![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Preotii si episcopii neoprotestantilor,evident....daca aceia au taine valide ( botezul ) si se mintuiesc...nu inseamna ca au preoti si episcopi ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Botezul in primul rand nu este o taina pentru ei, iar a afirma validitatea botezului lor nu inseamna ca au mantuirea garantata asa cum faptul ca tu ai botez valid nu inseamna ca ai mantuirea garantata iar faptul ca un om nu a fost niciodata botezant nu insemna ca este condamnat pe vecie. Iar modul in care sari de la botez la episcopi este o logica la fel de indoielnica ca cea expusa mai sus. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sint de acord.A ta este indoielnica,fara nici o indoiala...hai sa-ti arat. Neoprotestantii nu considera botezul lor o taina,in schimb ecumenistii il considera taina peste capul lor,sau macar valid ( ca sa fie valid,trebuie sa fie taina,adica Dumnezeu sa-l scoata pe drac afara din inima omului si sa se salasluiasca Dinsul in loc,sfintind si sufletul si trupul ) Citat:
Iar modul cum sari de la intrebarea mea...la garantarea mintuirii,despre care nu era deloc vorba...inseamna ca umbli cu fofirlica,ca sa ma exprim livresc. Te mai intreb odata: Daca toti ortodocsii ar trece la np...ar fi vreo problema pentru mintuirea lor ? ( avind in vedere ca nu au preoti si ierarhi )...asta in viziune ecumenista si nu ortodoxa.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
N-am sarit nimic, dumneata ai pus botezul si mantuirea una langa alta, nu stiu sa existe vreun om care sa garanteze mantuirea sau damnarea altcuiva cum spui dumneata, de asta inca o data fac apel sa vorbim la concret nu despre ce presupui dumneata ca au spus altii si ca gandesc altii, si ca e logica lor cand de fapt e a ta, etc. |
|
|||
|
|||
![]()
Si apropo, mantuirea tutor este o problema, chiar si a dumneata desigur, indiferent cat de bun ortodox te consideri, poate ai uitat ca ortodocsii nu merg pe ideea mantuirii garantate, ce vrei sa stii mai exact pana la urma?
O intrebare buna e jumatate de raspuns, la una pusa aiurea nu poate exista un raspuns bun. Incearca sa pui o intrebare buna si deja ai jumatate de raspuns. Pentru cealalta jumatate am sa ma straduiesc sa completez eu. Insa revin la rugaminte de a vorbi la concret, vino cu citate si trimiteri exacte nu-mi prezenta parerile dumitale ca "adevar ecumenist". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nati-o buna.. Sau poate acum ti-ai dat seama deabia ca suferi de o acuta lipsa de informare si preferi sa iei o pauza de studiu? N-ar fi rau. De unde sa stiu ce vrei tu sa ma intrebi daca pana la urma nici tu nu esti in stare sa construiesti o intrebare de bun simt care sa se sprijine pe realitate nu acuzatii si imaginatie? Da, e mai bine sa mutam discutia, parca este un topic pentru asta. "Ecumenismul si consecintele acestuia " http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=6272 Sper sa gasesc o prezentare mai pertinenta a problemei ca sa discutam la concret nu afirmatii aiurea culese de pe Internet. |
|
|||
|
|||
![]()
Drept sa-ti spun, chiar calm si fara nervi, Shermlock Holmes, nici eu nu inteleg de unde tot scoti tu ideea ca ecumenistii vor ca ortodocsii sa treaca la neoprotestanti??
Probabil crezi ca ecumenistii pleaca din start de la ideea celui mai mic numitor comun ca factor de unire. Ei bine, nu-i asa de loc! Nu stiu de ce eventuale exemple marginale ti-o fi zis tie Dr. Watson. Eu una n-am intalnit pana acum asa un ecumenist. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Basarabia e Romania-mars pt unire | antiecumenism | Generalitati | 3 | 20.10.2012 00:07:38 |
Challenges of Getting to Mars: Curiosity's Seven Minutes of Terror | apophis | Stiri, actualitati, anunturi | 5 | 16.07.2012 22:07:24 |
Protest | eodor nastasa | Generalitati | 37 | 24.05.2010 03:56:36 |
Protest | maryukbebe | Preotul | 6 | 31.05.2009 02:49:02 |
PROTEST | silverstar | Generalitati | 14 | 28.10.2006 12:47:46 |
|