![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am spus ca se va casatori cu el...daca trece la credinta ortodoxa,ceea ce se si pare ca se va intimpla. Unde m-am insotit eu cu Razvan ? ...se poate ? Cind am scris: Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar casatoria intre ortodocsi si neortodocsi se face prin iconomie, am vorbit odata cu Anca despre asta pe alt thread. Se face in toate' bisericile locale canonice. In tarile 'neortodoxe' a devenit lucru comun, poate ca stii asta. Sau nu esti de acord poate? Si daca da, ce zici de compararea cu nerespectarea canoanelor despre rugaciune? Mi se pare ca se face mai mult caz de nerespectarea lor decat a celor impotriva casatoriei... La antiecumenism tenace ;-) Nu insa si la cultivarea la simtului umorului, recunosc. Citat:
Noapte buna! Adica o zi buna, tie. PS Vroiam sa te mai intreb, tu ca ucenic al parintelui Sofronie ce zici de ecumenia lui, si a ucenicului sau parintele Rafail Noica? Sau incurc eu borcanele si si ei au fost antiecumenici tenace si nu s-au rugat niciodata cu neortodocsi?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In anumite cazuri se face prin iconomie, dar acest lucru iarasi nu schimba valabilitatea canonului, caci e vorba de exceptii. Te rog sa tii minte macar de data asta care e canonul si care e exceptia, caci spui lucruri care nu sunt adevarate cu mare seninatate, ca sa nu ii spun altfel. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iconomia in acest domeniu a devenit in occident mai mult decat o exceptie datorita conditiilor in care traim in zilele noastre. De altfel iconomia nu inseamna exceptie. Revin alta data cu asta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare iconomia nu se aplica celor care nu sunt botezati, dar care au intentie sa se lase botezati? Cand am fost la manastire mi-a aratat preotul de acolo ce canoane si opriri de la Sf. Impartasanie primesc cei casatoriti cu heterodox. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu, nu se aplica pentru cei nebotezati, pentru ca nu se poate recunoaste prin iconomie ceea ce nu exista, ci numai ceea ce exista incomplect (botezul celor de alte confesiuni). Deci nu se poate savarsi o taina asupra celui nebotezat. Nu stiu la ce manastire te referi, nu am auzit de astfel de canoane - din moment ce dupa unele canoane nici nu se facea acea casatorie!! Cred ca ramane la latudinea duhovnicului sa vada ce anume ar trebui sa faca cineva casatorit cu un neortodox, daca chiar este nevoie... Din moment ce este o situatie care iese din canoane.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce argumente sa-i aduc unei persoane care nu crede in sfinti? | pacatoasa | Generalitati | 19 | 28.04.2023 21:31:00 |
Argumente in favoarea faptului ca BO este adevarata Biserica a Lui Hristos | Lucian008 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 106 | 27.03.2014 14:34:37 |
Dialogul BOR cu BC si bisericile crestine | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 38 | 11.07.2011 17:29:40 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii | PadreCory | Secte si culte | 0 | 20.06.2008 23:42:10 |
|