Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.05.2009, 17:01:17
erwin84 erwin84 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.05.2009
Implicit

Multumesc pentru sfaturi. Am sa vorbesc inainte cu un calugar de la manastire, sa vad pe ce drum ma va indruma. Multumesc!
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 18:41:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erwin84 Vezi mesajul
Multumesc pentru sfaturi. Am sa vorbesc inainte cu un calugar de la manastire, sa vad pe ce drum ma va indruma. Multumesc!

Drumul convertirii este unul dificil si nu de putine ori presarat cu obstacole, dintre care si smintelile.
De aceea trebuie sa cauti cu luare aminte.

Dumnezeu sa te ajute pentru gandul cel bun.
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 19:11:29
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb Doamne ajuta ! Iata minunea !

Roaga-te mai intai ca Domnul sa-ti scoata in cale omul potrivit , calugarul, preotul care sa-ti dea sfaturi sporitoare si intaritoare. Te asteapta multe incercari, dar rezista, rezista si nu te lasa infrant de piedicile pe care necuratul le va aseza miseleste in calea ta.

Domnului sa ne rugam !
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 19:24:35
bmd
Guest

Implicit

Erwin tu vrei sa-ti schimbi confesiunea nu religia, ca crestin ramii!
Sint un necunoscut pentru tine, dar poate imi spui si mie ce nu-ti place la reformati si de ce neaparat la ortodocsi?
Daca traiesti in tara sau in afara?
Daca o faci din convingere sau din necesitate?
Si nu in ultimul rind daca te-ai gindit bine.
Pentru multi odata trecuti la o alta confesiune s-a terminat orice munca; ori in cazul asta poti ramine linistit reformat (nu confesiunea mintuieste)
Daca faci pasul din necesitate o sa aveti o viata grea.
Sincer pe mine (care am ocazia sa vad astfel de "treceri") nu ma bucura de loc! Abia unul din 3-4 chiar devine ortodox!
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 20:54:38
erwin84 erwin84 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.05.2009
Implicit

Eu merg de 2 ani la biserica ortodoxa, is alte obiceiuri e mult mai interesant decat la reformati. Am o prietena ortodoxa si vrem sa avem o viata impreuna. Stiu ca nu e usor, dar cred ca merita !
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 21:13:32
emanuel2007
Guest

Implicit

" nu confesiunea mintuieste "

vrei sa spui ca cei de alte credinte se pot mantui prin credinta lor gresita ???

nu exista mantuire decat prin credinta ortodoxa si in biserica ortodoxa ...
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 01:13:59
oana_21 oana_21 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
" nu confesiunea mintuieste "

vrei sa spui ca cei de alte credinte se pot mantui prin credinta lor gresita ???

nu exista mantuire decat prin credinta ortodoxa si in biserica ortodoxa ...
Mantuirea exista prin credinta in Isus Cristos nu prin biserica cred eu. Gandestete ca lumea este plina de crestini catolici si protestanti, tu crezi ca in cer vor fi doar ortodocsi ? Eu una cred ca in cer vor fi oameni din toate religile lumii, oameni care au crezut sincer in Mantuitorul lor (ortodocsi, catolici, martori ai Lui Iehova, babtisti, adventisti, pentricostali, evanghelisti, reformatii, etc)
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 23:54:02
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
daca insa vrei sa verifici ortodoxia nu te opreste nimeni si ai posibilitatea sa o faci
Emanuel, ce metode concrete exista de-a realiza ceea ce ai afirmat tu mai sus?
Te intreb acest lucru pentru ca in opinia mea ortodoxia nu e o pereche de ghete pe care le poti duce inapoi la magazin daca se strica in prima saptamana dupa ce le-ai cumparat.
Ce rezultate concrete, palpabile poti avea intr-o perioada scurta de practicare a ortodoxiei - in chip de proba / verificare?

Doamne ajuta!
Vechi 13.05.2009, 21:14:54
bmd
Guest

Implicit

M-am gindit eu.....
Sigur ca merita prietene. Indiferent ce ai realizat tu vreodata in viata ta asta este cea mai mare realizare! Dar trebuie sa vii cu totul la ortodoxism si sa te astepti la incercari deosebit de grele. Adesea se intimpla chiar ca cel "venit" sa aibe probleme cu perechea care era ortodoxa (dar mai mult cu numele) si cite si mai cite..............
Oricum succes!
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 22:49:16
Trandafir_Alb's Avatar
Trandafir_Alb Trandafir_Alb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.04.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
M-am gindit eu.....
Sigur ca merita prietene. Indiferent ce ai realizat tu vreodata in viata ta asta este cea mai mare realizare! Dar trebuie sa vii cu totul la ortodoxism si sa te astepti la incercari deosebit de grele. Adesea se intimpla chiar ca cel "venit" sa aibe probleme cu perechea care era ortodoxa (dar mai mult cu numele) si cite si mai cite..............
Oricum succes!
Ce fel de incercari deosebit de grele?

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vreau sa imi schimb duhovnicul oanamiki26 Generalitati 77 08.11.2017 18:18:27
Schimb de carti Mihnea Dragomir Stiri, actualitati, anunturi 14 31.08.2011 11:02:40
Schimb de Carte Ortodoxă stefania2011 Stiri, actualitati, anunturi 0 25.06.2011 13:41:09
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 14:04:07