Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2009, 08:50:17
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dex53 Vezi mesajul
1) adica tu te bazezi pe statui cand faci descriere fizica a unei persoane? :) sa fim seriosi nu stim daca Buddha era gras sau slab. sunt pure speculatii.

2) eu nu am contestat existenta lui Iisus. am contestat natura sa divina, miracolele si invierea. stiu ca exista cateva surse non-biblice ce sustin istoricitatea lui Iisus (Suetoniu, Pliniu cel tanar, Tacitus etc)
problema este cum separam fictiunea de realitate si cat de mult ne putem increde in NT.

evangheliile nu sunt surse prea convingatoare, contradictiile interne si intre ele sunt numeroase. de altfel si autorii sunt indoielnici.

Marcu este primul care a scris, si originea sa este obscura, se presupune ca ar fi fost un ucenic al lui Petru.

Matei este al doilea scriitor care isi bazeaza evanghelia pe cea a lui Marcu.

Urmeaza Luca (tot necunoscut, probabil un apropiat al lui Pavel) care imprumuta tot de la Marcu

Ioan are ideile cele mai radicale si pare sa nu fi avut nicio legatura cu Iisus (nu l-a cunoscut)

daca vrei iti dau si niste exemple clare de contradictie intre evanghelii ca sa intelegi de ce nu le consider surse de incredere.
Ce spui tu aici de sfintii evanghelisti ?
De unde ai tu informatiile astea smintitoare?
Ai citit aceste carti sfinte ca sa iti dai cu parerea ?
Sfintele Evanghelii au fost scrise de sfintii apostoli in perioade diferite ,in locuri diferite si in limbi diferite si faptele concorda intre ele cu toate ca pe atunci informatiile nu circulau ca acum.
In afara de asta sfintii Evanghelisti au trait izolati unii de altii ,ei fiid trimisi sa predice in tari departate intre ele.
Si chiar daca nu ti-as aduce aceste dovezi e suficient sa le citesti ca sa te patrunzi de duhul lui Dumnezeu Fiul .Adevarurile spuse acolo nu sunt vorbe in vant .Numai o inima impietrita nu poate sa ramina impresionata daca le citeste.
Reply With Quote

Tags
morala

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lipsa de Dumnezeu in viata morala Decebal Morala Crestina 9 06.08.2013 12:02:33
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. georgeval Generalitati 20 15.02.2012 00:37:34
Morala Crestina - importanta ei iRoDiOn Morala Crestina 8 28.09.2011 00:45:33
Bioetica, familia si morala crestina corneliamate Intrebari utilizatori 10 31.05.2011 07:21:11
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor NagyAttilaPuli Intrebari utilizatori 8 04.07.2010 18:44:22