Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.05.2009, 09:08:15
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de felixlivadaru Vezi mesajul
Eu si sotia mea ne dorim un copil. Mentionez ca ea este o femeie cu un suflet bun, si cred ca va fi o mama deosebita. Amandoi ne dorim sa ne crestem copii dupa legea crestineasca si invatatura bisericii noastre ortodoxe. Intrebarea mea este: daca ea ramane insarcinata, mai putem face dragoste? Daca da pana cand este permis acest lucru, sau v-a trebui sa ne abtinem pana ce v-a naste si ea va iesi din perioada de lehuzie?
felix, sincer eu cred ca raspunul la intrebarea ta nu "sta" pe forum. Vorbiti cu duhovnicul. Si facti cum va va binecuvanta sfintia sa. Parerea mea e sa nu aveti relatii, dar asta inseamna o multime de compromisuri..si cum nimeni din cei de pe forum nu va cunoaste firea..nu veti afla decat "vorbe si sfaturi". dar acestea nu "tin de cald" copilului daca Doamne fereste va avea prob. din acesta cauza. Parerea mea sincera ca aceste subiecte, am voie sa ma culc cu sotia? Am voie sa ma sarut? Probleme ce tin de viata intima si caraterul fiecaruia niciodata nu isi vor afla raspuns in "lume". Ci doar in fata ta si a duhovnicului. Nu e vorba de falsa pudoare ci pur si simplu nu poti impune unui om un anumit regim de viata fara sa ii cunoti temperamentul si slabiciunile. Sa va ajute Maica Domnului sa aveti un copilas sanatos.
Hristos a inviat!
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 20:15:31
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
... aceste subiecte, am voie sa ma culc cu sotia? Am voie sa ma sarut? Probleme ce tin de viata intima si caraterul fiecaruia niciodata nu isi vor afla raspuns in "lume". Ci doar in fata ta si a duhovnicului. ...
vai de duhovnicul care primeste asemenea intrebari.

se pare ca unii nu mai stiu sa fie oameni, ci doar robotei ascultatori.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 21:02:17
Anca-Miha
Guest

Implicit

Ascultarea de duhovnic e proprie crestinilor; ortodocsii stiu despre ce e vorba. Cine e de alta religie nu intelege; nu are cum.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 21:33:32
mirelat
Guest

Implicit

da, poate duhovnicul eventual sa traiasca el in loc unor "crestini-ortodocsi" de mucava.

apropo de abstinenta cu orice pret... este o povestioara pe undeva, despre o femeie care tinea de post cu dintii, iar sotul ei s-a dus la animale pentru ca sotia il respinsese cu atata ardoare. si zicea acolo ca lui i s-a iertat pacatul facut, dar sotiei i-a atarnat greu in cantar, pentru ca n-a avut dreapta socoteala.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 22:08:17
eduardd
Guest

Smile

Ai dreptate Mirela. Exact asta am spus si eu in mesajul meu. Dreapta socoteala! Si daca nu am fost desul de explicita si am dat nastere unor interpretari gresite, revin cu ideea de inceput.
Deci:
Dragii mei, cei care adresati acest tip de intrebare ce tine de intimitatea fiecaruia aici pe un forum unde participa mii si mii de oamnei, denota ca acesta intrebare/raspuns va framanta. Daca tot va framanta atunci macar cautati raspunsul acolo unde cu siguranta il veti primi [COLOR=Red]BUN![/COLOR] Cu rusinea de rigoare sau fara...Nu stiu daca acest bun. va fi si pentru voi bun, Dumnezeu stie..Parerea mea a fost (si este) ca niciodata nu imi va putea spune mie Andrei spre exemplu ( Scuze Andrei) daca am voie sau nu sa ma culc cu sotul... Din 2 motive.
1. chiar daca mi-ar spune NU as asculta ci as face ceea [COLOR=Red]ce simt[/COLOR], pacat sau nu...
2. daca tot ma framata ideea ca ar fi pacat sa fac asta, as alege [COLOR=Red]sa intreb un om induhovnicit[/COLOR] ( cu sau fara rusine)
. Nu as lua de bun tot ce spune o oarecare Jenica pe un forum....
Cat despre "roboteii ascultatori", sincer Mirela, as vrea sa fiu robot cu ascultare desavarsita! Astfel nu m-as mai teme de moarte.. dar aici tine de optiunea fiecaruia. Si daca eu consider ca e buna , nu inseamna musai ca e buna si pentru tine.
Hristos a inviat Mirela!
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 22:15:04
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
Cat despre "roboteii ascultatori", sincer Mirela, as vrea sa fiu robot cu ascultare desavarsita!
eu nu, ptr ca daca asta ar vrea Dumnezeu de la noi, altfel ne-ar fi facut.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 22:18:25
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Mirela?
Te iubesc mult!
Scuze off topic..
Reply With Quote
Vechi 05.05.2009, 12:42:40
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Dumnezeu a creat omul cu de toate, ca sa ii foloseasca la mantuire. Daca noi folosim cele pe care le avem de la El ca sa pacatuim, asta nu mai e de la Dumnezeu, ci de la diavol si nu are nici o legatura cu dreapta socoteala. Dreapta socoteala o invatam prin credinta, nu din imboldurile trupului nostru. Dar, in cazul pomenit de tine, daca o femeie il refuza pe sotul ei si el pacatuieste, se incarca si ea de pacatul lui. Totusi nu, in cazul in care femeia gravida sau bolnava.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 01:14:36
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
ca niciodata nu imi va putea spune mie Andrei spre exemplu ( Scuze Andrei) daca am voie sau nu sa ma culc cu sotul
Doamne Fereste Jenica!

Eu am sustinut ideea ca trebuie sa faci cum simti nu ce-ti spun eu sau Duhovnicul care...sa fim seriosi nu are absolut nici o treaba cu ce simt femeile in abdomen cind sunt insarcinate...si parerea mea sincera este ca nici nu trebuie facut CURIOS sa stie ce si cum... ci in aceste curiozitati sa se rezerve pentru preoteasa sa.

El este doctorul sufletului, nu ginecolog, deci sa formulam intrebari decente....

Eu unul nu inteleg cum de ar putea o femeie sa intrebe asa ceva, e chiar scirbos, nu stiu, asa mi se pare mie!...daca tu Jeni vezi altfel problema, te respect in alegerea ta!
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 09:02:38
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
daca tu Jeni vezi altfel problema, te respect in alegerea ta!
multumesc Andrei!
Si acum pentru toti cei ce NU m-au inteles. NU m-au framanatat si Nu ma framanata acest tip de intrebare atata timp cat sunt sotie nu monahie. mai mult sunt pefect de acorod cu Mirela si Andrei. Eu m-am exprimat clar:
[COLOR=Red]"Pentru cei ce ii framata astfel de intrebari/raspunsuri"[/COLOR]
ps. cred ca userul livadarufelix (din cate imi amintesc) este penticostal..
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! cosminelu2006 Umanitare 2 11.06.2009 13:37:54
Copilas in cuplu mixt. toma_nec Generalitati 53 28.08.2008 17:34:59