![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Arsenie Papacioc a zis despre cartea "Urmarea lui Hristos" ca e foarte buna.
Sfantul Ignatie Briancianinov a fost contrazis de Sfantul Teofan Zavoratul pentru ce zicea. El zicea (Sfantul Ignatie) ca ingerii au maini, picioare etc. Sfantul Ioan Damaschinul nu zice nicidecum asa in a sa dogmatica. Sfantul Ignatie a fost canonizat in 1989. Deodata cu Sfantul Teofan Zavoratul. Sfantul Teofan Zavoratul nu a contrazis existenta vamilor dar le vedea intr-un mod diferit de Sfantul Ignatie. Eu nu stiu ce sa zic dar am incredere in ce zice parintele Arsenie Papacioc. Si parintele Cleopa zicea de acea carte ca este foarte buna. |
|
|||
|
|||
![]()
Oricum vine sfarsitul lumii in curand si vom vedea atunci mai clar ca si Sfintii Catolici sunt sfinti.
Asa ca ce rost atata cearta. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar nu e vorba sa ne certam.
Acum sunt si eu curioasa ce e cu cartea aceea Urmarea lui Hristos, o s-o caut. Nu stiu multe nici din ce a scris Sf Teofan Zavoratul, nici Sf Ignatie Briancianov, nici altii; totusi, ce am gasit in Despre inselare, si inca ce am citit in cartile catolice, ma face sa il cred Sf Ignatie Briancianov, si anume ca sfintii catolici de dupa schisma au fost inselati...si o spun cu parere de rau, pentru ca am fost cu toata inima la Lourdes, si am cinstit sfintii catolici. |
|
||||
|
||||
![]()
Dupa anul Schizmei, nu cred ca mai putem vorbi de sfintenie in Biserica de Apus. Asta doar daca acei crestini de rand, inca au mai trait potrivit vechilor randuieli. Insa, in timp, acestea au pierit, cele noi luandu-le locul in mod deplin.
Nu stiu ce sa zic. Domnul stie sfintenia din inima si faptele omului. Problema ramane deschisa. Stigmatele sunt de la diavol ? |
|
||||
|
||||
![]()
Banuiesc ca nimeni in afara de Dumnezeu nu stie, daca si catolicii sint sfinti sau nu, insa cert este ca sfintii ortodocsi au devenit sfinti in urma unor mari sacrificii, a renuntarilor, a foametei, a pustietatii, fuga din cele lumesti si mai ales viata saracacioasa pe care au dus-o.
La sfintii catolici se obesrva altceva, insa eu nu ma pricep, nu sint in masura sa afirm ce si cum. Cind eram la Roma, am vazut calugari, si calugarite multe. Ele servesc in scoli, insa sint rele. Preotul-calugar roman ortodox de pe vremea aceea, statea la o manastire in centru de calugarite, nu-i lasau nici de mancare...bineinteles ca dansul nu s-a plans niciodata. Diferentele sint multe, insa, cine sint eu sa judec? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Urmarea lui Hristos, de Toma de Kempis, despre asta vorbeste Sf Ignatie Briacianov. deci mai este una?
|
|
|||
|
|||
![]()
Da este urmarea lui Hristos a Sfantul Nicolae Cabasila.
A aparut acum de curand la editura patriarhiei EIBMBOR. http://www.editurapatriarhiei.ro/pro...b68c1a9666ea30 (ii zice "Despre viata in Hristos") |
|
|||
|
|||
![]()
Probabil ca si boala lui de stomac era tot un fel de stigmata. A avut Isus oare ulcer?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa trec insa la intrebarile mele: 1. Spui ca Padre Pio avea corpul intact la 40 de ani de la moartea sa. Intrebare: stii cumva daca a fost imbalsamat inainte de a fi inmormantat? 2. Ce intelegi prin "ca avea harul iertarii"? Faptul ca era capabil sa ierte greselile altor oameni fata de domnia sa (asa cum Papa Ioan Paul al-II-lea l-a iertat pe cel care atentase la viata sa)? "S-a dovedit ca nu era bolnav psihic". Aceasta propozitie nu-mi spune nimic pentru ca nu e pana la urma nimic rau in a fi nebun pentru Hristos, nu? In plus nu am deloc incredere in expertiza psihiatrica pe simplu motiv ca numitul Carl Tanzler, celebru necrofil - Doamne iarta-ma - a fost gasit perfect sanatos din punct de vedere psihiatric de o comisie formata din 12 medici psihiatri, desi numai sanatos nu poti sa fii daca faci asa ceva... |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Biserica catolica ca si cladire | elcipo | Biserica Romano-Catolica | 153 | 12.08.2015 14:07:40 |
Dialog BOR - Biserica Catolica | Ducutu | Biserica Romano-Catolica | 70 | 08.05.2013 00:19:29 |
Blasfemie la o liturghie catolica | colaps | Generalitati | 48 | 02.01.2011 19:37:19 |
Crucea catolica | Dia20_diana | Biserica Romano-Catolica | 135 | 06.12.2010 23:45:33 |
Cruciulita catolica | devorator | Generalitati | 51 | 01.04.2010 11:07:30 |
|