Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.04.2009, 10:17:04
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
Implicit Danion Vasile-Crucea preoteselor

În privința tinerilor care, dorindu-și preoția, își caută fete pentru însurătoare trebuie să fac o observație personală: am avut colegi care, grăbindu-se să primească preoția, s-au căsătorit fără a avea timp să își dea seama dacă fata este potrivită pentru a fi preoteasă. După căsătorie, și-au dat seama că s-au pripit. O fată nu trebuie luată de soție numai pentru că tânărul vrea să devină preot.
Trebuie luată de soție o fată care are calitățile necesare pentru a fi preoteasă, și nu numai atât: trebuie luată o soție care, înainte de a fi preoteasă bună, va ști să fie o soție bună. Cum ar putea deveni peste noapte o preoteasă bună o femeie care nu a știut să fie o soție bună?
Am în minte exemplul unuia dintre cei mai buni colegi ai mei de facultate. S-a căsătorit, dorindu-și din toată inima să fie preot. Un tânăr virtuos, iubitor de Dumnezeu. Dar, după căsătorie, au apărut neînțelegeri între el și soția sa. Înainte de a fi hirotonit, s-a pus problema divorțului. Chiar dacă nu au divorțat (și poate îi va ajuta Dumnezeu să rămână împreună, și să meargă împreună pe calea cea bună), totuși sunt aproape de acest pas. Dacă ar divorța, el nu mai poate fi preot de mir, așa cum își dorea.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum ar trebui sa fie preoteasa? urzicuta Generalitati 25 02.09.2014 14:11:44
Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ekaterina Despre Biserica Ortodoxa in general 0 29.08.2012 18:13:08
Barbatul, capul femeii? Traditie Nunta 426 07.11.2011 19:45:03
Capul Sfantului Andrei - din nou in Romania laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 11 29.10.2011 00:30:18
preoteasa in devenire mariusica_nou Generalitati 5 20.05.2008 08:28:25