Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.05.2009, 07:19:51
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Asa cum nu poti sa demonstrezi nici ca nu exista calutul roz...
Calutul roz este o absurditate si de aceea nu poate sa existe vorbind rational. El exista numai in mintile copiilor si ale ateilor care il folosesc ca o comparatie puerila impotriva credintei in Dumnezeu - a carui existenta nu poate fi demonstrata "stiintific", asa cum vor ei.

Altfel spus, masurand posibilitatea: probabilitatea ca sa existe calutul roz cel "spiritual" este nula, pe cand probabilitatea ca Universul sa fie facut si intretinut de un Creator tinde asimptotic catre maxim.
Citat:
Realitatea si adevarul nu sint si probabil nu vor fi niciodata accesibile in mod stiintific, stiinta nu are nici o iluzie cu privire la acest lucru.
Si atunci, daca omul nu poate sa inteleaga natura ultima a materiei si energiei, cum poate sa aiba pretentia ca Insusi Dumnezeu sa fie de inteles in Fiinta Lui?
Citat:
Stiinta are insa statutul de singura apropiere logica si consistenta de realitate si adevar. Stiinta nu minte, spune ceea ce stie la un moment dat. Si spune din ce in ce mai mult.
Cu mari sfortari abia ce zgariem suprafata. Eu sunt bucuros ca se progreseaza cu descoperirile, dar nu cred c-o sa ajungem departe... Dar mai stii?

Stiinta nu minte, dar oamenii mint. Sunt descoperiri care sunt ascunse publicului larg, ramanand accesibile unui grup restrans de interese - si asta se numeste minciuna. Daca s-ar fi spus "tot ce se stie la un moment dat", lumea o ducea mai bine acum.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 09:04:28
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Calutul roz este o absurditate si de aceea nu poate sa existe vorbind rational. El exista numai in mintile copiilor si ale ateilor care il folosesc ca o comparatie puerila impotriva credintei in Dumnezeu - a carui existenta nu poate fi demonstrata "stiintific", asa cum vor ei.

Altfel spus, masurand posibilitatea: probabilitatea ca sa existe calutul roz cel "spiritual" este nula, pe cand probabilitatea ca Universul sa fie facut si intretinut de un Creator tinde asimptotic catre maxim.
Daca e sa ne luam dupa probabilitati, evolutia prin selectia naturala bate de departe orice inchipuire.

Citat:
Si atunci, daca omul nu poate sa inteleaga natura ultima a materiei si energiei, cum poate sa aiba pretentia ca Insusi Dumnezeu sa fie de inteles in Fiinta Lui?
Unde ai vazut sa am eu pretentia sa inteleg ceva ce nu exista?

Citat:
Cu mari sfortari abia ce zgariem suprafata. Eu sunt bucuros ca se progreseaza cu descoperirile, dar nu cred c-o sa ajungem departe... Dar mai stii?
Altii cred ca stiinta e inutila, si asa vine sfirsitul lumii...
Citat:
Stiinta nu minte, dar oamenii mint. Sunt descoperiri care sunt ascunse publicului larg, ramanand accesibile unui grup restrans de interese - si asta se numeste minciuna. Daca s-ar fi spus "tot ce se stie la un moment dat", lumea o ducea mai bine acum.
Asta nu are nici o relevanta. Si eu pot spune ca, daca nu ar fi existat superstitii si dogme, lumea o ducea mai bine acum.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 09:30:38
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca e sa ne luam dupa probabilitati, evolutia prin selectia naturala bate de departe orice inchipuire.
P(s.n.) -> 0
P(design inteligent) -> 1
Citat:
Unde ai vazut sa am eu pretentia sa inteleg ceva ce nu exista?
Nu tu, ci Veronika.
Citat:
Altii cred ca stiinta e inutila, si asa vine sfirsitul lumii...
Sa fie ei sanatosi. Majoritatea inteleg sfarsitul lumii ca distrugerea Pamantului si a civilizatiei umane. Ortodoxia crede in sfarsitul raului din lume si reinnoirea Creatiei la starea initiala, cand era "buna foarte".
Citat:
Asta nu are nici o relevanta. Si eu pot spune ca, daca nu ar fi existat superstitii si dogme, lumea o ducea mai bine acum.
[/quote]
Poti sa spui ce vrei. Eu cred ca si Tutea ca, daca lumea nu era religioasa, si acum traiam in copaci.

Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 10:15:20
topcat
Guest

Implicit

Citat:
P(s.n.) -> 0
P(design inteligent) -> 1
P(Dzeu)<<P(s.n.)
Citat:
Sa fie ei sanatosi. Majoritatea inteleg sfarsitul lumii ca distrugerea Pamantului si a civilizatiei umane. Ortodoxia crede in sfarsitul raului din lume si reinnoirea Creatiei la starea initiala, cand era "buna foarte".
Indiferent care e teoria sf.lumii, ce rost are pentru voi stiinta?
Citat:
Poti sa spui ce vrei. Eu cred ca si Tutea ca, daca lumea nu era religioasa, si acum traiam in copaci.
Mai intii trebuie sa crezi ca oamenii traiau la un moment dat in copaci.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 11:36:29
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Indiferent care e teoria sf.lumii, ce rost are pentru voi stiinta?
Dumnezeu ne-a facut cadou lumea ca s-o folosim, s-o transformam, ne-a dat posibilitatea sa devenim "creatori" ca si El:

"...a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l făcuse și l-a pus în grădina cea din Eden, ca s-o lucreze..." Facerea 2, 15

Lucrarea gradinii inseamna descoperirea tainelor Creatiei - aceasta este stiinta. Nu poate fi vorba de munca pamantului pentru hrana, inainte de cadere nu era cazul.

Eu cred ca toate descoperirile stiintifice au fost inspirate de la Dumnezeu. Caci nu este de ajuns sa fii destept sau genial pentru a intelege fenomenele naturii inexplicabile pana la acel moment sau pentru a face orice inventie din orice domeniu ar fi ea.

Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 11:41:53
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Dumnezeu ne-a facut cadou lumea ca s-o folosim, s-o transformam, ne-a dat posibilitatea sa devenim "creatori" ca si El:

"...a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l făcuse și l-a pus în grădina cea din Eden, ca s-o lucreze..." Facerea 2, 15

Lucrarea gradinii inseamna descoperirea tainelor Creatiei - aceasta este stiinta. Nu poate fi vorba de munca pamantului pentru hrana, inainte de cadere nu era cazul.

Eu cred ca toate descoperirile stiintifice au fost inspirate de la Dumnezeu. Caci nu este de ajuns sa fii destept sau genial pentru a intelege fenomenele naturii inexplicabile pana la acel moment sau pentru a face orice inventie din orice domeniu ar fi ea.
Aici nu te mai combat, sint destui colegi de credinta care cred altceva ;-)
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 12:08:24
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Aici nu te mai combat, sint destui colegi de credinta care cred altceva ;-)
Sad but true.

Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfanta Treime: 1=3 Va_iubesc Despre Sfanta Scriptura 56 24.10.2022 22:56:35
Sfanta Treime PuiMicGeorgiana Diverse Sarbatori 3 08.06.2014 22:58:57
Sfanta Treime Templier Knight Despre Biserica Ortodoxa in general 2 13.12.2010 17:50:55
Dumnezeu in Treime. Danut7 Generalitati 32 11.11.2010 12:40:29
Ratiune si Treime naephius Teologie si Stiinta 36 29.07.2009 18:47:30