![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Imi place foarte mult ce ai scris! :)
Doamne miluieste-i pe toti! Asta-i cheia .... sa nu judeci ... miluieste-i pe toti:) Har si pace de la Domnul! |
|
||||
|
||||
![]()
Frumos scris !
Si cum poti sa-i aduci cu picioarele pe pamant, cu sufletul la Dumnezeu si cu mintea la viata vesnica pe acesti oameni? Concret! Cum poti convinge pe cineva ca exista macar Dumnezeu cand iti vine cu intrebari de genul: "unde L-ai vazut tu pe Dumnezeu? arata-mi si cred!" si cand nu realizeaza ca simplul fapt ca poate sta in picioare si vorbi e din voia lui Dumnezeu ???
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
“Daca, de pilda, rugaciunea si privegherea va da mai mult har, rugati-va si privegheati. Daca va da mai mult har postul, postiti. Daca milostenia va da mai mult har, atunci dati milostenie. La fel ganditi-va pentru fiecare alta virtute care se face intru Hristos. Asa sa negutatoriti duhovniceste cu virtutile. Si dupa ce dobanditi in felul acesta harul Sfantului Duh, sa-l impartiti tuturor celor ce au nevoie de el, luand exemplu de la lumanarea aprinsa. Aceasta, desi arde cu lumina pamanteasca, aprinde de la ea si alte lumanari, lumineaza si alte locuri, fara ca lumina ei sa se micsoreze.”
"De te vei amărî după ce ai căzut în ispită, și-ți mai faci și făgăduințe hotărând că ,,de-acum înainte n-o să se mai întâmple niciodată”, este semn limpede că te afli pe un drum greșit: ți s-a rănit încrederea în tine. Acela ce nu se bizuie pe sine însuși e uimit cum de n-a căzut mai rău și dă slavă lui Dumnezeu că i-a trimis ajutorul la vreme, fără de care ar fi zăcut mai departe acolo în adânc." |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc frumos Carmina pentru cuvant. Problema mea e ca, inca nu am descoperit ce imi da Har. Am trecut prin multe dar privind inapoi vad ca nici acum nu am reusit sa pun inceput bun. Tocmai de aceea faceam referire la propria-mi persoana in postul anterior.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ajutor nepretuit pt.mine,Arhim.Sofronie (Saharov);incearca sa-l descoperi mai ales in scrisorile sale din Athos catre D.Balfour...
"De te vei amărî după ce ai căzut în ispită, și-ți mai faci și făgăduințe hotărând că ,,de-acum înainte n-o să se mai întâmple niciodată”, este semn limpede că te afli pe un drum greșit: ți s-a rănit încrederea în tine. Acela ce nu se bizuie pe sine însuși e uimit cum de n-a căzut mai rău și dă slavă lui Dumnezeu că i-a trimis ajutorul la vreme, fără de care ar fi zăcut mai departe acolo în adânc." |
|
||||
|
||||
![]()
Sfântul Vasile spunea atât de frumos : "Harul se transmite sufletelor atente și cu luare aminte ".
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ideea e ca altfel traiesti, gandesti si simti cand stii ca exista o fiinta superioara cu dragoste nelimitata pentru oameni, te transforma. Unii spun: esti tanara, traieste-ti viata cat mai poti, distreaza-te, calatoreste ca maine vine ziua pensionarii si o sa regreti daca nu ai facut toate cele, iar cei care-o spun asa si fac: traiesc clipa cum se zice...si totusi nu se simt impliniti, vesnic nemultumiti sunt, simt ca le lipseste ceva, oare ce o fi acel ceva?! intreb eu si n-am primit niciodata raspunsuri "valabile"...
|
|||
|
|||
![]()
Am mai scris cuiva pe forum asta..ma voi repeta
![]() Demult mi-a spus un parinte: jenica toate calitatile, realizarile tale valoreaza cate un O, dar daca in fata acelor multi de O nu exista 1...nu reprezinta nimic. Dar daca pui 1..adica pe Hristos...devii miliardar in Hristos Domnul. Bucurie! |
|
||||
|
||||
![]() Citat: