![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Condacul 3
Cine va putea descrie dulceata mierii celor ce n-au gustat-o?Cine va putea spune bucuria cae mai presus de fire si dumnezeiasca ce te-a cuprins atunci cand L-ai cunoscut pe Dumnezeu fata catre fata? Lumineaza cu rugaciunile tale, Sfanta mucenita si inimile noastre, ca astfel cu ravna sa-I cantam pururea : Aliluia ! Icosul 3 Avand lumina cunostintei, data tie de Insusi Hristos Dumnezeu, o preafericita, ai lasat toate cele lumesti si cu ravna si bucurie L-ai vestit in toata cetatea Samariei, cu care si noi te laudam asa : Bucura-te, ceea ce ai fost ravnita de dragostea lui Hristos ; Bucura-te, ceea ce tuturor ni l-ai vestit setos ; Bucura-te, ca galeata la fantana o ai lasat ; Bucura-te, ca de apa cea pieritoare tu ai uitat ; Bucura-te, ca nu te-ai temut sa-l arati tuturor ; Bucura-te, ca si ei Il asteptau cu mult dor ; Bucura-te, ca samarinenii au primit cuvantul Lui ; Bucura-te, ca sufletele lor insetau Dumnezeul Cel Viu ; Bucura-te, ca prin tine multi samarineni in Hristos au crezut ; Bucura-te, ca in Samaria, Hristos inca doua zile a petrecut ; Bucura-te, ca pana la sfarsit Bucura-te, Fotini prefericita, faclia lui Hristos nestearsa ! |
|
|
||||
|
||||
![]() Cartea acestei Sfinte: Sfanta pustnica Fotinia este o sfanta contemporana. Inca de tanara, a ales sa traiasca aceeasi viota ca si sfanta Maria Egipteanca si a mers în pustia Iordanului, pentru a se nevoi si a se uni astfel cu Creatorul si Dumnezeul sau, Domnul nostru Iisus Hristos. Scrisa de monahul athonit Ioachim Spetsieris - care a avut fericirea sa o întalneasca pe sfanta si sa discute cu ea -, aceasta carte, odiseea unui suflet, calatoria întoarcerii la Dumnezeu, ne ridica dincolo de o lectura obisnuita. Despre aceasta carte rara si pretioasa, un alt om al lui Dumnezeu, arhimandritul Ambrozie Fontrier, a spus ca deschide o fereostra asupra tainei curatirii inimii, luminarii sufletului si unirii lui Dumnezeu cu omul. Viata Sfintei Fotinia pustnica este menita sa ajunga una dintre cartile de boza ale spiritualitatii ortodoxe, la fel de importanta ca "Pelerinul rus", "Mica Filocalie" ori "viata Sfantului Nectarie de Eghina". CUPRINS Sfânta Fotinia Pustnica pe urmele Sfintei Maria Egipteanca Viata Sfintei Fotinia Pustnica Ultimele file despre Sfânta Fotinia Pustnica Viata si pocãinta Sfintei Maria Egipteanca |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
in icoana este sf mucenita fotini care nu e aceeasi cu sf fotinia pustnica. sfanta fotini din icoana este samarineanca cu care a stat de vorba Mantuitorul la fantana... si se pomeneste pe 26 februarie... Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
|
Mulțumim, eu cel puțin nu am observat diferența.
|
||||
|
||||
|
Citat:
In acest caz ai cumva icoana de care vorbesti? Mi-ar place s-o vad si eu. Multumesc mult. |
|
|
||||
|
||||
|
Asta este mai mult o verificare și poate și o plăcere în a privi Icoana ! ! !
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu este nici o verificare, doar ca eu stiam ca aceasta este icoana, insa daca este alta, atunci mi-ar face mare placere sa vad care este acea icoana. Icoana pe care am postat-o eu o am ca Sfanta Fotini, si poate unde e o gresala, deci as avrea daca nu este cu suparare, sa vad icoana respectiva. |
|
|
||||
|
||||
|
Așa o fi că prea zici cu Foc !
|
||||
|
||||
|
Citat:
daca te referi la sf fotini pustnica, nu am icoana ei...
|
||||
|
||||
|
ca sa ne intelegem...
ai postat imagini cu o carte si o icoana. icoana o reprezinta pe sf.mc. fotini, samarineanca care o vorbit cu Mantuitorul la fantana, al carei acatist l-ai postat de asemenea, iar cartea este despre sf fotinia pustnica, care nu e aceeasi cu sf mucenita fotini... asta am vrut sa subliniez. si nu sa te contrazic... Doamne ajuta!
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Acatist de multumire | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 27.11.2010 20:11:44 |
| Acatist | thefaith | Maslul | 27 | 07.02.2010 20:01:55 |
| Acatist | pvasile22 | Resurse ortodoxe on-line | 10 | 13.12.2008 14:23:28 |
| acatist | terry | Generalitati | 2 | 17.11.2007 19:33:47 |
| Acatist | m11h43la | Umanitare | 1 | 22.09.2007 21:31:16 |
|
|