|  |  | 
|  | 
|  | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 

__________________ Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 De ceva timp există obiceiul ca biserici,mănăstiri și alte locuri sfinte să fie prohibitive pentru acei care nu au bani chiar dacă acestea au fost constriute de strămoșii noștri pentru noi și pentru acei care vor veni după noi. Sfinții Părinți spun că o biserică chiar dacă ar fi făcută pe cheltuiala unui singur om ea să fie a tuturor oamenilor căci un lăcaș de cult este un dar pe care acel om l-a făcut lui Dumnezeu care, ne iubește pe toți cu aceiași dragoste mai presus de interese și de meschinării. Dar să nu fim necăjiți căci așa cum ei ne închid porțile unei biserici sau ne alungă din aceastea așa vor fi și ei alungați asemenea lucrătorilor cei răi spunându-le "pleacă slugă nevrednică!" | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 | 
| 

| |||
| 
 | |||
|  Nu judeca atat de aspru. 

Nu suntem noi in masura sa judecam. "Eu sunt Domnul, și Eu spun că vor veni acestea și le voi împlini, nu le voi schimba, nici nu voi cruța ceva; după purtările și după faptele tale te voi judeca", zice Domnul Dumnezeu." Iezechiel 24, 14.
		 | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Asa este insa pina la Judecata cea Infricosatoare, pe acestia ii asteapta judecata oamenilor. Altfel, dupa cum vezi nu te lasa ei pe tine sa traiesti. Tot in VT apare si figura lui Ilie care nu a asteptat ca preotii vinduti la Isabela sa ajunga in ceruri ca sa-i Judece Domnul lui Izrael ci le-a creat el "o scurtatura" trecindu-i prin sabie......si acest gest nobil de curatenie "in casa" a fost placut inaintea Domnului! | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 Imi pare nespus de rau ca sunt multi oameni ai lumii care judeca pe preoti si calugari si ii critica si li se adreseaza cu cuvinte jignitoare, si nu doar in Romania. Daca se vorbeste de cineva de rau multi il sustin pe acel om ,dar, daca se vorbeste de bine multi il inchid...unde se ajunge... Nu vreau sa judec pe cineva anume ,ci ma doare ca suntem crestini si judecam pe preotii si calugarii nostri din auzite ,din gura lumii. Ce a facut acel parinte cu banii de fapt nu stiti ,atunci de ce judecati din auzite? Am rams fara cuvinte cu ce cuvinte il numesc pe acel preot. Ma bucur ca mai sunt pe acest forum si oameni care inteleg cu adevarat taina si calea calugariii si preotiii. Eu, la moment, citesc o carte de un real folos duhovnicesc. Paisie Aghioritul, "Nevionta duhovniceasca". Este un capitol despre ganduri. Sunt multe raspunsuri foarte folositoare pentru sufletul tuturor. Doamne ajuta! 
				__________________ "Credința face totul posibil, dragostea face totul ușor." "Dumnezeu fiind iubire, revarsă peste toți dragostea Sa." | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

Parintele M.  ,de la bisericutza, unde am inceput sa merg  de la priveghiul mamei celui mai bun prieten al sotului meu , este un om deosebit ! Schimband doar cateva cuvinte cu sotul meu  a vazut ca el are un suflet bun ,dar ca este ratacit de multi ani ...asa a inceput drumul greu spre botezul sotului meu,drum care sper sa se termine cu savarsirea botezului ! sotul meu : preotii ortodoxi iau bani,multi bani pentru serviciile lor !  Parintele M: atunci cand te vei hotari eu personal te voi boteza ,si eu personal va voi cununa ! inca mai exista preoti care isi fac meseria (slujba in biserica ) si nu pleaca apoi acasa ,ci stau si discuta cu cei ce au nevoie ,sunt preotii care au har de la D-zeu ! inca mai exista speranta ,atata timp cat mai exista asemenea persoane ! 
				__________________ "Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Recent am citit o carte care mi-a placut foarte mult "Viata cuviosului Teofil, cel nebun pentru Hristos"..aici si in alte carti despre vietile celor nebuni pentru Hristos am descoperit ca nu trebuie sa judecam oamenii, pentru ca nu le stim intentiile si nu stim nici judecatile Domnului.. Poate ca acel calugar care a smintit atat de mult prin atitudinea lui isi dorea sa fie defaimat, prin asta capatand smerenia.. | 
|  | 
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
| 
 | 
|  Subiecte asemănătoare | ||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari | 
| Preotul misionar | Anamaria_anca | Preotul | 10 | 04.05.2015 12:29:51 | 
| preotul fumator | Hartford | Preotul | 99 | 16.03.2011 21:54:21 | 
| Preotul de mir | idealist | Preotul | 9 | 23.07.2010 00:44:41 | 
| preotul | madalinutza | Preotul | 5 | 06.05.2009 18:33:05 | 
| preotul | verona | Din Noul Testament | 4 | 10.09.2008 23:30:58 |