Citat:
În prealabil postat de AlinB
Dl. Litanu, am vb si eu cu astfel de crestini supraconfesionali cum sunteti dvs. si sunt la fel de fanatici si plini de prejudecati ca oricare altii.
Pacea si armonia cu ei este posibila doar in masura in care consimti sa aderi la perspectiva lor personala si subiectiva asupra crestinismului, in momentul in care iti manifesti dezacordul fata de anumite aspecte, in special criticismul lor fata de crestinismul traditional (ortodox, catolic) iti sar in gat ca orice "fanatic".
|
Referitor la fanatism, nu este bine sa generalizati. Sunt si grupari religioase care au un respect real pentru crestinii din alte confesiuni, si care cred ca poporul lui Dumnezeu este format din toti credinciosii sinceri. Important este sa ai o dragoste sincera pentru Dumnezeu si pentru semeni. Restul nu conteaza.
Citat:
Dvs. aveti alt ton pe acest forum, asta poate pentru ca dvs. constientizati rolul de musafir si poate aveti si un dram de bun simt in plus, dar asta nu inseamna ca nu sunteti atasat punctului dvs. de vedere, altfel ati frecventa o biserica catolica, ortodoxa si nu una neoprotestanta.
|
Va asigur ca sunt cat se poate de original, in tonul pe care-l folosesc pe forum. Nu pot sa ma desfasor facand glume (sunt o fire vesela), dar in rest ma exprim cum imi place.
Aveti dreptate: sunt atasat de punctul meu de vedere (dar nu lipit). Dar asta nu ma impiedica sa frecventez si alte biserici si sa apreciez ce gasesc bun.
Citat:
Crestinismul pe care il promovati nu este decat o alta confesiune
|
Eu nu promovez decat un principiu crestin, care s-ar putea traduce intr-un singur cuvant:
"cercetati".