![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Poate un om in urma unui accident cerebral din amabil, educat, cu bun simt si inspirat in deciziile sale sa devina grosolan, nesimtit, si neinspirat in deciziile de viata? Se pare ca da.. De ce..aici e o intrebare interesanta cu raspunsuri si mai interesante.. |
|
|
|||
|
|||
|
Pai petrece in chip tainic in creierul uman.
Se poate vedea la Dogmatica Sfantului Ioan Damaschinul: "Organul puterii de cugetare este cavitatea medie a creierului și sufletul animal care este în el". Si deasemenea Sfantul Grigorie Palama arata de la Sfantul Atanasie cel Mare aceasta. Sfantul Atanasie cel Mare arata ca "sediul inteligentei mintii se afla in creier ". (http://www.scribd.com/doc/4061105/Ie...unea-lui-Iisus). Sfantul Simeon Noul Teolog arata ca Dumnezeu la un moment dat se arata in chip de lumina stralucitoare care i se pogoara pe crestet. De aceea Sfintii se picteaza cu aureole in jurul capului. |
|
|
|||
|
|||
|
Pai nu mai frate Alin creierul e doar o interfata intre trup si suflet.
Si ajuta la gandirea materiala adica imagistica daca omul a dus o viata crestina fara excese la alcool si relatii sexuale care "ard" pur si simplu neuronii. Mania,ura,supararea deznadejdea iar "ard" neuronii. Mancarea fara grasimi multe si usoara de asemenea e buna pentru sanatatea creierului. |
|
|
|||
|
|||
|
Cine poate sa contrazica ceea ce a spus Sfantul Ioan Damaschinul in Dogmatica sa? Daca asa a spus, asa o fi desi eu, ca pacatos de rand, am o alta reprezentare in mintea mea despre ce inseamna spiritul, sufletul si mintea, precum si corelatiile dintre ele dar ce conteaza. Cu siguranta eu gresesc.
|
|||
|
|||
|
Scrie referitor la Sfantul Grigorie Palama ca slujind Sfantul cand ajunsese la mare sporire duhovniceasca din fata sa uneori lumina lumina necreata,slava Preasfintei Treimi.
Daca toti o vedeau sau nu mai tin minte daca scrie. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Creierul uman blocheaza emotiile in fata mortii | absolutep0wer | Generalitati | 1 | 08.08.2010 21:49:57 |
|
|