![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma rog si pentru viii si pentru mortii mei.
Tot una-mi sunt acuma partasii si dusmanii, Cu ei deopotriva mi-am sfaramat eu anii, Si dragostea si vrajba le-am impartitcu ei. Pe morti in rugaciunea de seara mi-i culeg. Acestia sunt,Doamne,iar eu printre morminte. Au fost in ei avanturi si-au fost pogoraminte. Putin in fiecare,in toti am fost intrg. De viforele vietii ei sunt acum deserti, Dar dragostea,dar vrajba,din toate ce ramane? Zdrobita rugaciune la mila,Stapane, Sunt si eu printre mortii rugandu-ma sa-i ierti. Si adunandu-mi vii,la mila ta recurg, Cand crugul alb al zilei pamintul incununa: Tu da-le,Doamne,da-le cu toata mana buna Tarzia-ntelepciune din tristul meu amurg. |
|
|||
|
|||
![]()
Slava Tie,Doamne ,pentru-aceasta noapte.
Somnul meu in unda lunii s-a scaldat, Din abisul pacii visului i-ai dat Deslegari de taineprin naluci de soapte, Slava Tie,Doamne pentru-aceasta noapte ! Semana cu noaptea umilitei nasteri Cand ai rupt pecetea vechiului blestem, Pacea Ta-nsteland-o peste Betleem Si varsand lumina vesnicei cunoasteri Semana cu noaptea umilitei nasteri. Ingerul lasase portile-ntr-o parte, Cantec fara sunet Te slavea-n sobor, Unduiau azurul aripi fara zbor, Cand spre-abisul pacii,nazarit departe, Ingerul lasase portilr-ntr-o parte Doamne,da-mi si mie pacea Ta cereasca, Miezulde tacere al strigatei vieti Care-nflacareaza din fricosi profeti, Maduva ce-mpinge varful sa-nfloreasca, Doamne,da-mi si mie pacea Ta cereasca. Da-mi si mie pacea inimii,Stapane, Flacara ce nu se zbate-o uragan, Sa razbesc razboiul duhului dusman, Caci tarana trece,sufletul ramane, Da-mi si mie pacea inimii,Stapane. Tu racoarea celui ars pe rug,Iisuse Si dulceata celui sfasiat de leu, In arena mortii,Dumnezeul meu, Fii si rasaritul vietii mele-apuse, Tu racoarea celui ars pe rug ,Iisuse. |
|
|||
|
|||
![]()
mii de scuze poezia Rugaciuna pentru pace e scrisa de Nichifor Crainic
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|