Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.06.2009, 11:46:10
Hector's Avatar
Hector Hector is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2009
Locație: Jungla poreclita Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanouela Vezi mesajul
ceea ce nu inteleg e de ce pt unii se poate si pt altii nu. dispensa aia pt ce e atunci?!
Pentru ca unii preoti/episcopi respecta mai mult randuielile bisericii, iar altii mai putin. Exceptiile devin cateodata reguli, ceeace nu e bine.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2009, 12:09:08
emanouela emanouela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2009
Implicit

hector, hai sa fim seriosi, aici vb de un bebe mic care vine la sf lui august si care nu poate calatori macar 2 luni jumatate pana i se fac niste vaccinuri, eu nu vreau sa plac nimanui. poate nu stiti cum e sa fii intr-o tara catolica unde inclusiv romanii trag pe turta lor.... hai sa nu mai judecam ca nu stiu daca cineva va da drepul
Reply With Quote
Vechi 17.06.2009, 20:46:34
viorelarad viorelarad is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Exclamation raspuns!!!

Citat:
În prealabil postat de emanouela Vezi mesajul
buna , am o mare dilema.....
sunt casatorita dar din X motive nu am facut decat cununia civila. momentan sunt in strainatate, urmeaza sa nasc in luna august, problema esta ca nu pot ajunge in tara decat in luna decembrie, in post. atunci urmeaza sa fac botezul bebelului si doresc si cununia religioasa....din unele parti aud ca se poate, platind o taxa si motivand de ce, din alte parti aud ca nu se poate. v-as ruga frumos daca stie cineva despre subiect sa-mi spuna si mie. multumesc
Cununia religioasa se poate face și în străinătate nu este nici o problemă din punctul acesta de vedere dar dacî dorești neaparat căsătoria ta să aibă loc în România atunci trebuie sa o faci doar in afara postului pentru că din punct de vedere al legiilor sinodului Bisericesc săvârșirea tainei Sf. Cununii religiose se facee doar cu dispensă din partea Chiriacului locului!
Reply With Quote
Vechi 17.06.2009, 22:00:06
nede_mar's Avatar
nede_mar nede_mar is offline
Member

Data înregistrării: 25.08.2008
Implicit

Parerea mea sincera este ca totusi aceste reguli ortodoxe nu trebuiesc incalcate chiar daca se poate da aceea dezlegare. Tu draga mea oricum ai facut un pacat concepand copilul necununata. Stiu un copil este un dar de la Dumnezeu, si eu am facut acest pacat si acum il regret. Incearca sa gasesti alta perioada si pentru nunta si pentru a boteza copilul. Daca ai sa il rogi pe Bunul Dumnezeu el te va ajuta precis! Mult noroc!
Vechi 22.06.2009, 18:05:29
mihaela68 mihaela68 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.06.2009
Locație: ROMANIA
Implicit Post????????

Draga mea eu am fost casatorita de 3 ori si evident am divortat tot de 3 ori...sfatul meu este sa tii cont de POST!eu nu am tinut cont de nimeni si nimic am facut mereu ce am vrut.nu regret nimic din ce am facut ptr ca la vremea respectiva asa am considerat ca e bine.acum insa,am o fetita ptr care mi-as da si viata,si te sfatuiesc sa nu uiti,ca "pacatele parintilor cad pe copii",si daca tii cont de faptul ca e post e ok ,poti face botezul in post dar nu cununia religioasa.e mare pacat si chiar daca te va cununa cineva PACATUL va fii al tau si al fam tale.eu zic sa gasesti o solutie care sa te faca fericita in viitor.eu sunt ortodoxa si de anul acesta am inceput sa tin posturile asa cum se cuvine.MERITA,CREDE-MA! NICIODATA NU E PREA TARZIU SA-TI INTORCI FATA SPRE DUMNEZEU,...CEL DIN URMA VA FII MAI BINE PRIMIT DECAT PRIMUL,DEOARECE CEL DIN URMA A RATACIT MULT PANA A GASIT CALEA,MULTA BAFTA ,SANATATE SI FERICIRE ITI DORESC TIE SI FAM TALE,,CU SIMPATIE.M.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2009, 18:38:26
mihaela68 mihaela68 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.06.2009
Locație: ROMANIA
Thumbs up Cununia in post

Am citit mai toate raspunsurile pe care le-ai primit si dat ,te rog raspunde-mi la o intrebare?daca tot te supara adevarul sau sfaturile care le primesti de ce mai pui intrebari?vad ca nu prea tii cont de ce sfaturi primesti,doar de cele care te avantajeaza.pacat,ai sa regreti mai tarziu,eu nu te judec nu sunt in masura are cine sa o faca,imi dau doar cu parerea dar ar fii bine daca tot esti interesata de ce si cum e bine ptr tine ,tine cont de sfaturile prietenesti,si din suflet, care tii se dau aici,nu cred ca cineva iti vrea raul.nu vad nici un motiv,dar tu stii ca in viata,cate capete atatea idei.nastere usoara si bafta!
Reply With Quote
Vechi 23.06.2009, 15:37:39
Senior Member

Implicit

gresit mihaela, eu nu am cerut sfaturi, eu am intrebat doar cateva chestii.
tu esti un ex nefericit, eu am altele carora le-a mers si le merge ft bine. si intelegerea asta depinde ft mult si de oameni, e usor sa cauti vinovati in alta parte pt insuccese
Reply With Quote
Vechi 23.06.2009, 15:39:14
Senior Member

Implicit

ps. multumesc de urari. ceea ce vreau eu sa se inteleaga e ca nu e moft sau o ambitie.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este posibila cununia religioasa fara nasi? Samarineanca Nunta 6 05.09.2010 12:07:08
cununia religioasa acasa anakatoh Nunta 8 10.01.2010 22:06:25
Cand se face cununia religioasa si alte detalii sophia Nunta 2 29.06.2009 11:26:56
cununia religioasa la tara sau la oras? crista Nunta 2 02.06.2009 12:20:44
CUNUNIA RELIGIOASA carmenpenzes Nunta 4 06.04.2008 15:22:55