![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai mai frate nu ai observat linkul la acea carte?
http://www.ceeol.com/aspx/issuedetai...e-07a2df94d407 Apoi ce e aia: "fiinta harului din punct de vedere interconfesional"? Nu e erezie? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si unde e erezia? In faptul ca e interesat sa vada cum alte confesiuni vad o anumita problema? Mihailt, ti-ai facut obiceiul ce a arunca cu acuzatii care mai de care mai fanteziste -- si apoi sa le retractezi. Nu-i bine. |
|
|||
|
|||
![]()
nu va mai batetzi capshorul cu ce face shi pentru ce face stimatul shi dragul decan Ioan Chirila, caci face pentru planul lui Dumnezeu, pe care voi nu-l cunoashtetzi, nici eu decat foarte putzin, in partzi, inparte, iar ereticul sectant interior de care va e atat de frica, din voi sa-l scoatetzi shi nu din mai marii voshtrii... lovind mereu in ei cu sfintzii parintzi shi cu monahii... ca daca vreunul se sminteshte, atunci nu cu tortza ci cu faclia, shi nu cu abuzul natang shi dulce delasat ca betzivii caci spune parintele Arsenie Boca: "Nici abuzul, nici refuzul" ca oricum "numai putregaiul cade din biserica ortodoxa (creshtin ortodoxa)" dar domnilor, Dumnezeu ne va socoti dupa viatza traita shi faptele facute in interior shi exterior, shi nu ca ne numim noi pe noi inshine creshtini dreptzi iar ceilaltzi or fi pacatoshi ori eretici ca zicem noi... "au doara" shtie vreunul din voi inima omului? asha fara nici cea mai elementara cerecetare... ca daca suntetzi calare pe szvon ca pe o camila ori ca o vrajbitoare pe matura plutind printre nori, atunci unde credetzi ca o sa va sumfle furtuna? poi direct in abisul absolutului mandriei piedestalului... ca acolo ne mana pe totzi cei ce shi-au strans gushe pentru soclu, caci cu ce masura socoteshti cu aceea tzi se va masura daca te dovedeshti fatzarnic... puishor de naparparca...
deci nu va mai luatzi de slujitorii Altuia... ca nu e frumos. |
|
|||
|
|||
![]()
Explicati-mi si mie ce e ciudat la decan.Ca nu pricep.Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Dragii mei, luati bine seama cand vorbiti despre un preot! Ca e mare greutatea acestui cuvant! Cine vrea sa vorbeasca despre par. Chirila il invit sa-l asculte. Se adreseaza in predici fiecaruia in parte, la fel in viata de zi cu zi si la cursuri. Are cuvinte pentru fiecare suflet si vorbeste de la inima la inima. A studiat mult si o face mereu spre sporirea celor care-l asculta; are un cuvant bun si un zambet pentru fiecare. Simti o bucurie launtrica cand il vezi si o bucurie duhovniceasca cand il asculti.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aaa, si normal ca unii ca Filotheu sa se isterizeze, au obiceiul sa o faca din mai nimic, de ce ar rata ocazia? Si deja vedem cum ajunge si "vestea" lar parintele Iustin: "decanul ..etc..propovaduieste erezia in facultatea ortodoxa din Cluj, cu binecuvantarea IPS, etc". Si pe urma apare imediat pe youtube "cuvantul parintelui Iustin" cum traim vremuri apocaliptice, in care BOR s-a departat de dreapta credinta, ca e timpul sa iesim sa facem sa dregem, sa murim cu dusmanul in brate, etc. Traim vremuri "ciudate", intr-adevar. |
|
|||
|
|||
![]()
se vede treaba ca majoritatea celor care se dau mari ganditori si mari ortodocsi aici pe forum habar nu au cine este Pr. Chirila si nu l-au auzit niciodata la vreo predica sau la vreun curs, si probabil ca nu au nici o legatura cu clujul sau cu facultatea de teologie de oriunde in tara. libertatea de exprimare are si ea neajunsurile ei, cum ar fi comentariile stupide.
Pr. Chirila mi-a fost profesor si decan 5 ani cat am fost la Facultate+ master. este o personalitate complexa teolog, filosof, literat. este ciudat, intr-adevar, daca prin ciudat se intelege o minte sclipitoare, o super cultura, un vocabular teribil de bogat si neologistic, naturalete, un simt al umorului plin de ironie. e un deliciu sa mergi la cursul lui. IPS Bartolomeu Anania nu numai ca l-a acceptat ca decan dar l-a si desemnat personal. in ce priveste discutia despre ortodoxia/ erezia pr. Chirila, mi se pare o idiotenie atat de mare incat refuz sa o comentez. doar un total necunoscator ar putea afirma asa ceva. mai puneti mana si cititi, are destule carti scoase: http://www.jsri.ro/old/html%20versio...-recenzie2.htm http://www.librarultau.ro/autor/chirila-ioan--i15879 desi ma indoiesc ca veti intelege mare lucru. http://www.ftr.ro/adevarul-e-unul-si...multi-3613.php byyyyyyye! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ai mare dreptate eresuri sunt toate, dar mai mare eres este cand ispita intrebandu-te daca n-ai aflat, itzi strecoara pita, shi astfel de tine insushi inshelat, tu ceri shi-tzi pune'n mana sita, ca in loc sa itzi cerni graul de neghina din inima ta, atat cat ai primit tu de la Domnul, spre ascultare, te apuci shi le cerni pe ale altora, spre tradare, caci nu mantuieshti ci osandeshti, raspandind virujul ca-n poveshti, pentru ca ai aflat ca shti prea putzin, shi daca iarashi vrei sa aflii, din necredintza, de-acu n-ainte dracul, venit de pe pustii, incepe de-zi da shtiintza, pe care nu o shtii, la care nu eshti dumneata chemat, a trage de coada pe Pisi-Cutza, ca sa te flatezi ca fraierul ca tu ai putea arata shi manca, ca un prooroc vestit pe sharpele Ka, trezindu-ne din hutza-hutza, ca sa nu ne mai dam in scranciob de oala sparta fiindca nu-i inca moarta... matza, ci este chemat decanul ca sa citeasca toate ca la nevoi din rahat turcesc pe noi, el sa shtie shi sa poata a ne scoate, impreuna cu voi, cu ajutor de la Dumnezeu, de sus, de la Domnul Hristos Iisus. deci ai dreptate ca toate sunt eresuri, restul, asha ca nu-tzi mai bate capshorul cu-atatea nentzelusuri shi cu testul, caci din apa-ntulburare, piciorul cine tzi-l va mai scoate? fara durere de oale sparte? daca oasndeshti incestul... shi nu asha in general pe fatza ci crezand c-ai impushcat o lenebada, o ratza. te-ai amagit, fireshte, shi mi te-ai facut de poveste... Asa ca ma iarta deci shi tu pe mine ca te-am zugravit in poezie spre rushine. |
|
|||
|
|||
![]()
Dom-le daca am gresit exista aci adresa mea de mail, nu sunt inregistrat anonim, respectivul profesor sau cine doreste sa se planga la Sfantul Sinod despre mine si sa se ia masurile care se considera de cuviinta.
Apartin de arhiepiscopia Bucurestilor nu are decat sa ma judece cine e pus aci si sa imi dea mustrarile sau ce considera de cuviinta sa se dea. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca se considera sa fiu banat de pe acest forum sa fiu banat.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 25.05.2012 22:22:42 |
Facultatea de Teologie | nimicbun | Generalitati | 6 | 16.12.2010 17:36:13 |
facultatea de teologie | n_claudia | Generalitati | 16 | 23.07.2009 17:25:16 |
facultatea de teologie URGENT | ramona21 | Generalitati | 2 | 22.11.2007 18:34:15 |
|