![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum ajungem la desavarsire
Sf. Atanasie ajunge sa creada ca in pustiu a ajuns la desavarsire. Dumnezeu ii spuse: -Du-te la un om care lucreaza la brutarie si vezi ca el este mai bine placut ca tine. Sf. atanasie pleaca si il intreaba: _ Ce faci tu, cum iti duci viata? Omul ii raspunse ca munceste cinstit si mereu zice in gand: "toti se mantuiesc numai eu ma osandesc" O singura intristare De multe ori in vietile sfintilor se vorbeste despre intristare. Odata, un ucenic vine la un parinte foarte evlavios si smerit si il intreaba: _Avva, de multe ori te vad trist si ganditor. e bine sa fie omul asa? Parintele ii raspunse: - E bine omul sa fie trist pentru pacatele sale, dara sa nadajduiasca in harul lui Dumnezeu, cautand sa nu mai repete greselile. Dar daca exista o intristare in lume, aceea este ca nu suntem sfinti Sfat pentru viata vesnicaLa avva Ioan pustnicul vine odata ucenicul si-i spune: - Avva,oare de ce trebuie sa murim, nu putea sa fie altfel? Avva Ioan ii spuse: - Omul, prin neascultarea lui, a alungat harul divin, dar prin Domnul Hristos ne-am putut mantui. Asadar, sa nu-i fie frica de moarte, deoarece ea devine adevarata viata pentru cei care cred si se roaga lui Dumnezeu. Daca nu ar exista moartea, viata ar deveni ca o "inchisoare" pentru om. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Povesti cu talc | silverstar | Generalitati | 500 | 22.03.2015 19:01:38 |
Despre rugaciunea continua ( o povestioara cu tâlc ) | cristiboss56 | Rugaciuni | 10 | 25.10.2010 23:21:27 |
Violonistul - o poveste cu talc | costel | Generalitati | 2 | 25.09.2009 15:35:42 |
|