![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Așa cum am arătat și la începutul acestui topic, siguranța drumului pe care merge și credința în Dumnezeu fac din Sfântul Apostol Pavel unul dintre cei mai optimiști oameni.
Nici umbră de îndoială, nu își pune întrebări când suferă , privește cu detașare când este lăudat. De fapt, a ști că fiecare încercare îți este spre mântuire este dătător de nădejde. Atunci când ni se spune că cel mai rău la gust medicament este necesar pentru vindecare îl primim cu plăcere. Încercarea are acel gust amar, iar atunci când apare trebuie să o acceptăm ca pe un tratament, sau să învățăm pe cât putem acest lucru, să nu fim pe cât posibil niște bolnavi îndărătnici .
|
||||
|
||||
![]()
In viata fiecarui sfant (cazul de fata, Sfantul Pavel) exista un moment anume, o intalnire de nedescris cu Dumnezeu, iar aceasta nu mai poate fi uitata toata viata. Abia dupa acea intalnire, omul nu mai poate uita dragostea lui Dumnezeu, indiferent de cele prin care este randuit sa treaca.
Sfantul Siluan Athonitul spune neincetat: "Cel ce a simtit dragostea lui Dumnezeu sau prezenta Duhului Sfant in el, acela nu-L mai poate uita niciodata si nemangaiat se va simti alaturi de orice, in afara de Dumnezeu." Apostolul Pavel L-a intalnit pe Hristos. Sfantul Siluan L-a intalnit pe Hristos. Fiecare sfant L-a intalnit pe Hristos, in mod vizibil sau in inima lui. Pana la aceasta intalnire, omul poate cadea usor prada indoielilor, slabiciunilor si oboselii. Cunosc pe cineva care a scris niste foi. In ele scrie: "La un moment dat, rugaciunea mi s'a oprit brusc. Am zis: Aici erai, Doamne!" Din acel moment, si dintr'altul de mai inainte, acel om nu si'a mai putut reveni din dragostea de Dumnezeu si dintr'o bucurie neincetata. Abia intalnirea constienta cu Dumnezeu aduce cu sine bucuria neincetata.
|
||||
|
||||
![]()
"În așa fel că lanțurile mele, pentru Hristos, au ajuns cunoscute în tot pretoriul și tuturor celorlalți ; și cei mai mulți dintre frații întru Domnul, îmbărbătați prin lanțurile mele, au mai multă îndrăzneală să propovăduiască fără teamă cuvântul lui Dumnezeu. Unii , e drept , vestesc pe Hristos din pizmă și din duh de ceartă, alții însă din bunăvoință. Unii o fac din iubire , știind că stau aici pentru apărarea Evangheliei ; ceilalți însă - din zavistie - vestesc pe Hristos, nu cu gânduri curate, ci socotind să-mi sporească necazul în lanțurile mele. Da ce este ? Nimic altceva decât că, în tot chipul , fie din fățărie , fie în adevăr , Hristos se propovăduiește și întru aceasta mă bucur și mereu mă voi bucura . Căci știu că aceasta îmi va fi mie spre mântuire, prin rugăciunile voastre și cu ajutorul Duhului lui Iisus Hristos, după așteptarea și nădejdea mea că întru nimic nu voi fi rușinat, ci , întru toată îndrăzneala, precum totdeauna, așa și acum, Hristos va fi preaslăvit în trupul meu, fie în viață, fie prin moarte".
Bucuria Sfântului Pavel este slujirea Mântuitorului și nădejdea Mântuirii. În fond baza credinței noastre Ortodoxe : slujirea lui Hristos și nădejdea Mântuirii noastre. Așa să ne ajute Dumnezeu și un Post Binecuvântat ! +
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|