![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
El a spus "nu stiu ce fac" din perspectiva faptului ca nu erau constienti de grozavia IMENSA pe care tocmai o savarseau, pe cine rastigneau si de cine isi bateau joc.. Asta nu inseamna ca in fata propriei lor constiinte si a sistemului moral care le-a fost dat, nu erau vinovati. Exista intr-adevar circumsante atenunate, dar ele sunt atenuante, in sensul reducerii pedepsei, nu anularii ei. Daca Hristos i-a iertat pe cei care L-au rastignit, chiar fara ca acestia sa-si ceara iertare, a fost un caz exceptional. Si pe noi ne iarta pentru ca de multe ori nu realizam ce facem dar asta nu inseamna ca nu suntem deloc responsabili pentru ceea ce facem sau ca liberul arbitru este o iluzie. |
|
|||
|
|||
![]()
"Si iarta-ne noua pacatele noastre
Precum si noi iertam gresitilor nostri." ![]() Cu ce masura iertam, cu aceeasi masura vom fi iertati, inteleg din aceste cuvinte ale Rugaciunii cu care Iisus ne-a sfatuit sa ne adresam Domnului. Cele rele ce vin peste noi sunt roadele noastre. Sa ni le asumam, sa ne rugam pentru iertarea inconstientei si a nestiintei prin care le-am savarsit. Sa nu judecam pe nimeni pentru nimic pentru ca in maniera noastra de a judeca nu exista adevar. Adevarul este doar in mana Domnului. "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.", ne lamureste clar Mantuitorul. Sa facem asadar dupa puterile noastre cele placute Domnului, sa ne rugam, sa nu vedem paiele din ochii altora, sa fim atenti la barna noastra care ne intuneca judecata. Sofia draga, esti tare zbuciumata! Se vede... Crestinismul este o religie a curajului, constata parintele N. Steinhardt. Citeste "Jurnalul fericirii" si sigur vei ajunge sa-ti lamuresti multe... Un evreu convertit in inchisoarea comunista la ortodoxism l-a descoperit pe Iisus prin liber arbitru. A ales sa nu-si tradeze prietenii si pentru asta a urmat teroarea asupra lui. Inainte de a fi ridicat de securitate ii era teama, isi facuse deja valijoara pentru ca presimtea ce urmeaza sa i se intample. Vorbea cu tatal sau despre clipa ridicarii lui si ii era mereu teama. Tatal sau i-a raspuns: "Nu fi jidan fricos care se caca in pantaloni de frica!" L-a ajutat mereu acest indemn. Un preot din inchisoare, parintele Mina, l-a botezat in imprejurari cutremuratoare. Din ziua aceea s-a intarit pe sine si pe cei din jur... Sa dam slava Domnului pentru toate bune si rele cate aduce valul vietii la malul nostru. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intradevar asa cum spune in citat, cind toti se caca pe ei de frica, stiind ca ei urmeaza la strins de organe in menghina sau cind sunt batuti cu pixul peste ele, dispar diferentele de dogma si doar IISUS HRISTOS primeaza peste toti si toate iar slujbele de celula devin dintre cele mai duhovnicesti asa cum citim din marturisirile celor de la Pitesti. In schimb , in democratie, cind toti stau comoziin fotolii, se scarpina pe burta si au MEREU CEVA DE COMENTAT intrecindu-se in "judecati de valoare" in privinta detinerii adevarului suprem in ortodoxie, normal ca nu o sa existe nici un consens si nici macar dialog ci doar aroganta |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ba nu este deloc asa. In inchisoare s-au vazut evrei trecuti la ortodoxie, nu ortodocsi trecuti la alte culte. Ortodoxia a invins prin suferinta, cum spune Ierom. Petroniu Tanase.
Tare am impresia ca discutam cu catolici, nu cu ortodocsi. Parerea mea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Raporteaza-te strict la ce este scris nu la universul tau |
|
|||
|
|||
![]()
S-ar putea, insa s-ar putea si tu sa-L intelegi gresit.
Eu am capatat indrazneala sa-l inteleg global nu individual(adresindu-se numai celor de fata care-l torturau atunci pe loc) daca Biblia ar fi fost o carte adresata doar LOCAL, nu ar mai fi fost UNIVERSAL VALABILA si cea mai citita si INTELEASA de toti, de la triburile Zulu pina la samurai, gagauzi si eschimosi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar de ce crezi ca si universal inteleasa? Invatatura lui Hristos este una, dar secte sunt mii. Asta arata ignoranta si mandria oamenilor. Scripturile nu pot fi intelese de oricine. Cum nu au fost intelese in timpul lui Iisus, nu sunt intelese nici astazi. |
|
|||
|
|||
![]()
dar tu de ce crezi ca nu? oi fi tu aia cea mai desteapta si restul lumii sunt niste tembeli nu?
cu ce crezi ca esti mai deosebita decit un pigmeu? .[/quote] Invatatura lui Hristos este una, dar secte sunt mii. Asta arata ignoranta si mandria oamenilor. .[/quote] Din ce se vede in fara mai degraba arata ignoranta si aroganta noastra nu a lor In caz ca nu stiai noi traim intr-o lume foarte diversificata in intelegere si varietate de specii. Oare a spus vreodata Dumnezeu ca o specie este mai dobitoaca decit alta sau o floare este mai prejos decit alta, sau vre-un om mai slab de minte si mai incet in intelegere decit altul? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din ce se vede in fara mai degraba arata ignoranta si aroganta noastra nu a lor In caz ca nu stiai noi traim intr-o lume foarte diversificata in intelegere si varietate de specii. Oare a spus vreodata Dumnezeu ca o specie este mai dobitoaca decit alta sau o floare este mai prejos decit alta, sau vre-un om mai slab de minte si mai incet in intelegere decit altul?[/quote] Acum am vazut mesajul tau. Discutia era despre intelegerea scripturilor, nu despre mine, nici despre varietatea oamenilor. Or fi oamenii variati, dar invatatura adevarata este doar una! Adevarul este unul... nu exista cate un "adevar" pt. fiecare cultura sau secta. Am mai avut discutia aceasta. Tu faci confuzie intre intre Adevarul unic care exista independent de mine sau tine si PERCEPTIA adevarului. Perceptia adevarului poate fi orice, dar nu este adevarul. Pt. ca doar Iisus a fost singurul de pe aceasta planeta care s-a aflat in posesia Adevarului (El fiind de fapt Adevarul). Noi nu suntem decat niste nevolnici care incearca sa vada un pic de lumina, dar propriile noastre pacate nu ne dau voie sa ajungem la vederea adevarului. Si avem ajutorul Sf. Parinti si ajutorul Bisericii in acest demers. Dar cine nu asculta glasul Bisericii NU ARE CUM SA CUNOASCA ADEVARUL! Adevarul divin se dezvaluie! Tu nu poti cunoaste nimic prin forte proprii, fara ajutorul harului. Nu are nimic de a face cu nivelul de inteligenta. Bun, ca am lamurit problema, sper, sa trecem la cealalta: ce ai cu mine? Ma ataci pe fiecare topic, dar nu IDEILE mele, ci pe mine. Inteligenta mea, la care faci referire, este masurabila. Ai dubii? Daca vrei, te invit pe situl High IQ Society, ne inscriem acolo, aplicam acele teste (care nu masoara nivelul de cunostinte, sunt teste de logica, in principal), vedem scorurile, le comparam.. ca sa nu mai aud aluzii privitoare la inteligenta mea!!! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tragedie : Un preot unitarian si-a ucis copiii in biserica , apoi s-a sinucis | cristiboss56 | Generalitati | 17 | 28.06.2010 13:17:20 |
Pocainta si doar apoi Impartasanie | gabi3010 | Intrebari utilizatori | 0 | 24.03.2010 16:03:07 |
preotul calugar hirotonit poate deveni apoi preot mirean? | ana1987 | Calugarul | 103 | 13.11.2009 22:13:10 |
De ce simbolul Crucii apare tarziu abia in secolul 3,,daca ,,, | Vasile40 | Generalitati | 9 | 02.10.2009 19:42:51 |
Cum va inchipuiti Judecata de Apoi? | omulet | Din Noul Testament | 74 | 25.07.2009 23:56:34 |
|