![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Responsabilitatea depinde si de sanatatea mintala, depinde si de varsta, depinde si de ce educatie ai avut.. |
|
|||
|
|||
![]()
Vroiam sa mai adaug ceva. Dar sa nu te superi, draga Dorotei, ca nu e neaparat pentru tine.
Este in general despre sinucigasi si cat de grav e pacatul lor. Am auzit urmatoarea relatare a unul fapt real: un tata si-a violat fetita de 13 ani. Ea s-a sinucis. Ce credeti? Ce responsibilitate are tatal in fata lui Dumnezeu si ce responsabilitate are fetita? Alta poveste: o sora aunul prieten din copilarie a sotului meu, fetita tot la pubertate, era mereu luata in bataie de joc acasa si la scoala; pana si parintii ii ziceau mereu ca e grasa si uratica. Sa sinucis. Aceeasi intrebare! Oare in cazurile astea chiar putem spune ca acei copii au facut un pacat de neiertat? |
|
|||
|
|||
![]()
In povestirea din Rusia de care am vorbit mai sus, episcopul de care era vorba era sfantul Filaret de Moscova.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce se intampla intr-un astfel de caz, i se poate imputa copilului vreo vina? Este iertat pacatul asta? |
|
|||
|
|||
![]()
As mai vrea sa adaug (cu riscul, iarasi, de a soca pe unii): dupa parerea mea, nu are dreptate Biserica cand nu slujeste inmormantari si parastase pentru sinucigasi.
De altfel, uite ca un sfant (sf Filaret) a inteles asta. Am auzit de altfel ca in Rusia nu se tine seama de regula asta cu sinuciderea. Iar rusii de obicei sunt foarte calare pe reguli.. Totusi, in ciuda celor zise de Geo, cred ca foarte rar preotii refuza sa faca slujbe pentru un sinucigas in zilele noastre. Imi amintesc de exemple pe care le cunosc. Un prieten de-al fratelui meu s-a sinucis la 16 ani, si i s-a facut inmormantare. O propunere: hai sa zicem ca in caz de ateism sau revolta declarata impootriva lui Dumnezeu (ca Kirilov in Demonii lui Dostojevski) sa nu se faca slujba obisnuita, pentru ca acesti oameni s-au exclus singuri din Biserica. Dar tocmai acesti oameni au nevoie de rugaciunea noastra. Sa se compuna o slujba de rugaciune pentru iertarea pacatelor - asa cum, pentru cei care se casatoresc a doua oara, se face o slujba cu rugaciuni de iertare, nu cununia obisnuita. Ce ziceti de ideea asta? Sa ma ierte cel care a initiat acest topic ca discutia a devenit generala si il priveste numai indirect pe fratele lui. |
|
|||
|
|||
![]()
Nici mie nu-mi plac atacurile astea. Orice ar face omul, nu trebuie respins si cand se face dojana, trebuie cu blandete si iubire. Si da, trebuie respectat in opiniile lui, chiar daca noua nu ne convin.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ispita sinuciderii | fallen | Morala Crestina | 45 | 26.06.2012 09:53:52 |
Iertare | Anna | Pocainta | 11 | 04.07.2011 02:20:32 |
Iertare | elena20 | Generalitati | 12 | 17.03.2010 14:33:30 |
Pacatul global si pacatul personal | patinina34 | Din Noul Testament | 3 | 28.12.2008 01:50:58 |
ne dam cu parerea despre pacatul sinuciderii | morgoth78 | Eutanasia | 4 | 02.01.2008 22:59:03 |
|