Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.05.2009, 13:33:52
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Dom-le Panayotis Nellas zice foarte clar :
chiar daca trupul omului e luat din maimuta sufletul ii este dat de Dumnezeu.
Apoi sa nu uitam ca oricum ar fi fost creata lumea asta inseamna deloc ca Terra trebuie distrusa cat mai repede.
Eu sunt uimit ca sunt multi oamenii actuali care au copii da cu toate astea participa si ei la exterminarea petrolului si a gazelor naturale intr-un ritm foarte rapid,la exterminarea padurilor etc.
Cei care o sa fie dupa ei si aci se includ copii lor,carora acesti oameni le doresc binele,cu ce o sa se incalzeasca iarna?
Asta numai ca prima problema.
Acesti oameni zic ca asa ceva nu e treaba lor, si pana la urma ajunge sa fie treaba nimanui.
Datorita "libertatii" guvernele tarilor puternice nu lua deloc masuri care sa incetineasca asta.
(asa de exemplu daca s-ar interzice masina personala ar sari in sus o foarte mare parte din populatie...desi nu ar fi nicio problema...sa se pastreze masini pentru salvari,pompieri,transport in comun,transport de marfa.)
Tot asa generatia de dupa noi o sa trebuiasca sa traiasca ,se pare,fara toate produsele de se fac din petrol si gaze naturale.
Nu are rost sa te bati cu pumnul in piept asa cum facea parintele Serafim Rose si sa zici ca Dumnezeu a facut creatia asa si asa atata vreme cat nu iei absolut nicio initiativa ecologica.Dracii stiu foarte bine cum a creat Dumnezeu lumea ca erau de fata atunci cand a fost creata dar se chinuie sa o distruga.Ce le foloseste ca stiu cum a creat-o?Ii face cumva asta mantuiti?Deloc.Cititi ca nu eu zic asta ci Sfantul parinte Grigorie de Nyssa.(ca draci doresc distrugerea creatiei lui Dumnezeu).Si oamenii actuali sunt inselati de draci si facuti parte a planului acesta dracesc.
Cel putin Kalomiros luase initiative ecologice.
Tot se zice ca suntem dupa chipul lui Dumnezeu si in consecinta ni se cuvine totul.
E foarte gresit acest rationament ; ca Domnul nostru Iisus Hristos fiind Dumnezeu intrupat a dus o viata simpla si saracacioasa.
Tocmai fiindca suntem dupa chipul lui Dumnezeu avem dat o data cu acesta si responsabilitatea conservarii creatiei lui Dumnezeu.
Unii nu au observat ca din pamantul fertil prin desertificare se face nisip si asta nu o poate explica absurdele teorii a lui Einstein si Schrodinger.
Nisipul nu e bun sa intretina viata.

Domnul Iisus Hristos a zis:
"Căci cine va voi să-și scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul Său pentru Mine și pentru Evanghelie, acela îl va scăpa."
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Geneza Templier Knight Din Vechiul Testament 67 27.05.2017 19:14:27
Interpretarea viselor redandrei90 Generalitati 14 02.04.2014 14:09:09
Interpretarea Scripturii ancah Secte si culte 78 20.11.2011 15:33:47