Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2009, 08:54:32
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Domnilor,

Se pare ca unii nu inteleg ce inseamna "a judeca pe aproapele". E o mare diferenta intre a judeca omul condamnandu-l pentru ca a gresit si a judeca raul pe care acesta il face. Raul sa fie judecat, nu omul; asta e voie! Si nu numai atat, dar daca cineva vede ca fratele lui a gresit, este obligat sa mearga la el si sa-l mustre cu blandete, ca sa se indrepte. Altfel, daca tu ignori raul care se face in continuare de catre aproapele, citez di Patericul egiptean, "sangele lui se va cere din mainile tale".

Cat despre episcop... aici nu avem de-a face cu un caz ordinar. Nu e vorba de mine sau de tine care am luat o spaga pentru orice ar fi respectiva spaga, ci faptul e mult mai grav... E vorba de sminteala pe care omul acesta a comis-o iremediabil in biserica si in afara bisericii ortodoxe. Pe deasupra, el isi bate joc de Tainele lui Dumnezeu - si asta poate izvori dintr-o mare NEcredinta. Este aproape incerdibil ca se poate intampla asa ceva.

Dar raul cel mai mare este altul: ganditi-va ca preotul "hirotonit" nu are nici el nici cea mai mica credinta sau respect pentru ortodoxie, din moment ce poate sa comita o asa infractiune. Deci acel "preot" isi va bate joc de-a lungul anilor de parohia sa, va duce la pierzanie mii de suflete! Cum sa taci cand e vorba de mantuirea oamenilor, a aproapelui care este inselat fara sa stie? Cine garanteaza ca preotul, ma scuzati, popa, va tine Sfanta Liturghie ca la carte si se va ruga pentru Taina Euharistiei? Pentru el vinul e vin si painea e paine, fara nici un dubiu. Poate ca nici nu va invoca harul Duhului Sfant, enoriasii nu au de unde sa stie.

Deci, ca sa oprim raul cel mai mare, TIPAM, SCRIEM PE FORUMURI, DAM IN VILEAG LA TV SI IN ZIARE! Sa se faca ancheta si sa se cateriseasca daca va fi gasit vinovat. Dupa care sa se pocaiasca, da Doamne, daca mai are vreo credinta in Dumnezeu. Nimeni nu-i doreste pierzania, insa un asa specimen de episcop nu are ce cauta in in randul arhiereilor. Ca sa fie exemplu si pentru altii care comit fraude de acest gen in BOR.

Adevarul sa iasa la suprafata si asa va fi pentru fiecare dintre noi. Amin.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A plecat la Dumnezeu Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei maria-15 Generalitati 7 09.01.2013 14:38:47
Cum isi vinde cineva sufletul diavolului? elom Generalitati 40 18.07.2012 13:10:38
Daca vinde cineva unele carti sunsray Stiri, actualitati, anunturi 4 20.03.2012 22:34:34
IPS Teodosie padrevicentiu Generalitati 1 12.09.2009 21:08:35