Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.04.2009, 00:59:33
emanuel2007
Guest

Implicit

orice metoda anticonceptionala e ucidere ; la asta nu ma convingeti niciodata ... ramane ucidere in fata lui Dumnezeu si asa va fi judecata , ca ucidere ... nu se discuta ...

Asa ca intr-un fel, anticonceptionalele protejeaza viata..

asta e cea mai dioata chestie care am auzit-o : e ca si cum ai zice moareta = viata ... e absurd ...

Daca judecam asa, ca oprirea de a avea copii este ucidere, atunci nu este ucidere si ovulatia unei femei care nu are relatii sexuale? Ca atunci bietele ovule, care ar fi putut sa fie fecundate si sa devina copii, mor.. Nu contin ovulele deja jumatate din informatia genetica necesara unei fiinte umane?

ai inceput sa iti vina mintea la cap ... insa nu e destul de sigur ca o sa si ramana acolo ... sigur ca orice ovulatie este o ucidere ... pai de ce crezi ca iti tot ziceam eu ca orice scurgere si orice ciclu suntpacate ? sunt ucideri virtuale ... si masturbarea si prezervativul exact acelasi lucru sunt : ucideri virtuale ; adica tot ucideri ... de aia si sunt considerate pacate ...

care e explicatia ? am mai dat-o undeva mai sus : inainte de cadere nu avea femeia ovulatie si la barbat nu se producea samanta decat numai cand planificau un act trupesc ... si inca ceva : nu exista un contact trupesc intre ei fara ca femeia automat sa ramana insarcinata ... tot ce e sub nivelul asta care l-am zis acuma se datoreaza de la caderea din rai , de cand totul a pierdut rationalitatea dumnezeiasca ... de atunci toti am devenit ucigasi ai propriei noastre specii , chiar si daca numai in mod virtual ...

Iisus nu a avut niciodata scurgere ...
Maica Domnului nu a avut niciodata ciclu ...
sfintii si sfintele si-au invins prin asceza pacatul chiar si sub aceste forme extrem de subtile ...
Reply With Quote
Vechi 25.04.2009, 00:24:59
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
pai bun , si daca faci pogoramant pentru neputinta sotului esti in stare sa mergi in iad cu el ? caci a face pogoramant de la carte inseamna a te afunda in iad ...
Emanuel,intai spune daca esti casatorit,apoi mai vorbim.....Esti ambiguu,oricum.Chestia cu iadul si cu sotul.ori sotia tine deja de un domeniu abstarc,am spus si faptul ca totul trebuie sa se manifeste in limite morale,omenesti...normale.Iar,despre ceea ce vorbesti tu,deja tine doar de teorii...SUNT CONVINSA CA NU ESTI INSURAT!!!Atunci,nu mai vorbi doar din carti,fiindca pentru mine nu prezinta credibilitate doar teoriile,prezentate ca niste fantasme.
Vechi 25.04.2009, 00:29:26
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Ce-ar fi sa divorteze toate femeile,pentru a nu merge in iad din cauza sotilor lor,care doresc sa se impreuneze mai des,decat o data la 3 luni,poate si mai mult,cum ar simti o femeie intr-o casnicie.Eu am amintit mai sus de o situatie decenta,nu de un abuz din punct de vedere religios,asa ca sa nu se inteleaga gresit.Oricum,crestinii traiesc tot astfel,precum infatisez eu,si nu precum se vehiculeaza in teorii mistice,decat un procent mult prea infim,si deja marginalizat intr-o oarecare masura.
Sa fim,totusi,realisti,sa nu ne mintim pe noi insine,pe cei din jur si in cele din urma pe Dumnezeu pe premiza teoriilor,ca nu merge.
Vechi 26.04.2009, 01:53:51
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Emanuel,intai spune daca esti casatorit,apoi mai vorbim.....Esti ambiguu,oricum.Chestia cu iadul si cu sotul.ori sotia tine deja de un domeniu abstarc,am spus si faptul ca totul trebuie sa se manifeste in limite morale,omenesti...normale.Iar,despre ceea ce vorbesti tu,deja tine doar de teorii...SUNT CONVINSA CA NU ESTI INSURAT!!!Atunci,nu mai vorbi doar din carti,fiindca pentru mine nu prezinta credibilitate doar teoriile,prezentate ca niste fantasme.
Nu este insurat, Ory, precis!
Sunt de acord cu tine. Si exista destui parinti care sfatuiesc cuplurile sa ia anticonceptionale sau prezervative in anumite situatii, eu nu pot sa cred ca sunt toti ucigasi si pacatosi, si ca bietii credinciosi care isi asculta duhovnicul se vor duce in iad cu ei!
Era unul mai sus care zicea ca si metoda calendarului e pacat!

Eu cred ca e mare pericol de angelism si puritanism in ortodoxia noastra!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Doi tineri crestini casatoriti dorm in strada... laurastifter Umanitare 16 27.11.2014 09:26:02
Sfaturi pentru tanari casatoriti Dia20_diana Nunta 19 10.08.2012 14:32:23
De ce sunt considerati cei casatoriti pacatosi/murdari? sophia Nunta 101 02.06.2009 16:12:37
TINERI CASATORITI saccsiv Nunta 9 14.01.2008 18:15:19