![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
RADU GYR
Identitate Esti Doamne bun, eu pamantean si rau! In dragoste nu-Ti seaman, nici in mila, Dar, dupa rani, sunt chip din chipul tau, De par dospit din cer, nu din argila. Nu Ti-am ravnit nici razele subtiri, Nici talpile strapunse de piroane, Dar Tu ma faci partas la rastigniri Sa-Ti tot ingan osanda la icoane. Sfintit de cruci pe care nu le-am vrut Si de-nvieri pe care nu le-as cere, Nu stiu, Tu te cobori la mine-n lut, Sau eu ma urc spre raiul Tau, band fiere? Cu necersita slava Tu ma-ncarci Si-n cuie cand sfintenia ma frange, Oftand, ma uit la ranile prea largi Si-Ti cresc alaturi, sange dupa sange... VALERIU GAFENCU Dor Traiesc flamand, traiesc o bucurie frumoasa ca un crin din Paradis. Potirul florii e mereu deschis si-i plin cu lacrimi si cu apa vie. Potirul florii e o-mparatie. Cand raii ma defaima si ma-njura si-n clocot de manie ura-si varsa, potirul lacrimilor se revarsa si-mi primeneste sufletul de zgura. Atunci Iisus de mine mult se-ndura. Sub crucea grea ce ma apasa sanger, cu trupu-ncovoiat de neputinta. Din cand in cand, din cer coboar-un inger si sufletul mi-l umple cu credinta. M-apropii tot mai mult de biruinta. Ma ploua-n taina razele de soare, m-adapa Iisus cu apa vie, grauntele zvarlit in groapa-nvie, cu viata imbracata-n sarbatoare: Traiesc flamand, traiesc o bucurie. Sub flacara iubirii arzatoare, din zori de zi si pana-n noapte-astept. Te chem si noaptea, ghemuit cu capu-n piept: Iisuse, Iisuse! Incet ma mistui, ca o lumanare.
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Colinde,versuri. | tigerAvalo9 | Craciunul - Nasterea Domnului | 30 | 15.12.2014 14:00:54 |
Versuri pe muzica - cine este autorul | dorinastoica14 | Generalitati | 43 | 06.10.2012 19:53:33 |
Iron Maiden - adevarul din spatele unor versuri | Brave New World | Generalitati | 18 | 04.08.2012 21:54:59 |
Psaltirea in versuri | cristiboss56 | Rugaciuni | 70 | 27.01.2011 00:29:29 |
Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul în versuri | atud | Rugaciuni | 0 | 08.04.2008 22:22:52 |
|