![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu obisnuiesc sa iau dupa Liturghia respectiva o singura bucatica de anafura pe care o mananc pe loc. Nu-i inteleg pe cei care iau pachetele acasa...
Anafura inseamna "in loc de dar" din cate stiu. Este un substitut al Trupului cu care nu ne-am impartasit, un simbol al Euharistiei, nu? Are cumva puteri speciale daca o mananci in fiecare dimineata? Rog lamurire...
|
||||
|
||||
![]()
Ionut, de multe ori omul crede ca daca ia mai multa anafura, devine mai sfant. Nu cantitate il face pe om mai sfant. NU e nevoie sa ma impartasesc cu jumatate din potir, imi e de ajuns o particica.
Dar sa nu cad intr-o judecata gresita, poate ca nu cu aceste ganduri iau ceilalti zilnic anafura. Pericolul e sa nu ne multumim cu putinul, adica doar cu anafura si astfel, sa nu ajungem sa ne impartasim cu Trupul si Sangele Domnului. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu pastrez Anafura in punga de hartie pe care o lasa intredeschisa. Intra suficient aer si nu se mai mucegaieste. Daca este o cantitate mai mare, atunci, inainte de a o introduce in punga, o las sa se usuce pe o coala de hartie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De multe ori prea multi dintre noi facem multe chestii din superstitie nu din credinta, Nu cred ca e necesar sa te indopi cu anafura si aghiasma toata saptamana ca sa fi crestin, necesar e sa te "hranesti" cu rugaciune, post, citirea cartilor sfinte, un afat o vorba buna data aproapelui
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
||||
|
||||
![]()
Va multumesc pentru raspunsuri.
Eu obisnuiesc sa iau anafura si aghiazma in fiecare dimineata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa procedez si eu ,dar nu lipseste rugaciunea. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa cum am citit si de la ceilalti credinciosi anafora daca este mai multa se tine intr-un vas curat (chiar o canita de cafea acoperita cu un servetel).
Dar lucru care l-am aflat de la preotul meu duhovnic mai demult este asa :anafora consumata de credincios mai mult de 3(trei) bucatele isi pierde calitatea de anafora si devine PIINE, pentru ca ne indoim de puterea Duhului Sfint , deci luati aminte care mincati anafora "cantitativ" nu este direct proportionala cun sfitenia s-au iertarea de pacate. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pastrarea dreptei credinte - conditie pentru mantuire | sorin_b | Intrebari utilizatori | 0 | 17.09.2010 22:09:50 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
Semnaturi pt pastrarea Religiei in Licee | C-tin | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 06.02.2008 18:10:42 |
Pastrarea icoanelor in scoli - MAI FERM | MirceaRomania | Stiri, actualitati, anunturi | 7 | 22.08.2007 15:18:05 |
|