lea l-a iertat pe cel care atentase la viata sa)?
"S-a dovedit ca nu era bolnav psihic". Aceasta propozitie nu-mi spune nimic pentru ca nu e pana la urma nimic rau in a fi nebun pentru Hristos, nu? In plus nu am deloc incredere in expertiza psihiatrica pe simplu motiv ca numitul Carl Tanzler, celebru necrofil - Doamne iarta-ma - a fost gasit perfect sanatos din punct de vedere psihiatric de o comisie formata din 12 medici psihiatri, desi numai sanatos nu poti sa fii daca faci asa ceva...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica catolica ca si cladire elcipo Biserica Romano-Catolica 153 12.08.2015 14:07:40
Dialog BOR - Biserica Catolica Ducutu Biserica Romano-Catolica 70 08.05.2013 00:19:29
Blasfemie la o liturghie catolica colaps Generalitati 48 02.01.2011 19:37:19
Crucea catolica Dia20_diana Biserica Romano-Catolica 135 06.12.2010 23:45:33
Cruciulita catolica devorator Generalitati 51 01.04.2010 11:07:30