Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.05.2009, 09:53:21
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Smile

Si ce esti asa agresiv? Daca ai dreptate, de ce nu poti discuta calm?

"Argumentele" tale nu au coerenta. De ce nu poate exista iubire fara exprimarea ei prin gesturi?

Daca singuratatea e urmarea pacatului, atunci calugarii ce sunt?

Starea naturala trebuie sa o depasim caci ea inseamna inclinatia spre desfatari. Daca tie nu-ti convine ca Parintii au vorbit despre necesitatea infranarii simturilor, macar nu rastalmaci sensul acestei expresii cu teologia ta de buzunar.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 10:20:23
claudiu-marius claudiu-marius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Si ce esti asa agresiv? Daca ai dreptate, de ce nu poti discuta calm?

"Argumentele" tale nu au coerenta. De ce nu poate exista iubire fara exprimarea ei prin gesturi?

Daca singuratatea e urmarea pacatului, atunci calugarii ce sunt?

Starea naturala trebuie sa o depasim caci ea inseamna inclinatia spre desfatari. Daca tie nu-ti convine ca Parintii au vorbit despre necesitatea infranarii simturilor, macar nu rastalmaci sensul acestei expresii cu teologia ta de buzunar.
Mai teolog de buzunar esti tu!Petre Tutea vorbea de morala dogmelor care e absoluta si morala normelor cea facuta de oameni asa ca tine.E oprostie sa traiesti in mod impersonal iar adevaratii parinti nu au spus ceea ce tu sustii.Nimeni nici par Ilarion Argatul nici Par Iustin Parvu par Cleopa si ceilalti nu au condamnat ceea ce tu condamni cu atata vehamanta.Sectantii si tu care sariti de la una la alta nu vreti sa vedeti lucrurile asa cum sunt.in ceea ce priveste calugaria am fost suficient de explicit ea este o asumare un juramant chipul ingeresc dar nu creat de Dumnezeu la facerea lumii.Oameni se misca prin gesturi se simt prin emotii iar comuniunea trupeasca fireasca e una si cea pacatoasa alta .Mai citeste intai si pe urma vorbeste .tie ti se potriveste cuvantul din evanghelie Vai voua carturari si farisei fatarnici ca inpovarat pe om cu poveri de care voi nu va atingeti.Nu cred ca as fi mrat sa stiu ca aici uni fac pe sfintii si in lume "rupeti cluburile "asa de frunza...
citeste nici scriptura nu condamna ceea ce tu condamni iar cuv scripturii e lege si nu parerea unui parinte sau mai multi foare exigenti .Ia mai du-te si canta si la alta masa... apropo tu si cei ca tine sunteti cei agresivi!
Reply With Quote
Vechi 16.05.2009, 01:16:27
Senior Member

Implicit

Iata cateva citate lamuritoare din care reiese ca omul trebuie sa fie in comuniune si nu rigizi si crispati si in care sarutul nu apare ca un lucru ca ceva condamnabil si iubirea e exprimabila prin gesturi .Scria IPS Andrei intr-o
Carticica numita dragoste ,libertate si sex responsabil urmatoarele lucruri:ca tinerii se pot decide sa"nu se angajeze in relatii intime iar jocurile sexuale care
duc la aceasta sa fie evitate.Emotiile pot deveni (atentie traditie)pot deveni
atat de explozive si pasiunea atat de puternica incat sa se ajunga la un pas de cadere.Pe de alta parte este firesc ca doua persoane care se cunosc,se
bucura una de cealalata si se pretuiesc sa treaca de la de la gesturile timide
de afectiune la sarutari si mangaieri ".Spune Sf Ap Pavel asa :"voia lui Dumnezeu aceasta este sa va feritide desfrinare,ca sa stie fiecare din voi
sa-si stapaneasca vasul sau in sfintenie si cinste,nu in patima poftei cum fac
neamurile care nu cunosc pe Dumnezeu" 1 tesaloniceni 4,3-5 iar la evrei la cap 13,4 spune Apostolul"Cinstita sa fie nunta intru toate si patul nespurcat.
Iar pe desfranati ii va judeca Dumnezeu".Deci se vorbeste de desfranare de
relatii in afara casatoriei nicidecum de sarut pacatos si nici de dragoste fara
exprimare de sentimente.Acuma cel ce a scris despre acestea este un ierarh
foarte bun al bisericii un foarte bun duhovnic si un excelent cunoscator al Sf
parinti.Deci ce conted=sti tu de fapt?
Reply With Quote
Vechi 16.05.2009, 02:01:08
Senior Member

Implicit

Deci daca Dumnezeu nu este absurd asa cum putem fi noi uneori daca nu ne-a impus restrictii cinice, inseamna ca nu ne impiedica sa fim fericiti caci omul afost creat pt comuniune si nu pt viata egoista fara sentimente si manifestari
dar ne avertizeaza ca anumite comportamente ne sunt daunatoare atat noua
cat si prietenilor de aceea ne spune in Ecclesisastul cap 11 vers 9 "Bucura-te omulecat esti tanar si inima ta sa fie vesela in zilele tineretii tale,mergi in caile tale si dupa ce-ti arata ochii tai,dar sa sti ca pentru toate acestea Dumnezeu
te va aduce la Judecata Sa" pana si Petre Tutea pe care nu il poti contesta
mai draga Traditie spune tinerilor: "Sa nu necinsteasca nici o fecioara (nu sa nu o sarute)pentru a nu ofensa maiestateea Maicii Domnului si asta tie iti suna sa respecte tot ce face altul si nu is in stare sa faca ei".Deci omul a
fost creat ca stapan al fapturiidupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu,insa
Dumnezeu este Unul in fiinta inttreit in persoane iar Sf Treime este structura supremei iubiri si ontologic daca intelegi termenul Traditie ONTOLOGIC,oameni au fost creati pentru A IUBI,pentru A SE DARUI pentru A SE REVARSA pentru a fi IN COMUNIUNE cu ceilalti pentru A FI ALTRUISTI insa cesta din urma e strain de tine.Acestea fiind spuse draga Tradditie1 daca tu vrei sa traiesti egoist fara a te revarsa vei nimici suflete iar daca vei alege monahismul iarasi
vei nimici insa doar pe tine insati.Pe mine nu ma intereseaza dar sa nu mai jignesti oamenii spunand ca fiind rigizi si crispati adica egoisti ajungem la Hristos caci tu injuri pe Dumnezeu.Iar daca te mai iei de mine cu expresii ca
teolog de buzunar sau teologia te de doi bani tu care esti pe dinafara si nu
suporti sa ti se spuna adevarul te fac de rasul forumului tine minte si am sa-ti arat eu atunci teologie Sa nu dea Dumnezeu sa ma insulti Caci jur pe ce am mai sfant ca te desfiintez (sper ca sti ce inseamna sa fi afurisit) Traieste cum vrei dar nu ma provoca caci nu vreau sa te fac de de rasu'lumii.teologia se invata sistematicin scoala si in practica la strana unde inveti din teologia slujbelor iar eu am ani buni in spate di 85 mai precis sa nu crezi ca daca citesti Sf parinti detii adevarul caci parintii mai au si opinii care nu tin dedogma de scriptura ci au valoare doar de parere teologica sau duhovniceasca.
Reply With Quote
Vechi 16.05.2009, 08:30:40
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Prietene, cand ti-am spus teolog de buzunar m-am referit la explicatia falsa pe care ai dat-o expresiei infranarea simturilor. Ca sa-ti fie clar, infranarea simturilor inseamna infranarea celor cinci simturi, la la altceva. Am folosit expresia teologie de buzunar in sensul ca ce spusesesi e o inventie a ta.

Spui ca ma desfiintezi prin afurisenie ma si faci de ras pe forum daca te mai insult. Las pe altii sa aprecieze comportamentul tau (ca sa nu zici cam ceva cu tine), tie iti spun doar ca umilintele sunt lucruri folositoare, asa ca nu ai decat sa incerci.

Si ca sa lamuresc opinia mea despre infranarea simturilor, sarut si mangaieri, nu cred ca infranarea inseamna sa nu mai privim, mirosim, atingem etc ci ca acestea sa fie pe planul doi, pe primul plan sa fie rugaciunea, Dumnezeu sa fie Cel asupra caruia e atentia noastra in fiecare moment iar nu lucrurile exterioare.

Nu exclud sarutarile si mangaierile, daca respectivii se roaga in acele momente. Cand i-am zis lui Ory ca o atrage caracterul interzis al sarutului ma referam la sarutul patimas. Sunt convins ca sarutarile si mangaierile trebuie sa existe intr-un cuplu si daca o sa fiu casatorit vreodata o sa fac si eu asa ceva, dar numai atunci cand rugaciunea launtrica imi permite.

Cand am zis ca omul trebuie sa fie crispat si rigid ma referam la starea de trezvie si de control a simturilor si gesturilor (e drept ca m-am exprimat incomplet, speram sa se inteleaga). Tu spui ca aceasta stare e rezervata doar calugarilor, am mai auzit asta, dar de ce ar fi ceva bun doar pentru calugari? Eu cred ca aceleasi lucruri sunt bune sau rele pentru toti oamenii. Singura diferenta a calugarilor e ca traiesc in izolare si potrivit celor trei voturi.

Cand spui ca omul trebuie sa fie in comuniune cu ceilalti sunt de acord, dar obiectivul nostru e viata vesnica iar in viata de acum contactele cu ceilalti trebuie sa fie numai in masura in care nu afecteaza viata de rugaciune.

Petre Tutea se poate sa fi spus si lucruri gresite (nu am citit), de ce ar fi asa infailibil?

Cu revarsarea, sa stii ca si eu ma revars, dar nu prin gesturi. Am observat ca atunci cand simpatizezi un om el simte asta si zambeste cand te intalneste. Adica sufletele comunica (poate chiar mai bine) fara gesturi. Daca nu ne-am risipi in gesturi ci am fi mereu adunati launtric am acumula mai multa simtire launtrica fata de ceilalti.

Teologia care se face in facultate nu te face un om duhovnicesc, trebuie si rugaciune neincetata. Trebuie sa si citesti dar sa si practici.

E drept ca nu exista in Biserica randuieli care sa spuna ca omul trebuie sa-si infraneze simturile si gesturile, aceasta e lasata la alegerea fiecaruia potrivit constiintei sale. Randuielile Bisericii sunt date pentru ca ea sa poata functiona ca institutie, nu se spune ca pazirea acestor randuieli ar fi suficienta pentru mantuire.
Reply With Quote
Vechi 16.05.2009, 08:33:58
Ana-Maria09 Ana-Maria09 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.05.2009
Implicit

sunt de parere ca sarutul nu este un pacat.asta atata vreme cat nu are si alte scopuri mai putin bune
Reply With Quote
Vechi 16.05.2009, 08:40:30
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Ory, scrii foarte frumos!
Vroiam insa sa iti spun mai de mult, ca sa te putem citi mai usor, mi se pare ca nu prea lasi spatii, nici dupa virgule, si nu prea pui paragrafe. Poate problema e a mea, pt ca am niste probleme cu ochii si mi-e greu sa cites ce scrii, ceea ce ma frustreeaza, pentru ca ma intereseaza.
Dupa punc, se lasa 2 spatii.
Dupa virgula se lasa un singur spatiu(virgula, spatiu si apoi incepi).
Acestea sint reguli elementare in a scrie un text in Word format.
Ar trebui sa le cunoasca fiecare.
Paragraful se foloseste cind este vorba de o idee noua.
Foarte putini respecta aceste simple reguli, si chiar am fost foarte surprinsa sa remarc.
Vechi 16.05.2009, 10:39:34
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Da,eu stiu ca scriu haotic, dezordonat si chiar, intr-o invalmasare de idei care, uneori nu mai au capatai. Astfel imi este si firea, astfel ma manifest.
De multe ori,adica, aproape intotdeauna copilu sta in capul meu, pe langa mine, face nazbatii, sunt mereu in priza, tocmai de aceia prezint o oarecare agitatie si o ratacire de idei.Acum sper sa ma prezint mai citet, din punct de vedere caligrafic.
Cat despre sarut, draga Marius, te sfatuiesc sa nu continui conversatia cu D-l Traditie, fiindca s-ar putea sa obosesti mental...si, fara rost.
Vechi 16.05.2009, 17:19:26
Senior Member

Implicit

Multumesc pentru sfat draga Ory asa voi face ,oricum acum cand scriu aceste randuri gandul imi este departe si am lacrimi in ochi pt ca azi am fost la slujba parastasului unui erou unui soldat cazut in Afganistan cam de varsta mea pote putin mai mare care a lasat in urma multa durere si lacrimi ,o mama sfasiata o sotie tinara si un inger de fetita dulce .Nu pot acum sa gandesc nu pot sa ma misc nu pot pt ca imi este mila de durerea lor.La sfarsitul slujbei si mesei de pomana sotia acestui erou ne-a dat o mica brosurica cu un mesaj pe care din dregostea ei la impartasit tuturorsi in care scria ceva ce am sati arat si tie :"te-ai nascut si ridicat din cenusa ca pasarea Phoenix -pasare rara,ai trecut prin viata ca ostea cazatoare ,ai palpait ai stralucit ne-ai orbit cu dagostea ta si bunatatea ta si te-ai stins." Asa ca n am chef de prostii
totusi din ceeea ce traditie a postat sunt ferm convins ca a inteles iar ce va face in continuare e treaba ei ea va da seama oricum un ierarh inbunatatit ca IPS Andrei si un om ca Petre Tutea e Greu sa ii contesti caci ei sunt super echilibrati si vb din Sfintii Parinti axati pe Sfanta Scriptura .Acum ma gandesc
cum sa-mi limpezesc gandurile dupa ceea ce am trait si am invatat cu voia lui Dumnezeu azi .
Reply With Quote
Vechi 16.05.2009, 23:11:24
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Ory, scrii foarte frumos!
Vroiam insa sa iti spun mai de mult, ca sa te putem citi mai usor, mi se pare ca nu prea lasi spatii, nici dupa virgule, si nu prea pui paragrafe. Poate problema e a mea, pt ca am niste probleme cu ochii si mi-e greu sa cites ce scrii, ceea ce ma frustreeaza, pentru ca ma intereseaza.
Multumesc, Fani, pentru ca mi-ai atras atentia. Ai dreptate, trebuie sa fiu mai atenta, sa fiu mai ordonata, sa invat mai multe despre aceasta modalitate de scriere pe internet...sunt deschisa pentru orice atentionare, imi place sa invat. Sincer, tare-mi place sa scriu de mana!!!
Te sarut prieteneste!!! (daca tot veni vorba de sarut).

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
sarutul livadarufelix Nunta 72 07.05.2009 14:20:46
Sarutul frantuzesc Colors Generalitati 44 24.05.2007 08:52:04