Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.05.2009, 20:42:46
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Da,sunt multi oameni vrednici si putini oameni cu adevarat vrednici,sunt vrednici in adevaratul sens,sau vrednici cu..."taine".
Eu nu am spus ca sunt vrednica....doar,oarecum realista.
Apropo și de sărut, mi-l aduc aminte, a fost întâia oară la grădiniță în tabără la Câmpul Lung Muscel ( parcă ) !
Vechi 01.05.2009, 23:01:33
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cristiane, da-mi voie te rog sa te citez de pe alt topic: Păcătuim mulți dintre noi exact prin felul de a ne exprima, in libertate. Tocmai asta este ceea ce a adus diavolul nou pe pământ. Dar cum a putut el să introducă această ispită in lume ? Părându-ni - se toate sau aproape toate ca firești.
Starea noastra de veghe trebuie să fie continuă, o stare permanentă, exagerat de permanentă , caci mai bine să spun că am greșit atunci când nu am greșit, decât să spun câ nu am gresit, atunci când am păcătuit cu adevărat."
Pe scurt ai scris esentialul despre pacate si mi-a placut, caci acum stim ca si cu sarutul putem pacatui, odata ce exista canon pentru acesta.
Chiar daca toata lumea s-ar saruta inainte de cununie, firescul faptei nu o va transforma pe acesta in virtute, ci ne transforma pe toti in pacatosi. Asa este. Realitatea este ca toti ne-am sarutat inainte de cununie, am acumulat un pacat si am slabit o veriga.

Noi nu discutam despre realitati aici, asa cum eronat cred unii, ci despre pacate si ce e de facut pentru a nu le face. Cei, care au pacatuit in acest fel, nu mai au ce face; dar mai sunt tineri, care inca se afla curati si care au posibilitatea, daca vor, sa se pastreze curati, deci nu numai trupeste, ci si cu gandul, pana la cununie. Pentru cel care a invins pacatul in acest fel, nu exista canon.

Dar a crede, ca daca toata lumea a gresit in acest fel e doar omenesc si fara nici o urmare, este o eroare. Diavolul cauta pe toate caile sa-i faca pe oameni nesititori la porunca lui Dumnezeu, ii face sa nu ia seama la Legea Lui, sa nu paraseasca pacatele si sa nu se indrepte. Grija aceasta o are diavolul, sa nu-l lase pe om sa poata veni pe calea adevarului, care este alta decat realitatea care ne inconjoara.

Daca sarutul nu ar fi pacat inainte de cununie, de ce mai spune atunci preotul mirelui si miresei: "Puteti sa va sarutati acum!" ?

Acest topic m-a determinat sa ma gandesc mai mult la ceea ce reprezinta sarutul pentru om; este pasul premergator contopirii celor doi intr-unul singur.
Este greu sa te pastrezi curat si in acesta privinta; pare chiar imposibil de realizat.
Am vazut insa zilele acestea o cantareata scotiana in varsta de 47 ani, care s-a remarcat prin glasul ei iesit din comun de frumos la un concurs de talente din Marea Britanie, si care a afirmat: "Pe mine nu m-a sarutat inca nici un barbat". Nu zice nimeni, ca e de dorit sa astepti primul sarut pana la acesta varsta; dar acesta exceptie ne arata insa ca se poate.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 05:45:36
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Apropo și de sărut, mi-l aduc aminte, a fost întâia oară la grădiniță în tabără la Câmpul Lung Muscel ( parcă ) !
Cristi, la varsta aia? Nu ai inceput prea repede cumva?
Vechi 02.05.2009, 10:17:18
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Cristi, la varsta aia? Nu ai inceput prea repede cumva?
Se iarta, pentru ca era pana in 7 ani, dupa aia . . . . .
Vechi 02.05.2009, 10:59:33
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Oamenii nu se saruta atunci cand sunt tristi. Sarutul e un semn al bucuriei. Cei doi se vor una. Si astfel, pasesc impreuna pe calea sarutului. Pacat ca oamenii nu mai inteleg sarutul, nu mai cunosc bucuria de a sta in bratele celuilalt.

Oamenii de astazi vad de cele mai multe ori in celalalt o prada. Si asa nu mai au de ce sa se sarute, sa se imbratiseze. Vor doar satisfacere imediata a poftelor.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 12:32:57
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Poftiti aci cei care nu vreti sa credeti un fragment din Mistagogia Sfantului Maxim Marturisitorul de e scrisa undeva la anul 500:
"Ce simbolizeaza sarutarea dumnezeiasca

Sarutarea duhovniceasca, vestita tuturor,preinchipuieste si zugraveste unirea in cuget si marturisirea intr-un gand si identitatea pe care o vor avea cu totii intrelaolalta prin credinta si iubire, cand se va descoperirea bunurilor viitoare negraite. Prin ea, cei vrednici vor primi impreunarea cu Cuvantul si Dumnezeu. Caci gura este simbolul cuvantului si ratiunii, prin care toti cei partasi de cuvant si de ratiune, ca fiinte rationale, vor deveni una cu totii si cu Cuvantul prim si unic cauza si cauza a tot cuvantul si ratiunea.
"

Se pare ca e un pic invers si anume ca sarutarea pe gura a avut mai intai inteles duhovnicesc si apoi s-a transformat in ceva erotic.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 14:36:44
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Oamenii nu se saruta atunci cand sunt tristi. Sarutul e un semn al bucuriei. Cei doi se vor una. Si astfel, pasesc impreuna pe calea sarutului. Pacat ca oamenii nu mai inteleg sarutul, nu mai cunosc bucuria de a sta in bratele celuilalt.

Oamenii de astazi vad de cele mai multe ori in celalalt o prada. Si asa nu mai au de ce sa se sarute, sa se imbratiseze. Vor doar satisfacere imediata a poftelor.
[COLOR=Red]Cat adevar. [/COLOR]
Vechi 02.05.2009, 15:57:35
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul

Ba se saruta cand sunt tristi!
Cand el vine obosit si trist acasa, sotia il saruta.. ca sa-l incurajeze, ca sa nu uite ca nu este singur...etc.
CE AVETI OAMENI BUNI, VEDETI DOAR PACAT PRETUTINDENI!!!??
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 16:18:47
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ba se saruta cand sunt tristi!
Cand el vine obosit si trist acasa, sotia il saruta.. ca sa-l incurajeze, ca sa nu uite ca nu este singur...etc.
CE AVETI OAMENI BUNI, VEDETI DOAR PACAT PRETUTINDENI!!!??
Un sărut venit din suflet și dăruit persoanei dragi în clipele mai puțin bune, echivalează cu cel mai bun balsam de pe pământul ăsta.
Vechi 02.05.2009, 17:23:54
mara2008's Avatar
mara2008 mara2008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Orasu cu KM 0 inlacrimat...
Post Aveti perfecta dreptate

Dnu Cristi aveti pertecta dreptate in
"Un sărut venit din suflet și dăruit persoanei dragi în clipele mai puțin bune, echivalează cu cel mai bun balsam de pe pământul ăsta. "
Si o imbratisare,o clipa in care poti asculta si darui o vorba,un zambet,intelegere,o sustinere morala.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sarutul Laurentiu Generalitati 70 08.08.2013 22:26:25
Sarutul frantuzesc Colors Generalitati 44 24.05.2007 08:52:04